Sport

Mirel Rădoi, atacuri în cascadă la adresa lui Mihai Stoichiță, Ciprian Marica și a FRF: „Nu înțelege prea multe din antrenorat!”

La conferința de presă de după meciul cu Islanda, Mirel Rădoi a avut mai multe replici dure la adresa lui Mihai Stoichiță, a lui Ciprian Marica, dar și a oficialilor Federației
12.11.2021 | 03:09
Mirel Radoi atacuri in cascada la adresa lui Mihai Stoichita Ciprian Marica si a FRF Nu intelege prea multe din antrenorat
ADVERTISEMENT

Selecționerul Mirel Rădoi s-a arătat extrem de dezamăgit de rezultatul partidei cu Islanda și și-a pierdut optimismul, declarând la flash-interviuri că nu mai crede în calificare, deoarece Macedonia de Nord nu se poate împiedica de Islanda în ultima etapă.

Dacă imediat după terminarea partidei a încercat să-și păstreze calmul, selecționerul a răbufnit la conferința de presă, când a lansat mai multe atacuri la adresa lui Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a lui Ciprian Marica, dar și a conducerii Federației Române de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, primul luat în vizor de Mirel Rădoi: „Să vină să stea pe bancă în locul meu!”

Prima nemulțumire a selecționerului a fost aceea că din tribune s-au auzit indicații tactice în timpul meciului, și cum accesul spectatorilor a fost interzis, era clar că acestea erau oferite de unul dintre oficialii FRF.

„Am auzit de sus şi indicaţii tactice acum. E normal, în momentul în care nu câştigi cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile şi să recunosc vocea, pentru că mai grav e dacă ar fi cineva din partea FRF, pentru că atunci trebuie să vină în locul meu”, a spus Mirel Rădoi, vizibil iritat.

ADVERTISEMENT

În momentul în care i s-a transmis că ar fi vorba de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, Rădoi și-a continuat tirul: „Atunci, să vină să stea în fața mea și să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine și la antrenamente!”.

Auzind de atacul lui Rădoi, Mihai Stoichiță s-a apărat, spunând că s-a comportat și el ca toată lumea, iar strigătele sale nu erau indicații tactice, ci încurajări la adresa jucătorilor.

ADVERTISEMENT

„Am strigat şi eu, că striga toată lumea. «Hai, acum, să urcăm! Să dăm gol!» Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârșitul meciului, când le spui haideţi acum, să urcăm? Astea au fost indicaţiile, încurajări: «Hai, hai peste ei!» Înregistrarea probabil o să arate multe indicaţii din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau.

M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar și pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e!”, a declarat Mihai Stoichiță pentru Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi sugerează că Marica e prost: „Are limitele lui!”

Următorul pe lista lui Mirel Rădoi a fost Ciprian Marica, fostul său coleg de la echipa națională, care declarase în emisiunea de analiză de la PRO TV că selecționerul e principalul vinovat pentru ratarea calificării și ar trebui să plece chiar acum de la cârma primei reprezentative, să nu mai stea și la meciul cu Liechtenstein.

Atacul a fost chiar mai virulent decât cel la adresa lui Mihai Stoichiță, selecționerul acuzându-și fostul coechipier că nu ar fi foarte inteligent.

„Serios? Băiatul de la poartă mi-a spus că Marica a declarat că ar fi cea mai mare greșeală să plec înainte de baraj. O să mai rămân și la meciul cu Liechtenstein. Sau, dacă vrea nea Mihai să vină în locul meu.

Nu mă supăr pe Marica, îl știu mai bine decât voi, am fost colegi de generație. Ajungi să-i știi limitele colegului când petreci mult timp cu el. E proverbul ăla: «Nu te bate cu ăla, că te bate cu armele lui» (n.r. – parafrazare a expresiei: «Nu te certa niciodată cu un prost, că te aduce la nivelul lui și te bate cu experiența»). N-am cum să vorbesc cu Marica. Chiar dacă a jucat mulți ani fotbal, nu înțelege foarte mult din antrenorat”, a spus Mirel Rădoi.

Nici conducerea Federației nu a scăpat de atacurile lui Mirel Rădoi: „Nu avem o strategie clară”

În încheiere, (încă) actualul selecționer a ținut să arunce săgeți și înspre conducerea Federației Române de Fotbal, acuzând-o că nu are o strategie clară și că nu dorește proiecte pe termne lung.

„După aceste meciuri, vom vedea cum îmi asum, cum își asumă și Federația. Dacă eram pe 3, 4, probabil nici Federația nu mai voia să rămân, v-am spus-o și înainte de aceste două meciuri. Aș fi vrut să văd oameni din cadrul FRF entuziasmați de joc după victoria din Islanda, să încercăm să împingem toți în aceeași direcție.

Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că și durata contractului era alta. Noi nu avem o strategie clară. Dar nu dau în Federație acum, vorbesc în general. Dacă exista de la început un contract pe o altă perioadă, discutam de un proiect”, a mai spus Mirel Rădoi la conferința de presă de după partida cu Islanda.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,37 este cota pentru „ambele marchează” la meciul Liechtenstein – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT