Sport

Marcel Bârsan nu le vede nici de la VAR, nici din teren! A comis-o grav la primul meci al etapei și a ignorat o fază suspectă la Universitatea Craiova – CFR Cluj 1-1

Întâlnirea Universitatea Craiova - CFR Cluj a început în viteză, cu ocazii la cele două porți, dar și cu două faze controversate.
02.04.2023 | 23:41
Marcel Barsan nu le vede nici de la VAR nici din teren A comiso grav la primul meci al etapei si a ignorat o faza suspecta la Universitatea Craiova  CFR Cluj 11
Basil Ndong a cerut o lovitură de pedeapsă în Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1. Faza a fost ignorată de VAR. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
02-04-2023
20:50

Probleme de arbitraj și în repriza secundă la Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1

Cea mai controversată fază de la Universitatea Craiova – CFR Cluj a avut loc în minutul 82, când oltenii au cerut penalty după un duel între Ndong și Petrila. Fotbalistul oltenilor a căzut după ceea ce a părut un contact în zona călcâiului, apoi s-a ridicat brusc și a continuat faza.

Istvan Kovacs a făcut semn că jocul poate continua. În ciuda faptului că faza părea una foarte grea, Marcel Bârsan nu l-a chemat pe Istvan Kovacs pentru a o revedea la monitoarele VAR. Bârsan este arbitrul care la prima partidă a etapei din play-out a ignorat o intrare clar de roșu a lui Yassine Bahassa în FCU Craiova – Petrolul 0-1.

Dan Petrescu a fost și el nemulțumit de arbitraj în repriza a doua. Ar fi vrut să se dicteze ofsaid la faza din care Universitatea Craiova a egalat, dar s-a decis că reușita a fost regulamentară după consultarea VAR.

Derby-ul din Bănie este condus de cel mai valoros arbitru român al momentului: Istvan Kovacs. Comisia centrală a Arbitrilor a avut o alegere ciudată pentru camera VAR, unde l-a delegat pe Marcel Bârsan.

Faze controversate în primele minute ale partidei Universitatea Craiova – CFR Cluj

Întâlnirea Universitatea Craiova – CFR Cluj, din etapa a 2-a a play-off-ului din SuperLiga, a început cu momente tensionate din cauza a două faze controversate petrecute în careul gazdelor chiar în primele minute.

ADVERTISEMENT

Mai întâi, Anton Maglica a cerut un penalty după ce a căzut în careu în urma unui duel cu Basilio Ndong, însă Istvan Kovacs a făcut semn ca jocul să continue, considerând că nu se impune acordarea loviturii de la 11 metri.

Reluările arată că jucătorul oltenilor îl atinge pe gleznă pe atacantul ardelenilor, însă acesta forţează contactul și căderea în careu, în încercarea de a-l impresiona pe ”centralul” partidei din Bănie.

ADVERTISEMENT

La scurt timp s-a produs și a doua fază, în care Cristi Manea a cerut penalty după o intervenție a lui Andrei Ivan. Și aici se observă un contact la nivelul genunchiului, însă Kovacs a decis să nu acorde nimic nici de această dată.

Probleme cu Deac înainte de meci

Antrenorul a tras o sperietură zdravănă chiar înainte de începerea partidei Universitatea Craiova – CFR Cluj, atunci când Ciprian Deac a acuzat probleme medicale la încălzire și a rămas întins pe gazon de durere. În momentul în care a încercat să șuteze la poartă a simțit o durere, cel mai probabil la genunchi.

ADVERTISEMENT

Schimonosit de durere, veteranul din Gruia s-a întins pe gazonul stadionului ”Ion Oblemenco” sub privirile uluite ale colegilor. Staff-ul medical a venit imediat să-i acorde primul ajutor și fotbalistul a reușit să se ridice de la pământ.

După câteva mișcări de streching, prin care a vrut să observe dacă totul este în regulă, Ciprian Deac și-a reluat încălzirea alături de colegii săi. Piciorul a dat semne că rezistă și jucătorul a început partida.

ADVERTISEMENT

Înaintea începerii meciului dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj, pe gazonul stadionului ”Ion Oblemenco” și-a făcut apariția formația de volei masculin SCM U Craiova, care le-a prezentat suporterilor trofeul Cupei României câștigat recent.


  • Cota BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,05 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la Farul – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT