Sport

FCSB – Rakow Czestochowa 1-4. ”Roș-albaștrii”, eșec usturător la ultimul amical jucat în Antalya. Video

FCSB a jucat un ultim meci amical în stagiul de pregătire din Antalya împotriva polonezilor de la Rakow Czestochowa, pe care l-au pierdut cu un categoric 1-4.
16.01.2023 | 17:53
FCSB  Rakow Czestochowa 14 Rosalbastrii esec usturator la ultimul amical jucat in Antalya Video
FCSB cedează categoric în fața liderul din campionatul Poloniei, scor 1-4. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT
16-01-2023
15:55

FCSB a pierdut și al doilea amical

FCSB a fost învinsă de formația Rakow Czestochowa, liderul campionatului din Polonia, scor 1-4, în cel de-al doilea și ultimul meci amical susținut în stagiul de pregătire din Antalya.

Golurile polonezilor au fost marcate de Nowak 16, Ivi Lopez 26, Gutkovskis 21 și Fran Tudor 89, în timp ce pentru ”roș-albaștrii a înscris Omrani 69. Trupa lui Mihai Pintilii a avut o primă repriză de coșmar, când defensiva a fost depășită constant.

Partea secundă a fost mult mai bună, cu faze de poartă pe ofensovă și cu mai multă atenție în apărare.

16-01-2023
14:00

FCSB - Rakow Czestochowa 1-4 (Nowak 16, Ivi Lopez 26, Gutkovskis 21, Fran Tudor 89 / Omrani 69)

Final de meci – FCSB cedează categoric în fața liderul din campionatul Poloniei, scor 1-4.

Min. 89 – GOOOL Rakow!!! Croatul Fran Tudor îl învinge cu un șut superb pe Târnovanu.

Min. 77 – Olaru șutează pe lângă poartă dintr-o poziție foarte bună.

Min. 69 – GOOOL FCSB!!! Cordea pătrunde în stânga, centrează perfect în fața porții și Omrani înscrie cu latul din 4 metri.

Min. 59 – Omrani centrează în fața porții, dar Octavian Popescu trimite pe lângă poartă din poziție excelentă.

Min. 46 – A început repriza secundă.

Min. 45 – Prima repriză se încheie cu 0-3, după ce defensiva lui Mihai Pintilii a avut o prestație dezastruoasă.

Min. 26 – GOOOL Rakow!!! Defensiva ”roș-albaștrilor” este depășită net, iar Ivi Lopez înscrie din nou din apropiere.

Min. 21 – GOOOL Rakow!!! Gutkovskis majorează avantajul polonezilor. Bile lansat pe culoar, letonul înscrie cu un șut plasat pe lângă Târnovanu.

Min. 19 – Olaru șutează puternic din unghi, dar portarul polonezilor e pe fază și respinge.

Min. 16 – GOOOL Rakow!!! Ivi Lopez șutează de la 23 de metri, mingea este deviată decisiv de Nowak și îl păcălește pe Târnovanu.

Min. 12 – Omrani cere penalty după o intrare a portarului advers, dar arbitrul nu acordă nimic. Atacantul s-a ridicat cu greu de la pământ și doar după ce ”centralul” a oprit jocul pentru a vedea ce se întâmplă cu francezul.

Min. 1 – A început meciul.

La formația Rakow Czestochowa, liderul campionatului Poloniei, joacă titular și fundașul român Bogdan Racovițan.

16-01-2023
13:24

Echipa de start a FCSB-ului pentru amicalul cu Rakow Czestochowa

Echipa de start pe care o va folosi FCSB în meciul amical cu Rakow Czestochowa.

  • FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Dawa, Haruț, Radunovic – Șut, Oaidă, Olaru – Cordea, Omrani, Oct. Popescu. Rezerve: Maxim, Tudor, Toma, Popa, Ciobanu, Radaslavescu. Antrenor: Mihai Pintilii.

 

Echipa lui Mihai Pintilii a pierdut primul joc de verificare din Turcia, fiind învinsă de formația poloneză Pogon Szczecin, scor 0-2.

Amicalul FCSB – Rakow Czestochowa încheie stagiul de pregătire al ”roș-albaștrilor”

La doar 24 de ore distanță de la acea înfrângere urmează un alt amical, FCSB – Rakow Czestochowa, care va avea loc la Belek, cu începere de la ora locală 17:00 (ora 16:00 în România).

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea joc de verificare al vicecampioanei României va putea fi urmărit de fani pe YouTube. Antrenorul Mihai Pintilii urmează să înceapă jocul împotriva liderului din Polonia cu o echipă totală diferită față de cea care a jucat duminică.

Managerul general Mihai Stoica a anunţat că motivul pentru care FCSB are doar două amicale, programate în zile consecutive, îl reprezintă accentul pus pe pregătire. El a precizat de la început că se vor folosi formule diferite în cele două confruntări.

ADVERTISEMENT

”Eu am făcut exact ce au zis cei din staff. Mi-au zis ce meciuri vor. Au zis că vor două în aceeași zi. Pentru că am găsit adversari foarte buni am zis că nu e o problemă ca unii să joace într-o zi, alții a doua. Am găsit adversari foarte buni. Pogon e locul 4 în Polonia, joacă spectaculos, iar Rakow e liderul la zi”, a spus Mihai Stoica.

Cum s-a descurcat Sorescu la debutul la FCSB

În primul meci amical din Antalya, cel pierdut cu Pogon Szczecin, la FCSB a debutat și noua achiziție, fostul dinamovist Deian Sorescu, adus chiar de la adversar ”roș-albaștrilor” de luni, Rakow Czestochowa.

ADVERTISEMENT

Sorescu a început meciul ca fundaș dreapta și a fost extrem de montat, a făcut risipă de efort și a încercat să își aducă aportul și pe plan ofensiv. În absența ocaziilor de poartă, el a reușit totuși să furnizeze o centrare foarte bună. Și-a făcut treaba și în apărare, mai ales că l-a avut adversar direct pe internaționalul polonez Kamil Grosicki.

În a doua repriză, Mihai Pintilii a schimbat sistemul de joc din 4-3-3 în 4-2-3-1 și a vrut să testeze și calitățile ofensive ale jucătorului de echipă națională. Fotbalistul venit de la Rakow a fost încercat ca extremă stânga, a avut o șansă bună, dar șutul să nu și-a atins ținta.

ADVERTISEMENT

O altă veste bună la întâlnirea cu Pogon Szczecin a fost revenirea pe teren după o perioadă îndelungată cauzată de o accidentare a lui Iulian Cristea. Fundașul a purtat banderola de căpitan la FCSB și a jucat toate minutele.


  • Cota BETANO pentru FCSB: 2,37 este cota pentru „2 solist și sub 4,5 goluri” la meciul AFC Hermannstadt – FCSB!

ADVERTISEMENT