Sport

Marcel Răducanu, șocat de ceea ce au făcut spaniolii la Dinamo: „În Germania nici la liga a patra nu se poate întâmpla așa ceva!” Exclusiv

Marcel Răducanu este dezamăgit de situația de la Dinamo și nu înțelege cum spaniolii au păcălit pe toată lumea, ceva ce în Germania nu s-ar fi întâmplat niciodată, nici măcar la nivel de amatori.
01.11.2021 | 18:38
Marcel Raducanu socat de ceea ce au facut spaniolii la Dinamo In Germania nici la liga a patra nu se poate intampla asa ceva Exclusiv
ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK echipa națională a României, dar și situația de la CSA Steaua, FCSB și nu în ultimul rând Dinamo, o echipă care e în pragul colapsului și a cărui situație îl îngrijorează pe fostul mare fotbalist.

Pablo Cortacero și acoliții săi au reușit să pună mâna pe Dinamo fără să investească niciun leu, un lucru care nu poate fi înțeles sau acceptat de către Marcel Răducanu, iar acum clubul este lăsat de izbeliște, suporterii din programul DDB fiind singura entitate care susține echipa financiar.

ADVERTISEMENT

Marcel Răducanu, uluit de modul în care Cortacero a preluat Dinamo: „Nici la liga a patra nu se întâmplă așa ceva!”

Marcel Răducanu deplânge soarta lui Dinamo și nu poate înțelege cum spaniolii au reușit să pună mâna atât de ușor pe unul dintre cele mai mari cluburi din România: „La Dinamo e rău de tot! Să ajungi într-o situație atât de rea, fără bani, fără jucători… Ar fi chiar mare păcat să retrogradeze Dinamo sau să se desființeze. E dureros când auzi că se întâmplă așa ceva la un club precum Dinamo. Steaua, Dinamo sunt cluburile de top din România. Sau cel puțin așa era în trecut”.

Stabilit în Germania din 1981, Marcel Răducanu e convins că niciodată nu s-ar fi întâmplat în Germania ceea ce au făcut spaniolii la Dinamo, nici măcar la un club de amatori din ligile inferioare: „Despre ce discutăm acuma? Cum să se întâmple așa ceva în Germania? Nu are cum. E imposibil! La ce club? Nici la liga a patra nu se întâmplă așa ceva!”.

ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist așteaptă ca niște investitori cu posibilități financiare să vină să scoată clubul din „groapă” și să readucă pe Dinamo acolo unde a fost odată: „Dinamo a ajuns într-un punct extrem de delicat și greu. Sper să vină cineva să ajute clubul, să ia jucători și să o ia de la capăt să ajungă acolo unde trebuie. Dinamo e o echipă mare și îmi aduc aminte ce meciuri făceam când erau acele cuplaje. Erau niște meciuri incredibile și au avut mereu o academie puternică la copii și juniori”.

Marcel Răducanu: „Ce să joci când tot timpul sunt numai scandaluri și critici?”

Marcel Răducanu e convins că jucătorii de la Dinamo sunt cu moralul destul de jos și e greu pentru ei să se concentreze 100% pe ceea ce au de făcut, când la club apar tot timpul probleme noi: „Ce să joci când tot timpul sunt numai scandaluri și critici? Dar ei sunt profesioniști și trebuie să joace în orice condiții. Pentru asta sunt plătiți. Nu vreau să spun mai multe pentru că eu sunt în Germania și nu știu exact ce se întâmplă la Dinamo”.

ADVERTISEMENT

Minciuna spaniolilor și tensiunea din cadrul clubului se râsfrânge inevitabil și asupra jucătorilor: „E greu când iei 11 goluri de la Craiova și FCSB, dar când în club e tot timpul tensiune și nu se înțeleg, nu e niciodată liniște… Au venit ăia din Spania și aruncă cu tot felul de vorbe și promisiuni. Normal că s-a ajuns la niște meciuri în care nu îți iese nimic”.

Marcel Răducanu, nemulțumit de afluența jucătorilor străini: „Iau locul unor copii tineri care ar putea avea o șansă”

Preocupat permanent de creșterea jucătorilor tineri, Marcel Răducanu este împotriva aducerii de jucători străini, mai ales că parte dintre ei nu au valoarea și blochează ascensiunea tinerilor și a echipei naționale a României: „Nivelul e slab în Liga 1. Se mai aduc și trompete de jucători de pe plajă din Copacabana sau din liga a patra, a cincea și vrem să ajute campionatul și să crească nivelul? De unde!

ADVERTISEMENT

Nu se întâmplă asta și iei și locul unor copii tineri care ar putea avea o șansă și aduci jucători străini. Și cine să vină în România dacă nu sunt bani? Ce jucător vine să joace într-un campionat slab valoric și fără bani? Ce câștigă în România, câștigă și în liga a treia în Vest! 

E foarte normală regula U21. La Dortmund joacă cu copii de 16-17 ani. Dacă au valoare de ce să nu joace? Poate nu au și de aia antrenorilor le e frică să bage jucători de 18 ani. În Germania e cu totul altfel. Dar copiii au valoare. Merită riscul”, a spus Marcel Răducanu în exclusivitate pentru FANATIK.

  • 7.000.000 de euro este datoria totală a clubului Dinamo
  • 15 e locul ocupat de Dinamo în Liga 1 cu doar 8 puncte în 14 etape
ADVERTISEMENT