Sport

Gică Craioveanu spune că Universitatea Craiova e obligată să câștige cu FCSB: „Nu ai marjă de eroare”. Care sunt atu-urile oltenilor. Exclusiv

Gică Craioveanu (54 de ani), fostul atacant important al Universității Craiova, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK înaintea marelui derby cu FCSB.
06.05.2022 | 12:59
Gica Craioveanu spune ca Universitatea Craiova e obligata sa castige cu FCSB Nu ai marja de eroare Care sunt atuurile oltenilor Exclusiv
Gică Craioveanu (54 de ani), fostul atacant important al Universității Craiova, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, înaintea marelui derby cu FCSB
ADVERTISEMENT

Partida Universitatea Craiova – FCSB, care contează pentru etapa a 8-a din play-off-ul Ligii 1, este programată duminică, la ora 19:30, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Gică Craioveanu spune că Universitatea Craiova e obligată să câștige cu FCSB

Gică Craioveanu susține că tridentul Ivan-Markovic-Baiaram este arma oltenilor în derby-ul cu FCSB. Totodată, atrage atenția la faptul că publicul din Bănie va fi un factor important în eventuala victorie a Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist din Bănie mai spune că Universitatea Craiova trebuie să trimită cea mai bună echipă în meciul cu FCSB, chiar dacă patru zile mai târziu va juca manșa retur cu Sepsi Sfântu Gheorghe din semifinalele Cupei României.

Gică Craioveanu: „Diferența poate să fie la public!”

Cum vedeți derby-ul Universitatea Craiova – FCSB?

– Îl văd un meci deschis, un meci de care pe care. Eu zic că noi avem o formă foarte, foarte bună. Trecem printr-o perioadă foarte bună. Nu știu dacă suntem favoriți, pentru că FCSB, totuși, e echipă mare, care știe să joace meciurile importante. Au jucători cu experiență, care fac diferența.

ADVERTISEMENT

Eu zic că va fi stadionul plin, iar atitudinea echipei va fi una bună. Pe asta mă bazez, pentru că, la forțe, suntem 50-50. Diferența poate să fie la public și la motivație. Va fi un meci foarte dificil. Eu am încredere în „Mister” că va ști, la momentul oportun, să motiveze echipa.

Este un atu să ai un antrenor inspirat. Mă uit la Klopp, la Ancelotti, care știu să-și motiveze echipele. Dacă „Reghe” o să fie inspirat în momentul decisiv, va fi altceva. Bine, și Petrea poate să fie inspirat la momentul oportun, chiar dacă are mai puțină experiență.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu: „Craiova e stat în stat!”

Cine vă place mai mult dintre Jovan Markovic și Octavian Popescu?

– Jovan Markovic și Octavian Popescu sunt doi jucători care au crescut enorm, care fac diferența. Noi depindem și de Ivan, și de Baiaram. Dar uite că Markovic chiar face diferența.

Avem trei jucător despre care spun eu că sunt determinanți: Ivan, Markovic și Baiaram. Eu nu sunt „periuță”, dar aici are un mare merit „Mister”, pentru că i-a găsit locul ideal lui Baiaram. Mă bucur că a crescut enorm și Crețu. Aici cred eu că putem câștiga meciul cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Vedeți vreo favorită între cele două?

– O văd pe CFR Cluj (n.r. râde). Eu zic că sunt 51-49. Plusul poate să-l aducă publicul. Ăsta e un plus, dar, câteodată, e un minus, pentru că pune presiune pe jucători. Dar, la noi, e altceva. La noi, sunt foarte pătimași. De aceea eu mă cert cu multă lume care nu înțelege ce-i Craiova. Craiova e stat în stat.

Gică Craioveanu: „Cu FCSB nu ai marjă de eroare!”

Credeți că ar trebui abordat mai ușor meciul cu FCSB, având în vedere că patru zile mai târziu vine partida cu Sepsi?

– În primul rând, trebuie să câștigi cu FCSB, pentru că nu ai marjă de eroare cu FCSB. Nu ne-am ierta noi și nici publicul, pentru că este un adversar direct la locul doi.

Eu zic că suntem mult mai favoriți cu Sepsi, decât cu FCSB. De asta consider că trebuie, în primul rând, să ne dedicăm meciului cu FCSB.

  • 3 este locul ocupat de Universitatea Craiova în Casa Pariurilor Liga 1
  • 19,44 milioane de euro este cota lotului Universității Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 2,67 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT