Fotbal intern

Naționala lui Adrian Mutu și-a lăsat amprenta la Euro U21! Două goluri ale ”tricolorilor”, în top. Video

02.04.2021 | 09:22
Nationala lui Adrian Mutu sia lasat amprenta la Euro U21 Doua goluri ale tricolorilor in top Video
ADVERTISEMENT

Echipa națională de tineret a României, pregătită de Adrian Mutu, și-a lăsat amprenta la Euro U21 2021, două dintre cele trei goluri marcate de ”tricolori” fiind incluse de UEFA în topul celor mai frumoase din faza grupelor.

”Tricolorii mici” au ratat calificarea în sferturile de finală după ce a remizat 0-0 cu Germania și au părăsit competiția fără înfrângere, înregistrînd o victorie și două rezultate de egalitate în grupă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, la Euro 2019, România U21 surprindea şi reuşea calificarea în semifinale, dintr-o grupă cu Franţa, Anglia şi Croaţia. Acum, la turneul final din Ungaria şi Slovenia, ”tricolorii mici” au părăsit competiția din grupe, iar FANATIK a prezentat patru motive pentru eliminarea dureroasă.

Golurile spectaculoase, marcă înregistrată pentru naționala lui Adrian Mutu la Euro U21

În ciuda faptului că nu a reușit să treacă de faza grupelor, naționala lui Adrian Mutu a lăsat o impresie bună la turneul final al Euro U21, iar două dintre golurile marcate de ”tricolori” au fost selectate de UEFA într-un top al celor mai frumoase reușite din această fază a competiției.

ADVERTISEMENT

Primul intrat pe lista preferințelor forului european a fost Andrei Ciobanu, cu golul de excepție din partida cu Olanda. Mijlocașul de la Viitorul a pus parcă mingea cu mâna în vinclul porții batavilor și a restabilit egalitatea în primul joc de la Euro.

Cea de-a doua reușită care i-a impresionat pe cei de la UEFA este cea a lui Alexandru Mățan din meciul cu Ungariei. La scorul de 0-1, jucătorul pe care Viitorul l-a cedat la Columbus Crew în MLS a primit o mingfe în partea stângă, a intrat înspre centru, a evitat câțiva adversari și apoi a șutat imparabil, cu efect, la colțul lung.

ADVERTISEMENT

România, singura națională cu doi reprezentanți în acest top

În afara celor două reușite ale României aflate în top, naționala lui Adrian Mutu a mai înscris o dată la turneul final, prin Alexandru Pașcanu, care a adus victoria în întâșlnirea cu Ungaria, scor 2-1.

Alături de Ciobanu și Mățan pe lista golurilor spectaculoase din faza grupelor de la Euro U21 se mai află rusul Denis Makarov, danezul Gustav Isaksen, italianul Patrick Cutrone, olandezul Cody Gakpo și croatul Domagoj Bradaric.

ADVERTISEMENT

Finanțatorul formației FCSB, Gigi Becali, l-a criticat pe selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, că nu l-a folosit titular pe Octavian Popescu în meciurile de la Euro U21 2021.

ADVERTISEMENT
Tags: