Sport

Mariana Tîrcă nu vine la naționala feminină de handbal. Cine e favorit să-l înlocuiască pe Adi Vasile. Exclusiv

Marian Tîrcă a fost o variantă pentru înlocuirea lui Adi Vasile la naționala de handbal feminin, dar FANATIK a aflat că fosta mare jucătoare a ieșit din calculele federației.
29.06.2022 | 11:30
Mariana Tirca nu vine la nationala feminina de handbal Cine e favorit sal inlocuiasca pe Adi Vasile Exclusiv
Marian Tîrcă a fost o variantă pentru înlocuirea lui Adi Vasile la naționala de handbal feminin, dar FANATIK a aflat că fosta mare jucătoare a ieșit din calculele federației
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat încă de acum 4 zile că actualul selecţioner a fost anunţat că nu va continua pe banca primei reprezentative, chiar dacă a calificat România la Campionatul European din Slovacia, Muntenegru şi Macedonia de Nord.

Mariana Tîrcă, exclusă de pe lista posibililor selecționeri ai naționalei de handbal feminin

Deși se afla pe lista scurtă a înlocuitorilor lui Adi Vasile, FANATIK a aflat că în ședința Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal s-a hotărât să nu se meargă pe mâna Marianei Tîrcă la naționala feminină de handbal.

ADVERTISEMENT

Varianta inițială era ca fosta mare jucătoare, în vârstă de 59 de ani, să devină director tehnic peste toate loturile feminine de handbal, inclusiv peste echipa națională de senioare, însă, în cele din urmă, s-a renunțat la această idee.

Ea a evoluat până la 41 de ani fiind jucătoarea de handbal cu cele mai multe goluri marcate pentru echipa naţională, la nivel global. De-a lungul carierei, a înscris 2.043 de goluri pentru echipa României. Este mama Sorinei Tîrcă, proaspăt câştigătoare a titlului cu Rapid.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera e principalul favorit să îi ia locul lui Adi Vasile

În aceste condiții, FANATIK a aflat că principalul nume rămas în cursă pentru înlocuirea lui Adi Vasile, al cărui contract expiră la 30 iunie și nu va mai fi prelungit, este Florentin Pera, tehnicianul formației ruse ȚSKA Moscova.

Florentin Pera a câştigat Cupa Rusiei, însă a pierdut finala campionatului în fața lui Rostov. Tehnicianul mai are un an de contract cu ȚSKA Moscova, iar asta ar putea fi un impediment în venirea sa la națională.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, tehnicianul este indecis cu privire la preluarea echipei naţionale, în condiţiile în care are o cotă foarte bună în Europa şi este tentat să rămână în circuitul echipelor de club.

Adi Vasile a ratat calificarea la Jocurile Olimpice, însă a dus România la CM 2021 şi Euro 2022

Adi Vasile a preluat mandatul de selecţioner în luna ianuarie a anului 2021. România a ratat la două goluri calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă selecţionerul a calificat România la CM 2021 şi la Euro 2022.

ADVERTISEMENT

Vasile va rămâne antrenorul lui CSM Bucureşti şi în sezonul viitor, cu obiectivul de a ajunge în Final Four. Fosta conducere a vrut să îl demită de la cârma echipei, însă primarul Nicuşor Dan a hotărât să fie schimbată conducerea clubului, nu antrenorul.

ADVERTISEMENT