Fotbal intern

Prima ligă din România nu se amână deși sportul mondial e afectat de coronavirus! Anunțul oficial al LPF

12.03.2020 | 13:10
Prima liga din Romania nu se amana desi sportul mondial e afectat de coronavirus Anuntul oficial al LPF
ADVERTISEMENT

Meciurile programate în acest weekend în prima ligă din România nu se amână deși sportul mondial e afectat de pandemia de coronavirus.

Prima ligă din România nu se amână deși sportul mondial e afectat de coronavirus: ”Se va disputa conform programării”

”Nu, nu se opreşte! Etapa care e programată în acest wekeend se va disputa conform programării care există”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan, care a confirmat astfel că meciurile din prima ligă din România nu se vor amâna din cauza coronavirusului.

ADVERTISEMENT

”Ca să fie clar, nu s-a luat decizia de a se anula, suspenda, amâna, dar, dacă va apărea un singur caz în care un fotbalist, cineva din staff sau conducerea unui club, va fi testat pozitiv cu coronavirus, atunci se va întrerupe campionatul”, a spus oficialul ligii pentru gsp.ro.

”Nu se va mai juca acolo unde se închide”

”Nu doar în acest caz! De exemplu, dacă lucrurile vor escalada şi se va ajunge să se închidă un oraş, oraşe sau o întreagă regiune, atunci ne vom opri”, a mai explicat Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

”Teoretic, nu se va mai juca acolo unde se închide, dar vom reanaliza în funcţie de evenimentele de la momentul respectiv. În acest moment, meciurile din acest weekend se vor disputa, așa cum s-a întâmplat şi etapa trecută. Partidele au porţile închise”, a încheiat secretarul general.

Becali nu vrea amânarea meciurilor

Directorul sportiv al clubului CFR Cluj, Bogdan Mara, a declarat că gruparea ardeleană doreşte suspendarea meciurilor din campionat, începând cu etapa din acest weekend.

ADVERTISEMENT

În schimb, finanțatorul echipei FCSB, Gigi Becali, nu vrea amânarea meciurilor din campionat, deși în România s-a ajuns la 49 de perosane infectat cu coronavirus. El consideră că CFR Cluj ar fi avantajată de o eventuală întrerupere, deoarece ardelenii sunt obosiți.

Burleanu ia în calcul oprirea fotbalului

Deocamdată, Răzvan Burleanu le-a respins celor de la CFR Cluj cererea de suspendare de urgență a fotbalului din România. Președintele FRF a declarat că se ia în considerare acest scenariu, însă nu dorește să contribuie la ”panica generală”.

ADVERTISEMENT

Partida CFR Cluj – FCSB, din etapa a treia a play-off-ului, va avea loc duminică, 15 martie, de la ora 20:30. Meciul se anunță extrem de încins, mai ales că oficialii celor două cluburi s-au contrat destul de dur, după ce portarul Cristian Bălgrădean nu i-a anunțat pe cei de la FCSB că a semnat cu CFR din sezonul viitor.

ADVERTISEMENT