Sport

O parte din bunurile lui Diego Maradona, scoase la licitaţie. Ce se va întâmpla cu banii strânşi

La aproape un an de la moartea lui Diego Maradona, o parte dintre bunurile sale vor fi scoase la licitaţie pentru a se plăti din datoriile acumulate.
03.11.2021 | 17:22
O parte din bunurile lui Diego Maradona scoase la licitatie Ce se va intampla cu banii stransi
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist a fost omagiat în Argentina la sfârşitul acestei săptămâni, atunci când ar fi trebui să împlinească 61 de ani.

Tot în weekend-ul ce a trecut, argentinienii au lansat prima criptomonedă care poartă numele lui Maradona.

ADVERTISEMENT

Licitaţie online cu bunurile lui Diego Maradona

Însă nu toate veștile care vin din Argentina cu privire la Diego Maradona sunt unele pozitive. În urma unei hotărâri judecătorește, mai multe bunuri ale campionului mondial din 1986 vor fi scoase la licitație pentru a putea fi plătite datoriile acumulate în timpul vieții.

Conform L’Express, care citează presa argentiniană, la licitație va fi scoasă casa părinţilor lui Maradona, două automobile BMW şi o scrisoare de la Fidel Castro. Licitaţia va avea loc la 19 decembrie, va fi online, şi este realizată cu acordul moştenitorilor fostului star al fotbalului.

ADVERTISEMENT

Decizia acestei licitaţii a fost luată de judecătoarea Luciana Tedesco. Bunurile cu valoare sentimentală, cum ar fi tricouri oferite de alţi jucători, vor fi excluse de la această licitaţie.

Moștenitorii nu vor primi nimic din câștigurile de la licitație

Scrisoarea semnată de Fidel Castro este o dovadă a prieteniei dintre fostul lider cubanez şi Maradona şi a fost primită când fostul fotbalist se afla în Insulele Caraibe, pentru a-şi trata dependenţa de alcool şi droguri.

ADVERTISEMENT

Unul dintre automobilele BMW are pe parbriz semnătura argentinianului şi preţul de pornire la licitaţie este de 165.000 de dolari. Casa oferită de fostul fotbalist părinţilor săi se află în cartierul Villa Devoto din Buenos Aires.

Câştigurile generate de această licitaţie vor fi folosite pentru a plăti datoriile şi cheltuielile lăsate în urma sa de Maradona şi nu vor fi împărţite între moştenitori.

ADVERTISEMENT

Meci amical în memoria lui Diego Maradona

UEFA şi CONMEBOL au ajuns la un acord pentru un meci între câştigătoarele Campionatului European şi Copa America. Astfel, Italia şi Argentina vor juca un amical în memoria lui Diego Maradona, însă data nu a fost încă anunţată.

Cu toate acestea, pe 14 decembrie, în ziua când se va împlini un an de la dispariţia lui Diego Maradona, FC Barcelona şi Boca Juniors vor disputa un amical, în Arabia Saudită. Partida va avea loc în cadrul festivalului anual “Riyadh Season”.

Decesul brusc al celui mai mare fotbalist al tuturor timpurilor, Diego Armando Maradona – răpus de un infarct la doar 60 de ani – nu a rămas fără urmări. Șapte persoane din domeniul medical au fost puse sub acuzare și așteaptă începerea procesului.

ADVERTISEMENT