Sport

Ilie Dumitrescu, realist după România – Andorra 4-0: ”Va termina pe primul loc”

Ilie Dumitrescu a fost încântat de victoria din meciul România - Andorra 4-0, însă consideră că Elveția este în continuare favorită la locul 1.
16.10.2023 | 09:37
Ilie Dumitrescu realist dupa Romania  Andorra 40 Va termina pe primul loc
Ilie Dumitrescu a fost încântat de victoria din meciul România - Andorra 4-0, însă consideră că Elveția este în continuare favorită la locul 1. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Tricolorii” au reușit o partidă foarte bună pe Arena Națională și s-au impus fără niciun fel de probleme. Elevii lui Edi Iordănescu au urcat pe primul loc în Grupa I și au mari șanse de a ajunge la Euro 2024.

Cine l-a impresionat pe Ilie Dumitrescu în România – Andorra 4-0

La finalul partidei România – Andorra 4-0, din etapa a 8-a din preliminariile Euro 2024, Ilie Dumitrescu a analizat situația din grupă și este de părere că Elveția este favorită să încheie pe locul 1, în ciuda remizei cu Belarus, scor 3-3.

ADVERTISEMENT

”Indiferent de ce s-a întâmplat în seara asta, eu cred că Elveția va termina pe primul loc. Pentru mine, rămâne favorită. Mă bucur foarte mult pentru triunghiul din linia mediană, și-au asumat rolul de lideri.

Mă refer și la Răzvan Marin, și la Stanciu, dar în special la Ianis Hagi, care, pentru mine, a fost omul meciului. A fost pus în poziția în care dă cel mai bun randament, în spatele atacantului, între linii”, a declarat Ilie Dumitrescu, la emisiunea Fotbal Club de la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Avantajul de a termina pe locul 1 în grupă

În acest moment, situația în Grupa I este foarte complicată, mai ales din cauza celor două partide pe care Israel nu le-a putut disputa acum în octombrie, pe teren propriu cu Elveția și în deplasare cu Kosovo.

Deși nu se știe încă exact când își va disputa Israelul cele două restanțe, FANATIK v-a prezentat în exclusivitate care e varianta în lucru aflată pe masa UEFA. Conform informațiilor site-ului nostru, cele două partide s-ar putea juca în luna noiembrie, înaintea ultimelor două etape din grupă, pe 12 și 15 noiembrie.

ADVERTISEMENT

În cazul în care vor merge la turneul final de pe primul loc, ”tricolorii” vor avea un avantaj uriaș. La tragerea la sorți programată pe 2 decembrie, la Hamburg, naționala lui Edi Iordănescu se va afla în una din primele două urne valorice!

Ianis Hagi a marcat golul trei al ”tricolorilor” în meciul cu Andorra, iar apoi a mers spre o cameră de filmat, a arătat spre emblema de pe tricou și a rostit cuvintele: România, te iubesc!”. Este primul gol pentru el la națională după o pauză de mai bine de doi ani.

ADVERTISEMENT

Nicolae Stanciu a deschis scorul în meciul cu Andorra. Căpitanul României a înscris spectaculos la vinclu direct din lovitură liberă în minutul 23, dar la penalty-ul obținut de Ianis Hagi, el l-a lăsat pe Răzvan Marin să execute.

ADVERTISEMENT