Sport

Lionel Messi a scăpat-o pe o israeliancă din ghearele Hamas. Cum i-a salvat viața bătrânei. Poveste fabuloasă

Lionel Messi a reușit să îi salveze ca prin minune viața unei femei în vârstă de 90 de ani. Povestea extraordinară a ostaticei eliberată de Hamas datorită argentinianului
28.03.2024 | 17:05
Lionel Messi a scapato pe o israelianca din ghearele Hamas Cum ia salvat viata batranei Poveste fabuloasa
ADVERTISEMENT

Lionel Messi i-a salvat viața unei israelience din Argentina fără măcar să știe! Bâtrâna în vârstă de 90 de ani a fost luată ostatică de către gruparea Hamas pe data de 7 octombrie 2033, când palestinienii au lansat mai multe atacuri în Israel care au declanșat din nou războiul în regiune.

Lionel Messi i-a salvat ca prin minune viața unei isrelience răpită de Hamas

Esther Cunio, o evreică în vârstă de 90 de ani din Argentina, a dezvăluit cum a reușit să scape de Hamas, o organizație considerată teroristă de multe state.

ADVERTISEMENT

Oameni mascați și înarmați au intrat peste Esther în casă, iar israelianca a încercat să intre în vorbă cu unul dintre atacatori: „I-am spus: ‘Te uiți la fotbal?’. Și mi-a zis: ‘Da, da, îmi place fotbalul’.

Și apoi i-am spus: ‘Sunt de unde e Messi’. A răspuns: ‘Messi! Îl ador pe Messi!’. Mi-a pus mâna pe umăr, mi-a dat pușca și apoi ne-au făcut o poză împreună și apoi au plecat”, a fost dialogul șocant dintre cei doi.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi a salvat efectiv viața unei bătrâne, deși se afla la zeci de mii de kilometri distanță

Puterea pe care Messi o are asupra oamenilor și faptul că el a schimbat fotbalul pentru totdeauna devine și mai evident după acest caz aproape miraculos întâmplat pe data de 7 octombrie 2023, în Kibbutzul Nir Oz, unde Hamas a omorât sute de oameni în acea zi fatidică care a dinaminat situația politică din Fâșia Gaza.

Esther Cunio și-a spus povestea în cadrul unui documentar despre israelienii din America Latină: „Vocea celor de pe 7 Octombrie – Poveștile supraviețuitorilor latino”.

ADVERTISEMENT

Doi oameni înarmați i-au cerut să îi spună unde se află restul familiei ei, însă nu a reușit să se înțeleagă cu soldații care vorbeau arabă, iar Esther emigrând în urmă cu mulți ani în Argentina nu cunoștea limba ebraică.

„Nu vorbi cu mine pentru că nu știu limba voastră. Vorbiți arabă și eu știu foarte puțin ebraică. Știu spaniolă argentiniană. Apoi mi-a spus: Ce e Argentina?”. Conversația a continuat cu ajutorul limbajului semnelor și cuvinte din spaniolă amestecate cu ebraică, însă numele lui Lionel Messi a fost cel care poate chiar a salvat-o de la moarte.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi, implorat de Esther Cunio să o ajute să îi elibereze nepoții ținuți ostatici de Hamas

În altă parte a orașului Nir Oz familia lui Esther a fost luată ostatică. Nepotul David în vârstă de 33 de ani și Ariel, în vârstă de 26 de ani și sunt în continuare ținuți în captivitate de către Hamas, însă Esther Cunio speră că cei doi vor fi eliberați în cele din urmă.

Esther Cunio a făcut un apel public la adresa lui Lionel Messi și l-a implorat să o ajute să își elibereze nepoții ținuți prizonieri de aproape jumătate de an de către Hamas: „Dacă Lionel știe că l-am menționat și am fost salvată acum l-aș ruga să mă ajute cu nepoții mei care sunt ținuți ostatici. Aș vrea să îi spun să se roage la Dumnezeu pentru că sunt niște copii care merită tot ce e mai bun”.

Din păcate nu se știe dacă Messi a aflat despre povestea impresionantă a femeii și până în acest moment starul argentinian nu a făcut niciun comentariu pe această temă. Este evident însă că influența transcede cu mult fotbalul și sportul. Messi e un simbol al speranței și al solidarității într-o lume măcinată de războaie și conflicte inter-etnice.

ADVERTISEMENT