Sport

FCSB, cale liberă spre Ghencea? CSA Steaua și-a pierdut cel mai puternic aliat în războiul cu Gigi Becali

Vasile Dîncu şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Apărării, iar din punct de vedere fotbalistic, CSA Steaua şi-a pierdut cel mai puternic aliat în războiul cu Becali.
24.10.2022 | 17:19
FCSB cale libera spre Ghencea CSA Steaua sia pierdut cel mai puternic aliat in razboiul cu Gigi Becali
FCSB, cale liberă spre Ghencea? CSA Steaua și-a pierdut cel mai puternic aliat în războiul cu Gigi Becali. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Apărării, motivând că nu mai poate colabora cu preşedintele Klaus Iohannis. În locul său, interimar va fi prim-ministrul Nicolae Ciucă. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că înlocuitorul lui Dîncu va fi anunţat curând.

FCSB, cale liberă spre Ghencea? CSA Steaua l-a “pierdut” pe Vasile Dâncu, cel mai puternic aliat în războiul cu Gigi Becali

Odată cu această plecare, CSA Steaua îşi pierde cel mai puternic aliat în războiul cu Gigi Becali. În mandatul de aproape un an al lui Vasile Dîncu, FCSB nu s-a putut apropia de stadionul din Ghencea, “păzit” de Armată faţă de echipa lui Gigi Becali mai ceva ca un obiectiv militar.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu nu este doar un politician foarte influent, dar este considerat de mulţi unul dintre cei mai puternici oameni din Ardeal. Din punct de vedere fotbalistic, este foarte aproape de CFR Cluj, fiind unul dintre oamenii cheie în cele cinci titluri consecutive câştigate în ultimii ani.

Vasile Dîncu a avut grijă de “echipele de suflet” CFR Cluj şi CSA Steaua!

Iar când a venit la conducerea ministerului Apărării, CSA Steaua a avut în Dîncu un aliat puternic împotriva lui Gigi Becali. Războiul dintre CSA şi FCSB datează de opt ani, de când echipa de SuperLiga a pierdut în instanţă dreptul de a folosi marca şi numele Steaua.

ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu a avut grijă de “echipele lui de suflet”, CFR Cluj şi CSA Steaua, în mandatul său de ministru. Iar una dintre cele mai fierbinţi confruntări dintre CSA şi FCSB din acest an a fost cererea echipei din SuperLiga de a disputa o eventuală finală pentru titlu cu CFR Cluj, pe stadionul Steaua, Arena Naţională fiind indisponibilă.

Răspuns ironic la solicitările lui Gigi Becali: “FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu îl înjure pe ministrul Apărării Naționale”

Celor de la FCSB le-a fost interzis accesul pe stadionul din Ghencea, fiind “exilată” la Buzău pentru meciul cu CFR Cluj. N-a fost vorba de o finală, pentru că FCSB s-a împiedicat în penultima etapă de FC Voluntari:

ADVERTISEMENT

“FCSB, ca să joace în Ghencea, ar fi trebuit să nu facă presiuni prin mass-media sau să-l înjure pe ministrul Apărării Naționale. Trebuia să încerce să facă o cerere la Minister, care ar fi însemnat o hotărâre de Guvern, pentru că Steaua este o unitate militară, fiind proprietatea Ministerului Apărării.

Trebuia făcută o hotărâre de Guvern. Dura mai mult. Dacă făcea din timp, poate se aproba acest lucru în ședința de guvern”, a fost reacţia acidă a lui Dîncu referitor la cererile FCSB-ului de a juca în Ghencea.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali speră la un dialog cu noul ministru: “Normal că putem să avem mai multe discuții dacă vine un ministru din zona Apărării”

Clubul Sportiv al Armatei şi-a pierdut cel mai puternic aliat în disputat cu Gigi Becali. Iar viitorul ministru al Apărării poate fi mult mai deschis la dialog cu echipa lui Gigi Becali, decât “rivalul” Vasile Dîncu.

Asta speră şi latifundiarul, care a oferit şi o primă reacţie pentru FANATIK: „Normal că putem să avem mai multe discuții dacă vine un ministru din zona Apărării. Atunci putem să discutăm despre cum a obținut CSA Steaua sigla și motivul pentru care au ținut să o obțină, că ei au mințit când au dat în comunicare”.

Vasile Dîncu l-a propulsat pe Răzvan Burleanu în fruntea FRF!

Vasile Dîncu este un om cu puternice relaţii în fotbalul românesc. Este considerat omul care l-a propulsat în 2014 pe Răzvan Burleanu în funcţia de preşedinte al FRF, având o legătură strânsă şi acum cu oficialul. Dîncu nu lipseşte din delegaţiile “tricolore” la deplasările echipei naţionale.

Una dintre demonstraţiile de forţă ale influenţei lui Vasile Dîncu în fotbalul românesc a fost accesul celor de la CFR Cluj pe stadionul “Arcul de Triumf”. Campioana României este singura echipă de club care a intrat pe noua arenă, mărul discordiei între fotbal și rugby.

FCSB, Dinamo și Rapid (înainte să fie finalizat stadionul Giuleşti) şi-au manifestat intenţia de a evolua pe “Arc”, însă s-au lovit de refuzul Ministerului Sportului, care a dat stadionul în administrare Federației Române de Rugby. În schimb, CFR Cluj s-a antrenat fără probleme pe moderna arenă, înainte de deplasarea la Banja Luka, în preliminariile Champions League.

Gigi Becali, „la cuţite” cu fostul ministru al Apărării: „Zice că e stadionul poporului, poporul este al lui Dîncu”

Vasile Dîncu a avut mai multe conflicte cu Gigi Becali de-a lungul timpului, cel mai fierbinte subiect fiind cel al închirierii stadionului Steaua, pe care FCSB a încercat să îl închirieze în repetate rânduri fără succes:

“Dacă-l schimbă pe Dîncu și vine unul de la PSD, ar fi o șansă (n.r. – să ajungă la un acord cu CSA). La PSD sunt cei mai înțelepți, sunt români cuminți. Dîncu e de la SRI, nu PSD. Zice că e stadionul poporului, poporul este al lui Dîncu. Tot poporul este al lui Dîncu.

El, Dîncu, e al lui, el i-a născut, și poporul, și stadionul. Îți dai seama el, marele filosof și sociolog. Unde ai văzut, mă, echipă care să fie a poporului? Tu nu faci ca poporul, domnule Dîncu.

Mie îmi plăcea de el, dar acum am văzut duplicitatea lui. Și-a dat arama pe față. Cum să nu aibă putere de decizie? Dacă tu, ca ministru, nu poți să dai un stadion care e al poporului, ce putere mai ai tu?”, a izbucnit Becali, după ce i s-a interzis accesul pe stadionul Steaua.

Se redeschide subiectul “FCSB pe stadionul Ghencea”

Odată cu plecarea lui Vasile Dâncu din funcţia de ministru al Apărării se redeschide subiectul închirierii stadionului Steaua către FCSB. Gigi Becali are speranţe că PSD va numi un om mai deschis spre dialog decât “rivalul” Dîncu.

“Am câteva echipe cu care țin. Prima și cea mai veche iubire a mea este, din păcate, un eșec fotbalistic în acest moment, Dinamo București. Sufăr când mă uit la cea a mai rămas din Dinamo. Evident că iubesc echipa din Bistrița, Gloria, pentru că acolo m-am născut. Dar și echipele din Cluj. Am fost mai apropiat de echipa CFR Cluj, care a făcut performanță internațională și mie îmi place să premiez excelența”, Vasile Dâncu

  • 60 de ani are Vasile Dîncu
  • 100.000.000 de euro a costat stadionul Steaua, folosit exclusiv de Clubul Sportiv al Armatei

  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,90  este cota pentru „2 solist” la Sepsi – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT