Sport

Unchiul Toni explică victoria lui Rafa Nadal de la Australian Open 2022: ”A luptat de parcă era la primul Grand Slam”

O figură cheie în cariera lui Rafa Nadal, unchiul Toni crede că succesul obținut la Australian Open 2022 se datorează în principal mentalității nepotului său.
01.02.2022 | 08:12
Unchiul Toni explica victoria lui Rafa Nadal de la Australian Open 2022 A luptat de parca era la primul Grand Slam
O figură cheie în cariera lui Rafa Nadal, unchiul Toni crede că succesul obținut la Australian Open 2022 se datorează în principal mentalității nepotului său. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Ibericul s-a impus la Melbourne după o finală absolut dramatică cu rusul Daniil Medvedev, revenind după ce a fost condus cu 2-0 la seturi.

Reușita lui Nadal vine după șase luni de pauză în care a suferit foarte mult și în care a dezvăluit că s-a gândit chiar și la retragere.

ADVERTISEMENT

Cum e văzută victoria lui Rafa Nadal la Australian Open 2022

Cu victoria obținută la Australian Open, Rafa Nadal a ajuns la 21 de titluri de Grand Slam, unul mai mult decât marii săi rivali Novak Djokovic și Roger Federer, iar unchiul său, Toni Nadal, s-a arătat surprins de parcusul nepotului său la Melbourne.

”Victoria de la Australian Open înseamnă încă un pas în drumul lui Rafael. Suntem surprinși să vedem cum un băiat ca el a câștigat titlul în ciuda faptului că a ajuns fără nicio pregătire, cu foarte puține meciuri și după ce a avut multe probleme în ultima vreme.

ADVERTISEMENT

”Pentru mine a fost una dintre cele mai mari realizări ale lui Rafael pentru tot ce s-a întâmplat înainte și pentru ceea ce înseamnă după”, a declarat Toni Nadal, pentru cotidianul spaniol As.

Unde crede Toni Nadal că s-a jucat finala cu Medvedev

”Adevărul este că prețuiesc foarte mult atât meciul din finală, cât și întregul turneu și capacitatea lui Rafael de a se autodepăși în momentele cele mai grele. Ceva care este foarte demn de remarcat este autocontrolul său, cum nu disperă când totul este împotriva lui.

ADVERTISEMENT

Cred că a reușit să egaleze la seturi chiar și fără să joace foarte bine. Să ne gândim că în setul trei era condus cu 3-2 și Medvedev a avut trei mingi de break, meciul părea practic că s-a terminat acolo.

Dar tipul continuă și continuă să lupte de parcă ar fi primul său Grand Slam. Apreciez foarte mult munca nepotului meu”, a mai spus Toni Nadal.

ADVERTISEMENT

Nadal are lumea la picioare

Roger Federer și Novak Djokovic, rivalii lui Rafael Nadal, nu s-au sfiit să îl felicite pe iberic pentru triumful de la Australian Open 2022, al 21-lea Grand Slam din carieră, dar cuvintele elvețianului au venit parcă din inimă.

Ilie Năstase a fost extrem de surprins de victoria istorică a lui Rafael Nadal în marea finală de la Australian Open cu Daniil Medvedev și a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că e convins că spaniolul va mai juca un an, doi.

Cristian Tudor Popescu a întors pe toate fețele și  a analizat pentru FANATIK acest meci de poveste, în încercarea de a explica victoria aproape miraculoasă a spaniolului de 35 de ani, pe care îl compară cu o ființă cu puteri supraomenești.

ADVERTISEMENT
Tags: