Sport

Ovidiu Hațegan a arbitrat un meci la un an după ce a suferit un infarct: ”Ne bucurăm să-l revedem făcând ceea ce iubește”

La mai bine de un an după ce a trecut printr-un infarct, Ovidiu Hațegan a revenit pe terenul de fotbal și a arbitrat un meci amical la Arad.
20.04.2023 | 18:37
Ovidiu Hategan a arbitrat un meci la un an dupa ce a suferit un infarct Ne bucuram sal revedem facand ceea ce iubeste
La mai bine de un an după ce a trecut printr-un infarct, Ovidiu Hațegan a revenit pe terenul de fotbal și a arbitrat un meci amical la Arad. Sursă foto: Facebook UTA Arad
ADVERTISEMENT

”Centralul” nu a mai fluierat la o partidă de la sfârșitul lunii martie a anului 2022, atunci când a suferit un infarct și a fost operat de urgență la Timișoara pentru a i se monta un stent.

La un an după ce a suferit un infarct, Ovidiu Hațegan a arbitrat din nou un meci de fotbal

După mai bine de un an în care a stat departe de gazonul verde din cauza acelui infarct, Ovidiu Hațegan a revenit în iarbă și a arbitrat la centru un meci de pregătire al formației UTA Arad.

ADVERTISEMENT

”Echipa de seniori a disputat astăzi un joc școală cu echipa U18 a clubului. Partidă a fost oficiată de Ovidiu Hațegan, revenit pe gazon după o lungă perioadă. Îi mulțumim că a răspuns pozitiv invitației noastre și ne bucurăm să-l revedem făcând ceea ce iubește”, a scris gruparea arădeană pe contul de Facebook.

Conducătorii formației din SuperLiga au postat și câteva fotografii cu ”centralul” în vârstă de 42 de ani, iar atacantul Claudiu Keșeru a ținut să se pozeze alături de acesta și i-a dăruit un tricou al echipei UTA.

ADVERTISEMENT

”A fost o bucurie să-l revăd pe teren pe unul dintre cei mai mari arbitri români din istorie. Îi doresc multă sănătate și să revină pe teren cât mai curând și în meciurile oficiale!”, a scris Keșeru la postarea făcută pe contul său de Facebook.

Când va reveni oficial Hațegan în iarbă?

Ovidiu Hațegan a revenit în calitate oficială la un meci de fotbal la trei luni și jumătate distanță de la infarctul care i-a pus în pericol cariera. Supercupa României a fost primul meci oficial din întrecerile interne de fotbal în care s-a folosit tehnologia VAR. Cu acest prilej și-a făcut reintrarea în fotbal și Hațegan.

ADVERTISEMENT

Arădeanul a făcut parte din staff-ul echipei VAR la disputa cu primul trofeu al sezonului pe masă, dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și CFR Cluj. La finalul partidei, Ovidiu Hațegan a fost ovaționat de publicul de pe Stadionul Francisc von Neuman din Arad. Arbitrul nu și-a putut stăpâni emoțiile și a plâns în momentul în care a fost premiat de FRF.

În toamna anului trecut, președintele CCA, Kyros Vassaras, anunța că Ovidiu Hațegan și-a reluat pregătirile și este de așteptat să revină pe teren în partide oficiale în anul 2023, fără a preciza cu exactitate o dată.

ADVERTISEMENT

Până la acest moment, Hațegan nu a arbitrat niciun meci la centru, dar a fost delegat foarte des ca arbitru VAR la partide din actualul sezon din SuperLiga și chiar din Champions League, acolo unde a fost inclus în brigada lui Istvan Kovacs.

ADVERTISEMENT