Sport

Patrick Mouratoglou, reacție scurtă după reducerea suspendării în cazul Simonei Halep: ”Nedreptatea este incredibilă”

Patrick Mouratoglou a comentat foarte scurt decizia TAS prin care suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj a fost redusă semnificativ.
06.03.2024 | 10:23
Patrick Mouratoglou reactie scurta dupa reducerea suspendarii in cazul Simonei Halep Nedreptatea este incredibila
Patrick Mouratoglou a comentat foarte scurt decizia TAS prin care suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj a fost redusă semnificativ. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Simona Halep, dubla campioană de Grand Slam, a primit un verdict favorabil la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, suspendarea sa fiind redusă de la 4 ani la 9 luni. Sportiva poate reveni imediat în circuitul WTA.

Reducerea suspendării Simonei Halep, comentată pe scurt de Patrick Mouratoglou

Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Simonei Halep, care și-a asumat în fața comisiei TAS responsabilitatea pentru testul pozitiv de dopaj al româncei, a comentat reducerea suspendării printr-un mesaj scurt postat pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT

Mouratoglou a distribuit pe contul său de X (n.r. – fostul Twitter) un mesaj al lui Ahmad Nassar, directorul executiv al Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis, care vorbește despre necesitatea unor schimbări în lumea tenisului.

”Nedreptatea este incredibilă. Da, trebuie să se schimbe”, a fost comentariul făcut de Patrick Mouratoglou, după ce Ahmad Nassar a scris că fostul lider WTA nu poate primi înapoi timpul pierdut.

ADVERTISEMENT

“În primul rând, ne bucurăm că Simona şi-a reabilitat în sfârşit numele. Dar să ne abţinem de la a o numi o ‘victorie’. Nimeni nu a câştigat cu adevărat aici. Ea nu primeşte înapoi ultimul an şi jumătate. Nu primeşte punctele din clasament şi premiile în bani înapoi.

Şi, culmea, TAS a decis că suspendarea Simonei s-a încheiat în iulie anul trecut… are cineva o maşină a timpului? Asta trebuie să se schimbe. Iar noi vom lucra pentru schimbare”, este mesajul lui Ahmad Nassar.

ADVERTISEMENT

CTP, atac virulent la adresa lui Mouratoglou

Imediat după aflarea sentinței, Simona Halep a răsuflat ușurată și a ținut să mulțumească tuturor celor care au susținut-o în toată această perioadă. Ea a anunțat că este fericită că va putea reveni în circuitul WTA.

Halep ar putea astfel să se întoarcă pe terenul de tenis încă de la turneul de la Miami, care va avea loc în perioada 19-31 martie. Jucătoarea va avea însă nevoie de un wildcard din partea organizatorilor.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că gestul lui Patrick Mouratoglou de a-și asuma întreaga vină a fost decisiv în sentința TAS, însă îl face praf pe tehnicianul francez despre care spune că este un ”escroc”.

ADVERTISEMENT