Sport

Ilie Poenaru și-a reziliat contractul cu Academica Clinceni. Cine va conduce echipa la următorul meci

Ca și plecat de la Academica Clinceni, Ilie Poenaru a avut puterea să o refuze pe Dinamo și a anunțat că merge la un al club din Liga 1.
15.09.2021 | 17:50
Ilie Poenaru sia reziliat contractul cu Academica Clinceni Cine va conduce echipa la urmatorul meci
ADVERTISEMENT
15-09-2021
12:04

Academica Clinceni s-a despărțit de Ilie Poenaru

Clubul Academica Clinceni a anunţat pe site-ul oficial că a încheiat colaborarea cu tehnicianul Ilie Poenaru, care se afla la cârma echipei din 2018.

”S-a încheiat o eră la Academica Clinceni. A fost un ciclu de 3 ani jumătate care a pus comuna Clinceni pe harta fotbalului românesc. Colaborarea dintre Academica Clinceni şi Ilie Poenaru a ajuns la sfârşit.

Ilie Poenaru este antrenorul care a reuşit performanţe remarcabile cu Academica Clinceni. Mai întâi a fost promovarea în Liga I, apoi menţinerea în primul eşalon într-un an extraordinar de greu la nivel mondial.

Totul a culminat cu calificarea în playoff în sezonul 2020-2021, unde Academica Clinceni nu a făcut doar un act de prezenţă, reuşind să acumuleze 11 puncte şi să termine sezonul pe locul 5 în Liga I.

Îi mulţumim lui Ilie Poenaru şi staff-ului său pentru tot ceea ce au realizat la Academica Clinceni şi le dorim mult succes în carieră”, este anunţul făcut de gruparea ilfoveană.

După ce ilfovenii au pierdut categoric întâlnirea cu Farul Constanța, scor 0-5, și au acumulat doar două puncte în opt etape din Liga 1, tehnicianul a decis să plece.

În ciuda startului nereușit de sezon cu Academica și a faptului că nu are licență Pro, Poenaru este unul dintre cei mai apreciați antrenori din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Dinamo, refuzată de Ilie Poenaru

Umilită în ”Derby de Romania” de rivala FCSB, Dinamo a decis să se despartă de antrenorul Dario Bonetti, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, și caută un înlocuitor pentru italian. Contactat de oficialii ”câinilor”, Ilie Poenaru a refuzat oferta.

”Mă duc acum să semnez rezilierea cu echipa Clinceni. Marin Dună nu rămâne, e cu mine! Am venit toți, plecăm toți! Dacă au nevoie pentru meciul din weekend găsim o soluție, evident, nu sunt absurd ca să conducă echipa în acest meci.

ADVERTISEMENT

M-a sunat și Iuliu Mureșan pentru a vorbi despre Dinamo, însă i-am explicat că oficialii de la Gaz Metan au fost primii care m-au contactat. Dacă nu se rezolvă cu ei, i-am promis că reluăm discuția”, a declarat Poenaru la Radio Sport Total FM.

Teja urmează să fie dat afară de la Mediaș

FANATIK a anunțat încă de luni seară că oficialii clubului Gaz Metan Mediaș sunt hotărâți să se despartă de antrenorul Mihai Teja, după ce ardelenii au fost învinși, pe teren propriu, scor 1-2, de FC Voluntari, în etapa a 8-a a Ligii 1.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan este penultima în clasament și este fără victorie de 7 etape. Primul și singurul succes din acest sezon a echipei de pe malul Târnavei a venit în prima etapă, când s-a impus cu 1-0 cu Mioveni. De atunci, formația lui Teja a mai acumulat un singur punct, cu FC Argeș în etapa a treia. Au urmat cinci înfrângeri la rând.

Cel mai probabil, Mihai Teja va fi înlăturat până la întâlnirea de vineri, 17 septembrie, cu Rapid, din etapa a 9-a, iar pe bancă la acest joc va sta ca interimar Flavius Boroncoi.

ADVERTISEMENT

Cine le preia pe Dinamo și Clinceni

Ilie Poenaru, în vârstă de 45 de ani, ar fi ajuns deja la o înțelegere cu oficialii de la Mediaș și urmează să semneze contractul după ce își va oficializa plecarea de la Academica Clinceni.

În cazul în care această înțelegere ar pica, Poenaru ar fi dispus să negocieze cu Dinamo. ”Câinii” sunt în căutarea unui înlocuitor pentru Dario Bonetti, iar FANATIK a aflat că principalul favorit este Vasile Miriuță, cel care a mai lucrat cu Iuliu Mureșan și la CFR Cluj.

Pe lista conducătorilor din Ștefan cel Mare se mai află și Cristiano Bergodi, liber de contract după despărțirea de Universitatea Craiova, dar italianul ar fi dorit și de Academica Clinceni.

ADVERTISEMENT