Fotbal intern

LPF, atac dur la FRF pe tema regulii U21: ”E o discriminare”

19.02.2021 | 16:25
LPF atac dur la FRF pe tema regulii U21 E o discriminare
ADVERTISEMENT

Secretarul general al LPF, Justin Ștefan, a lansat un atac dur la adresa conducătorilor FRF pe tema regulii U21, după ce aceștia vor să impună obligativitate menținerii celui de-al doilea jucător cel puțin pe toată durata primei reprize.

Managerul Academiei de Fotbal „Gică Popescu” Craiova, Paul Răducan, a dezvăluit că regula cu cei doi jucători U21 ar putea fi modificată, conform unui plan pregătit de oficialii de la Casa Fotbalului.

ADVERTISEMENT

Conducătorii celor două foruri importante din fotbalul românesc se află în conflict și în ceea ce privește VAR-ul, cei de la LPF considerând că federalii blochează implementarea arbitrajului video.

Regula U21 naște tensiuni între LPF și FRF

”Vor să transforme Liga 1 într-un campionat de tineret. Am înțeles cu un jucător U21, dar în momentul în care au venit cu al doilea, majoritatea cluburilor s-a opus, dar regula tot s-a impus. Noi, de la LPF, n-am fost niciodată întrebați de nimic”, a declarat secretarul general al LPF despre regula U21 impusă de FRF.

ADVERTISEMENT

”N-am nimic cu regula asta, e excepțională, nu aparține FRF-ului, exista de mult la Liga 2. Ei au adus-o la Liga 1, eu am criticat-o din primul moment. Am zis că nu poate exista regula asta în prima divizie”, a mai spus Justin Ștefan la emisiunea Liga Digi Sport.

”Eu am încercat să vorbesc cu cei de la FRF. E o discriminare față de ceilalți. E o mare eroare. Când ai doi jucători U21 și poți face cinci schimbări, e logic că-l schimbi pe al doilea U21 și tot rămâi cu patru schimbări, deci oricum cu una mai mult decât aveau echipele până acum”, a încheiat oficialul LPF.

ADVERTISEMENT

O altă variantă luată în calcul de FRF și care ar putea fi aprobată din vară ar fi cea legată de impunerea unui jucător U21 și un jucător U23 pentru a se da continuitate. Astfel, fotbaliștii născuți în 1998 ar putea rămâne beneficiari ai acestei norme.

Justin Ștefan i-a transmis un mesaj direct lui Răzvan Burleanu, pe tema campaniei FRF intitulată “Fotbalul se vaccinează”. Ștefan consideră că FRF are alte priorități, iar tema vaccinării ține de alte structuri și nu de fotbal.

ADVERTISEMENT

Oficialii şi fotbaliştii din Liga 1 cer non-stop introducerea sistemului VAR, însă tehnologia întârzie să apară din cauza neînţelegerilor dintre FRF şi LPF. În tot acest timp, campionatele vecinilor noştri dispun sau vor dispune în curând de arbitrajul video.

ADVERTISEMENT