Sport

Gianluca Vialli, omagiat la meciul Juventus – Udinese. Momente emoționante și la Sampdoria – Napoli. Update

Gianluca Vialli a fost omagiat la partida Juventus - Udinese, jucătorii celor două echipe ținând un moment de reculegere, iar fanii aplaudând îndelung.
08.01.2023 | 21:32
Gianluca Vialli omagiat la meciul Juventus  Udinese Momente emotionante si la Sampdoria  Napoli Update
Sampdoria Genova a ţinut să aducă înaintea startului meciului cu Napoli, din Serie A, un emoţionant omagiu lui Gianluca Vialli și lui Sinisa Mihajlovic. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
08-01-2023
19:41

Omagiu emoţionant al Sampdoriei pentru Vialli şi Mihajlovic

Sampdoria Genova a ţinut să aducă înaintea startului meciului cu Napoli, din Serie A, un emoţionant omagiu lui Gianluca Vialli și lui Sinisa Mihajlovic.

Înaintea meciului din etapa a 17-a din Serie A, pe stadion s-a păstrat un minute de reculegere în memoria lui Gianluca Vialli, fostul atacant al clubului genovez, decedat la vârsta de 58 de ani.

În tribune, fanii au afişat bannere care omagiau memoria fostului număr 9, printre care unul pe care se puteau citi trei cuvinte: ”Bomber, Campion, Legendă” şi altul pe care scria ”Veţi trăi mereu în inimile noastre”.

S-a păstrat un minut de reculegere şi în memoria lui Sinisa Mihajlovic, fost jucător al Sampdoriei, care a murit la sfârşitul lunii decembrie, de leucemie.

La marginea terenului s-au aflat preşedintele Sampdoriei, Marco Lanna, alături de antrenorul Dejan Stankovic şi de copiii lui Sinisa Mihajlovic. Ei au au arătat publicului tricouri imprimate cu numărul 9, purtând numele lui Vialli, şi cu numărul 11, purtând numele lui Mihajlovic.

Totodată, jucătorii napoletani Giacomo Raspadori, Giovanni Di Lorenzo şi Salvatore Sirigu au adus buchete de flori ca omagiu în memoria celor doi dispăruţi.

Fostul mare fotbalist italian a încetat din viață la doar 58 de ani, după o lungă suferință, cauzată de un cancer la pancreas.

Juventus i-a adus un omagiu lui Gianluca Vialli

La o zi după teribila veste a decesului lui Gianluca Vialli, fostul atacant al lui Juventus a fost omagiat la întâlnirea cu Udinese, din etapa a 17-a din Serie A. Înainte de primul fluier al jocului s-a ținut un moment de reculegere în memoria sa.

ADVERTISEMENT

Pe Juventus Stadium s-a ținut un minut de reculegere, iar fostul său coechipier Gianluca Pessotto a ținut de pe teren un discurs emoționant, în timp ce pe ecranul stadionului curgeau imagini cu Vialli.

Fanii au aplaudat îndelung momentul organizat în memoria fostului mare atacant. De asemenea, la meciul cu Udinese a fost omagiat și Ernesto Castano, fost fundaș la Juventus în perioada 1958-1970.

ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli a câștigat Cupa Cupelor cu Juventus în 1991. Patru ani mai târziu a realizat tripla cu ”Bătrâna Doamnă”, reușind să câștige Serie A, Cupa și Supercupa Italiei. În 1996, regretatul fotbalist italian a câștigat Champions League alături de torinezi.

Vialli, aproape să o antreneze pe Dinamo

Prieteni, colegi sau rivali i-au adus un ultim omagiu fostului mare atacant al ”squadrei azzurra”. Walter Zenga, coechipier cu Gianluca Vialli la naționala Italiei, cu care a obținut medalia de bronz la Mondialul din 1990, a reacționat printr-o postare emoționantă pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Alessandro Zerbi, medicul care l-a ajutat pe Gianluca Vialli în lupta cu boala, a mărturisit că operația din urmă cu aproape 6 ani a decurs bine, însă cancerul a fost foarte agresiv. Directorul Unității de Chirurgie Pancreatică de la Spitalul de Cercetare Humanitas din Rozzano a explicat științific modalitatea prin care boala s-a răspândit în organismul fostului jucător.

În perioada în care Giovanni Becali era președinte la Dinamo, Gianluca Vialli a fost aproape să-i antreneze pe ”câini”. Mai exact în iarna sezonului 2005-2006, după demiterea lui Ioan Andone, însă mutarea nu s-a realizat pentru că italianul avea un contract foarte mare cu Sky Sports Italia.

ADVERTISEMENT

Coechipier cu Vialli în perioada când evolua la Chelsea, Dan Petrescu, actualul antrenor al lui CFR Cluj, a fost distrus la aflarea morții italianului. El a povestit că au avut o relație de prietenie extrem de apropiată.

ADVERTISEMENT
Tags: