Sport

Oficialii FCSB confirmă ceea ce Fanatik a anunțat în urmă cu o lună: Dragoș Nedelcu va juca fundaș central! Update Exclusiv

Paulo Vinicius și Andrei Miron nu vor mai rămâne la FCSB din sezonul următor. Ca fundaș central, patronul Gigi Becali a decis să meargă pe mâna lui Dragoș Nedelcu, revenit după împrumutult la Farul.
02.06.2022 | 00:10
Oficialii FCSB confirma ceea ce Fanatik a anuntat in urma cu o luna Dragos Nedelcu va juca fundas central Update Exclusiv
După plecările lui Vinicius și Miron, la FCSB postul de fundaș central va fi ocupat de Dragoș Nedelcu. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
01-06-2022
21:11

Dragoș Nedelcu, noul fundaș central al FCSB după plecările lui Vinicius și Miron

După plecările lui Paulo Vinicius (final de contract) și Andrei Miron (contract reziliat), FCSB a rămas descoperită pe postul de fundaș central, dar a găsit imediat soluția în propria ogradă. Acolo va fi folosit Dragoș Nedelcu, jucător revenit la echipă după ce i-a expirat împrumutul la Farul Constanța.

FANATIK a dezvăluit informația încă de acum o lună, iar confirmarea a venit de la Mihai Stoica, managerul general al FCSB.

„Vine Haruț, vine Nedelcu, există o discuție cu Nedelcu, mă voi întâlni cu el sâmbătă să punem lucrurile la punct. Dacă rămâne la noi, va fi clar fundaș central. Postul lui e de închizător, doar că noi îi avem pe Edjouma, Șut, Simion și Perianu. Singurul care poate juca și fundaș central e Nedelcu”, a spus și MM Stoica la postul de televiziune Orange Sport.

Paulo Vinicius a revenit în lotul celor de la FCSB în etapa anterioară, 4-0 pe teren propriu cu FC Argeș. Sunt șanse destul de mari să facă deplasarea și pentru derby-ul din Bănie, cu Universitatea Craiova, dar viitorul său la FCSB este pecetluit.

Gigi Becali nu mai prelungește cu Paulo Vinicius, care a venit la FCSB în iulie 2021, liber de contract după despărțirea de CFR Cluj

Brazilianul Paulo Vinicius va împlini 38 de ani pe 12 august, dar nu va mai fi jucătorul celor de la FCSB la acea dată. Veteranului îi expiră angajamentul cu roș-albaștrii la finalul actualului sezon, moment în care părțile se vor despărți.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că brazilianului i s-a transmis zilele trecute, chiar înainte de derby-ul Universitatea Craiova – FCSB, că nu i se va mai prelungi contractul. Gigi Becali a decis acest lucru după ultimele informații pe care le-a luat de la staff-ul echipei.

Despărțirea lui Vinicius de FCSB se va produce indiferent dacă echipa va reuși până la urmă să dea marea lovitură și să ia titlul în fața celor de la CFR Cluj. Decizia lui Becali ar putea părea surprinzătoare, în primul rând pentru că FCSB nu stă deloc bine la capitolul stoperi, unde-i are în acest moment doar pe Miron, Cristea și Vinicius.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali era convins că a dat lovitura cu Vinicius, când l-a semnat în iulie 2021. Era liber de contract după despărțirea de CFR Cluj, fiind unul dintre oamenii-cheie ai ardelenilor la titlurile precedente.

Plecarea lui Vinicius de la FCSB are legătură cu vârsta și problemele sale fizice, nu cu contractul de 12.000 de euro lunar

După o toamnă în care Vinicius a fost titular bătut în cuie, de la începutul acestui an au început să apară problemele. A și fost învoit o săptămână în plus la revenirea la pregătirile din ianuarie. De asemenea, și în decembrie plecase în vacanță, în Brazilia, cu câteva zile mai devreme.

ADVERTISEMENT

Acea pauză lungă de inactivitate, dar în primul rând vârsta își punea tot mai frecvent amprenta inclusiv pe randamentul său de la antrenamente. FANATIK a dezvăluit înainte de finalul sezonului regulat că sunt probleme cu Vinicius, dar și cu Keșeru, care de multe ori nu pot, fizic, să ducă la bun sfârșit ședințele de pregătire de la Berceni.

Sunt zile când nici Vinicius, nici Keșeru nu termină antrenamentele. Pur și simplu nivelul fizic pe care-l cere staff-ul tehnic este prea mare pentru ei”, povesteau cei de la echipă despre cele două vedete care ar fi avut tratamente preferențiale din partea staff-ului tehnic.

ADVERTISEMENT

Toate aceste informații au ajuns, normal, și la patron. Dacă în cazul despărțirii de atacant Becali tranșase lucrurile din iarnă, în privința lui Vinicius mai exista un semn de întrebare. Iar dubiul nu era legat de partea financiară, ci de potențialul fizic al fundașului.

Vinicius are un contract lunar de 12.000 de euro și patronul încă intenționa acum câteva săptămâni să-i mai propună un an de contract cu 10.000 de euro pe lună. Dar Gigi Becali a ajuns la concluzia că stoperul nu mai poate ajuta FCSB din punct de vedere fizic.

  • 650.000 de euro este cota lui Vinicius la 37 de ani și 9 luni. Valora 4 milioane de euro acum 9 ani, când evolua la Braga
  • 25 de meciuri a jucat brazilianul pentru FCSB, 23 în sezonul regulat și 2 în play-off. A marcat de două ori: cu Dinamo și cu Academica Clinceni

Gigi Becali are deja soluția de rezervă în privința înlocuitorului lui Paulo Vinicius la FCSB: Dragoș Nedelcu! „Pictează la Farul lui Hagi!”

Nu doar că Becali s-a hotărât să nu mai continue cu Vinicius, dar patronul de la FCSB face deja calculele pentru sezonul următor. Și pentru că deocamdată este dificil transferul unui fundaș central de meserie, bineînțeles valoros, Gigi caută în propria ogradă.

Din informațiile FANATIK, Dragoș Nedelcu, 25 de ani, va fi una dintre variantele pentru postul de stoper la FCSB în sezonul următor. Împrumutat în iarnă la Farul, după aventura germană la Dusseldorf, Nedelcu revine la echipă și mai are contract până în vara lui 2023. S-a discutat deja și i s-a transmis ce se așteaptă de la el.

În primul rând Nedelcu revine la FCSB pentru a juca în linia de trei din fața apărării, acolo unde este Șut în acest moment. Adică poziția care lui îi place cel mai mult și pe care-l folosește și Hagi în acest sezon de primăvară. „Pictează la Farul! E iar jucătorul acela care-mi plăcea mie când l-am transferat de la Viitorul”, ar fi exclamat Becali zilele trecute.

În același timp, lui Nedelcu i s-a transmis că este și o variantă pentru postul de fundaș central, atunci când ar fi nevoie de el la FCSB. Jucătorul e de acord cu ce i se pregătește, cu atât mai mult cu cât consideră că are și el o revanșă de luat față de ce a oferit ca jucător al FCSB.

  • 400.000 de euro este cota actuală a lui Dragoș Nedelcu, al cărei maxim a fost 1,5 milioane de euro în 2017
  • 2,13 milioane de euro a plătit Gigi Becali celor de la Viitorul în august 2017 când l-a transferat pe Nedelcu la FCSB

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FCSB: 1,85 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT