Fotbal intern

Naționala, audiențe în scădere față de meciul cu Islanda. Sub 2 milioane de telespectatori

15.10.2020 | 15:28
Nationala audiente in scadere fata de meciul cu Islanda Sub 2 milioane de telespectatori
ADVERTISEMENT

Audiențele înregistrate de echipa națională a Românie la meciul cu Austria din Liga Națiunilor au fost în scădere față de întâlnirea cu Islanda.

”Tricolorii” au fost învinși pe teren propriu de Austria, scor 0-1, în etapa a patra din Liga Națiunilor și au înregistrat al treilea eșec consecutiv.

ADVERTISEMENT

Un meci cu multe ocazii de ambele părți, dar cu multă precipitare la finalizare. Trebuie să remarcăm o altă atitudine a naționalei, față de indolența din Islanda și Norvegia, dar același rezultat.

Audiențele făcute de meciurile naționale sunt în scădere

Dacă la partida decisivă cu Islanda, din semifinalele barajului pentru calificarea la EURO 2021, naționala a strâns în fața micilor ecrane peste 2,3 milioane de telespectatori, postul Pro TV a înregistrat o scădere a audiențelor pe toate sectoarele la meciul cu Austria din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

La nivel național, 1.812.000 de români au urmărit a treia înfrângere consecutivă a naționalei antrenate de Mirel Rădoi, dar cifrele sunt oricum cu mult peste ce au înregistrat celelalte posturi. Antena 1, cu Chefi la Cuțite și cu Sacrificiul, a rămas pe locul doi, dar la o diferență considerabilă. Aproximativ 1.133.000 de urmăritori se uitau pe postul Intact. Podiumul este completat de Kanal D, cu 917.000 de privitori.

Situația la orașe a stat la fel ca pe național. Pro TV a condus detașat topul și a avut, în medie, 989.000 de privitori, dar cu aproape 400.000 mai puțin de la meciul cu Islanda. Antena 1 a rămas pe locul secund, cu 595.000 de urmăritori. Kanal D a urcat bine pe acest segment și s-a apropiat de Antena 1 în audiențe. Pe postul Dogan se uitau pe intervalul meciului 511.000 de privitori, în medie.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului paginademiedia.ro, tinerii au ales și ei meciul România – Austria. Partida echipei lui Rădoi a fost urmărită, în medie, de 418.000 de telespectatori tineri, cu peste 150.000 mai puțin decât la partida de la Reykjavik. Antena 1 s-a situat pe poziția secundă cu 270.000 de privitori tineri, în timp ce Kanal D este pe locul trei, cu 151.000 de privitori.

Selecționerul echipei naționale a României, Mirel Rădoi, a vorbit despre o posibilă demisie după meciurile care se vor disputa în luna noiembrie. În final, tehnicianul a spus ironic că multă lume ar putea să fie mai fericită peste o lună.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când România înregistra trei înfrângeri consecutive era anul 2010, Rădoi era titular la centrul liniei de mijloc sau în apărare, FRF era condusă de Mircea Sandu, iar selecționer era Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT