Sport

Editorial Cornel Dinu. Nu am nimic cu DDB! Tot respectul și admirația pentru miile de fani! Am spus clar cine nu mă vrea la Dinamo!

Cornel Dinu lămurește relația cu DDB, cu care nu are nicio problemă și specifică clar cine nu îl vrea la Dinamo.
19.08.2021 | 21:52
Editorial Cornel Dinu Nu am nimic cu DDB Tot respectul si admiratia pentru miile de fani Am spus clar cine nu ma vrea la Dinamo
Cornel Dinu lămurește relația cu DDB, cu care nu are nicio problemă și specifică clar cine nu îl vrea la Dinamo. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Am văzut că s-a interpretat ce am spus eu despre DDB ca un atac la fanii lui Dinamo care fac parte din acest program. Nimic mai fals! Eu însumi sunt membru DDB și respect cu admirație toate eforturile, uneori de-a dreptul incredibile, supraomenești pe care le-au făcut și le fac suporterii pentru supraviețuirea lui Dinamo, devalizat de gașca asta fetidă de escroci șerdeano-cortaceră.

N-aveam și n-am cum să fiu vreodată un adversar al cotizării suporterilor la bugetul echipei, clubului, societății Dinamo. Fiind mereu un doritor al unirii acestora întru binele lui Dinamo. Dezbinarea tipic mioritică nu-mi aparține . Sufăr pentru că s-a confirmat și între grupurile de suporteri ai „câinilor roșii”.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Nu am nimic cu DDB! Tot respectul și admirația pentru miile de fani! Am spus clar cine nu mă vrea la Dinamo!

Eu am nominalizat două persoane, nici nu vreau să le mai amintesc numele (n.red. – Alexandru Anghel și Nicu Tararache), care, mi s-a transmis cu subiect și predicat, s-au opus propunerii ca eu să fac parte din conducerea lui Dinamo.

Oricum eu am spus-o de mai multe ori: nu vreau nicio funcție de conducere la Dinamo. Să fie clar: un sfat, o părere, o idee, un ajutor  dau oricând, la orice oră, celor răspunzători de Dinamo, dar atât. Dinamo este viața mea, sunt oricând disponibil cu o părere, cum cred eu că ar fi mai bine să se facă, dacă mă ascultă, bine, dacă nu, este responsabilitatea lor mai departe.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Precedentul gândit cu Nicolae Badea în 2005. Au fost, însă, prea mulți acționari care s-au opus…

De fapt și în fapt, ceva asemănător foarte mult cu Programul DDB am gândit împreună cu Nicolae Badea încă din 2005, când atât echipa, cât și situația financiară a clubului de fotbal Dinamo erau mult mai sănătoase decât în ultimii ani.

Concret, listarea societății FC Dinamo 1948 la bursă și emiterea de acțiuni de valoare ca și cele de acum, coincidență, 100 de lei, adresate spre achiziționare în primul rând suporterilor. Am fost vizionari? Am vrut binele unui Dinamo puternic? Sau am vrut să ne îmbogățim? Voi decideți!

ADVERTISEMENT

Atunci erau mai mulți acționari care s-au opus, având, probabil, (și) alte interese…  De aceea am scris, tot în FANATIK, despre această inițiativă. Apelând chiar la o învățătură a economiei de piață italiene, care spune că „orice asociere este binevenită, dar numărul membrilor trebuie să fie impar… iar trei sunt deja mulți!”.

Editorial Cornel Dinu. Împreună cu „Kaizerul” Ionuț Lupescu și „Săgeata” Marius Niculae, am fost alături de Dusan Uhrin… Și nu am cerut nimic…

De asemenea, simt nevoia doar să amintesc că în perioada ultimelor meciuri din sezonul trecut, împreună cu Ionuț Lupescu, am avut un emisar de gânduri bune (și nu numai, financiar vorbind…), pe Marius Niculae, „Săgeată” ca să nu fie niciun fel de confuzie cu alt Marius, dar Nicolae, alături de Dusan Uhrin și echipă. Cel mai important membru din conducerea PCH și DDB, Elias Bucurică, chiar a participat la o discuție destul de lungă în acest sens.

ADVERTISEMENT

Am considerat că este de datoria noastră să fim, din umbră, aproape de echipa vieții noastre, care ne-a lansat în fenomenul fenomenal numit fotbal. Nu am cerut și nu vom cere niciodată nimic în schimb, nu ne-am făcut decât datoria de suflet și simțiri. Și a fost bine.

Editorial Cornel Dinu. Trebuie pusă presiune pe Negoiță ca să cedeze Cortacero!

Da, sunt diferențe între ce cred eu că ar fi fost mai bine să se facă pentru a nu se ajunge la această insolvență, care poate fi mai periculoasă decât ne este prezentată și ce a făcut conducerea PCH și DDB.

Eu am fost și sunt de părere că șefii PCH, care au lansat Programul DDB, ar fi trebuit să se ducă peste domnul Ionuț Negoiță ca să clarifice problema acțiunilor… De ce la domnul Ionuț Negoiță?

Pentru că domnul Ionuț Negoiță a vândut firma-coafor de apartament „Lotus Perfect Products SRL” nimeniului în drum Pablo Cortacero, dar la Registrul Comerțului apare o notificare că acțiunile deținute de „Lotus Perfect Products SRL” nu pot fi vândute fără acordul… domnului Ionuț Negoiță!

Cum vine asta? Este Cortacero patronul, unicul acționar al lui „Lotus Perfect Products SRL” sau doar un administrator delegat? Este tot Negoiță cel care decide soarta acțiunilor la Dinamo? Acolo, la Negoiță trebuiau să meargă șefii DDB ca să clarifice problema acțiunilor. Care trebuiau să fie 27 % și sunt doar 20%, altă problemă nerezolvată. Care ține, coincidență, tot de „umbra” lui Negoiță!

Ca să nu mai amintesc că în protocolul dintre DDB și Ionuț Negoiță era stipulată obligația „nevoiței” de a chema pe conducătorii DDB la orice negociere, cu oricine, în vederea vânzării clubului, obligație cu care „nevoița” s-a șters la… …s-a șters și a șters-o! Mă așteptam la o atitudine tranșantă și în acest caz de la conducătorii PCH și ai Programului DDB…

Editorial Cornel Dinu. Miroase tare urât a dictatură și, ghinion, domnilor, marea masă a «câinilor roșii» are mirosul fin!

DDB a împrumutat pe Dinamo cu cele două milioane de euro în loc să forțeze obținerea de acțiuni – eu insist că la Negoiță trebuia pusă presiunea – și acum s-a înscris la masa credală. La rând cu Cortacero și Țălnar! Cu Cortacero și Țălnar!!! Cum vine asta? Poate sunt proceduri juridice pe care nu le înțeleg eu, dar știe toată lumea că sunt, din păcate, tot mai multe voci chiar în DDB care cer alegeri, transparență, decontul cheltuielilor, pe ce s-au dus banii dați de cei 15.000 de membrii…

Repet, să fie clar pentru toată lumea: nu am nimic cu DDB, cu miile de suporteri care au dat din banii lor, ai familiilor, pentru a-și ține în viață visul numit Dinamo. Jos pălăria, au tot respectul și admirația mea!

Problema este când, ca la noi, românii, câteva personaje vor să acapareze mișcarea socios și să dicteze cine e mai dinamovist (decât cine?), cine merită să fie ascultat și cine nu mai are ce căuta la Dinamo. Miroase tare urât a dictatură și, ghinion, domnilor, marea masă a «câinilor roșii» are mirosul fin!

ADVERTISEMENT