Sport

Liderul galeriei FC U Craiova, în centrul incidentelor de la România – Kosovo! În ce scandaluri a mai fost implicat ”Gogoașă”

Andrei Preda, liderul galeriei FC U Craiova, s-a aflat în mijlocul incidentelor care au dus la întreruperea meciului România - Kosovo.
13.09.2023 | 00:07
Liderul galeriei FC U Craiova in centrul incidentelor de la Romania  Kosovo In ce scandaluri a mai fost implicat Gogoasa
Andrei Preda, liderul galeriei FC U Craiova, s-a aflat în mijlocul incidentelor care au dus la întreruperea meciului România - Kosovo
ADVERTISEMENT

Ultrașii de la facțiunea ”Uniți sub tricolor” au afișat un banner pe care era scris ”Kosovo este Serbia”, iar arbitrul francez Willy Delajod a decis să trimită echipele la vestiare. Partida s-a reluat după mai bine de 40 de minute.

Incidentele de la România – Kosovo l-au avut în centrul atenției pe liderul galeriei de la FC U Craiova

Așa cum au amenințat într-o postare făcută pe rețelele de socializare, ultrașii de la ”Uniți sub tricolor” au făcut scandal la întâlnirea România – Kosovo, iar printre cei implicați s-a aflat și liderul galeriei FC U Craiova, Andrei Preda.

ADVERTISEMENT

Supranumit ”Gogoașă”, fanul a fost în centrul atenției pe Arena Națională, fiind în primul rând al suporterilor de la peluza unde s-a afișat banner-ul care a dus la întreruperea partidei din preliminariile Euro 2024.

În imaginile apărute pe as.ro, ”Gogoașă” discută cu stewarzii care încearcă să-i convingă pe fani să lase jos banner-ul care a stârnit scandalul. Căpitanul Nicolae Stanciu a încercat și el să calmeze spiritele, însă ultrasul de la Craiova i-a transmis că meciul nu ar fi trebuit să se joace.

ADVERTISEMENT

”Gogoașă”, scandal și în Andorra

Andrei Preda nu este la primul scandal în care este implicat. La începutul anului, galeria de la FC U Craiova, pe care ”Gogoașă” o conduce, a avut scandări xenofobe la un meci în deplasare cu Sepsi OSK, iar jocul a fost întrerupt definitiv de arbitrul Andrei Chivulete.

După incidentele de la Sfântu Gheorghe, relația dintre suporter și familia Mititelu, care conduce FC U Craiova, s-au răcit total. În mijlocul scandalului de xenofobie, casa lui Adrian Mititelu a fost ”vizitată” de liderul Peluzei Sud. În miez de noapte!

ADVERTISEMENT

Filmarea care a ajuns la FANATIK conține elemente interzise nu doar minorilor. Șocant de-a dreptul, pe gardul și poarta familiei Mititelu cineva urinează timp de aproape jumătate de minut. Se aud inclusiv hohotele de râs ale celui ce filmează, care pare că nu e singur.

În luna martie, la partida din deplasare cu Andorra, prima din campania de calificare la Euro 2024, Preda și apropiații săi au declanșat incidentele. Iar motivul a fost un ”adversar” mai vechi care i-a mai enervat pe olteni. Este vorba despre un albanez care vine adesea la meciurile naționalei României.

ADVERTISEMENT

Primul diferend dintre cei doi ar fi avut loc în iunie anul trecut, la partida România – Muntenegru 0-3, din Giulești, atunci când ultrașii români au scandat pro-Serbia, spre nemulțumirea albanezului.

ADVERTISEMENT