Sport

Decizia instanței: ”Bocciu” și încă un suporter al Rapidului rămân în arest! Al treilea, cercetat în libertate. Update

Liviu Ungurean ”Bocciu”, liderul galeriei Rapid, va rămâne în arest, la fel ca și un alt suporter reținut de poliție. Un al treilea va fi cercetat în libertate.
28.03.2024 | 17:25
Decizia instantei Bocciu si inca un suporter al Rapidului raman in arest Al treilea cercetat in libertate Update
Liviu Ungurean ”Bocciu”, liderul galeriei Rapid, a ajuns în fața instanței după ce a cerut schimbarea măsurii de arest pentru 30 de zile. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
28-03-2024
14:46

”Bocciu” rămâne în arest

Instanța i-a respins lui ”Bocciu” cererea schimbării măsurii de arest preventiv, astfel că liderul galeriei Rapidului rămâne după gratii.

În soluția instanței se arată că Liviu Ungurean și încă un suporter, reținuți în dosarul de introducere în stadion a materialelor pirotehnice, vor rămâne în continuare în arest pentru 30 de zile.

Celui de-al treilea ultras care a fost arestat preventiv i-a fost admisă contestația și va fi cercetat în libertate.

În instanță, avocații fiecăruia dintre cei trei suporteri au susținut în fața judecătorilor motivele pentru care solicită eliberarea clienților. Toată înfățișarea a durat puțin peste jumătate de oră.

Liderul fanilor din Giulești este considerat capul unui grup infracțional într-un dosar de introducere în stadion a materialelor pirotehnice și din această cauză s-a luat hotărârea reținerii sale.

”Bocciu”, liderul galeriei Rapid, a ajuns în fața instanței

Liderul galeriei Rapid și ceilalți doi bărbați reținuți pentru 30 de zile în acest dosar au cerut schimbarea măsurii de arest preventiv și au apărut joi, 28 martie, în fața instanței.

ADVERTISEMENT

Conform digisport.ro, cei 3 ultrași vor reducerea sentinței, schimbarea acesteia într-una de arest la domiciliu sau inducerea calității de suspect, la fel cum au și ceilalți suporteri care au fost duși inițial la audieri.

Cererea lui ”Bocciu” și a celorlalte 2 persoane reținute a avut deja loc, iar aceștia așteapă acum hotărârea. Pedepsele într-un astfel de caz, conform Legii 4, sunt de la 6 luni la 5 ani de închisoare sau de la 2 ani la 7 ani, în funcţie de cantitatea de trotil utilizată.

ADVERTISEMENT

Stenogramele arată implicarea lui ”Bocciu”

În dosar este implicat și președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, care este bănuit că a ajutat galeria să introducă materiale pirotehnice în stadion. Oficialul giuleștean este cercetat în libertate în acest caz.

În presă au apărut stenograme cu discuții pe larg între președintele Rapidului și ”Bocciu” despre introducerea torțelor pe stadion. Aceste dovezi explică de ce Daniel Niculae a fost reținut de autorități în dosarul ”Pyro”.

ADVERTISEMENT

Conducerea giuleșteană se află și ea în plin scandal, după ce Niculae l-a contactat pe Sebastian Colțescu. Oficialul din Giulești l-ar fi sunat pe arbitru pentru a obține clemența sa privind aruncarea de materiale pirotehnice pe teren.

Într-o altă discuție, liderul galeriei Rapidului presa organizatorii să controleze la sânge suporterii rivalelor, într-o manieră agresivă. Dialogul dintre cei doi interlocutori a fost unul dur, cu multe vulgarități.

ADVERTISEMENT

După ce discuția dură a fost făcută publică, Adrian Olariu, care este angajatul clubului Rapid și este responsabil de Ordine și Siguranță, i-a dat o replică acidă lui Liviu Ungurean, supranumit ”Bocciu”.

ADVERTISEMENT