Sport

România, locul 12 la CM de handbal! Concluzii de la Herning: dilema Neagu, decisivul cu Germania şi un roller-coaster emoţional!

România a încheiat pe locul 12 Campionatul Mondial de handbal. FANATIK a fost lângă echipa naţională la Herning pe tot parcursul turneului şi vă prezintă câteva concluzii după turneul final.
12.12.2023 | 01:33
Romania locul 12 la CM de handbal Concluzii de la Herning dilema Neagu decisivul cu Germania si un rollercoaster emotional
România, locul 12 la CM de handbal! Concluzii de la Herning: dilema Neagu, decisivul cu Germania şi un roller-coaster emoţional. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Naţionala României a încheiat Campionatul Mondial de handbal feminin pe locul 12. Selecţionata lui Florentin Pera a reuşit să obţină patru victorii şi a suferit două înfrângeri, cu Danemarca şi Germania, care ne-au costat locul în sferturile de finală.

România, locul 12 la CM de handbal! Concluzii de la Herning

Obiectivul de la această ediţie a Mondialului a fost ratat. România nu a prins turneele preolimpice şi nu mai are nicio şansă de a evolua în competiţia de la Paris, din vară.

ADVERTISEMENT

FANATIK a fost lângă echipa naţională la Herning pe parcursul turneului final şi vă prezintă câteva concluzii după Campionatul Mondial recent încheiat:

Regretul Germania: “tricolorele” s-ar fi calificat în sferturi cu o victorie în faţa Germaniei. Nemţoaicele arată bine la acest turneu, dar în meciul direct, România a pierdut un meci pe care l-a avut în mână.

ADVERTISEMENT

Handbalistele noastre au irosit cu seninătate şanse de desprindere când scorul arăta 15-12, iar nemţoaicele au reuşit să revină. Chiar dacă au urmat două victorii, toate declaraţiile jucătoarelor şi antrenorilor au făcut referire la coşmarul cu Germania.

Naţionala Germaniei se bucură după victoria cu România. Sursa: sportpictures.eu
Naţionala Germaniei se bucură după victoria cu România. Sursa: sportpictures.eu

Trebuia sau nu convocată Cristina Neagu la Mondiale?!

Dilema Cristina Neagu: starul naţionalei României a fost pe lista de Mondiale, chiar dacă era în plin proces de recuperare după o accidentare la genunchi. În grupele preliminare nu a putut evolua şi singurele minute bifate au fost în meciul de tristă amintire împotriva Germaniei.

ADVERTISEMENT

Nu a mai evoluat în ultimele două meciuri, cu Japonia şi Polonia. Încă de la început, staff-ul tehnic a avut o dilemă dacă să o ia sau nu pe Neagu, dar, din păcate nu a putut evolua la capacitate maximă.

În meciul cu Germania este posibil să fi văzut ultimele minute ale Cristinei Neagu în echipa naţională. Interul stânga a declarat că se va retrage din naţională după Jocurile Olimpice de la Paris, dar, din păcate, obiectivul olimpic a fost spulberat.

ADVERTISEMENT
Cristina Neagu a evoluat doar în meciul împotriva Germaniei. Sursa: sportpictures.eu
Cristina Neagu a evoluat doar în meciul împotriva Germaniei. Sursa: sportpictures.eu

Eliza Buceschi, golgheterul Mondialelor la zi!

Starul Eliza Buceschi: un turneu remarcabil făcut de jucătoarea Rapidului. Este golgheterul turneului până în acest moment cu 47 de goluri în cele 6 meciuri disputate. În toate cele patru meciuri câştigate de România a fost aleasă jucătoarea meciului.

Eliza Buceschi, de patru ori jucătoarea meciului. Sursa: Sportul Ilustrat / Sorin Pană
Eliza Buceschi, de patru ori jucătoarea meciului. Sursa: Sportul Ilustrat / Sorin Pană

Lacrimile Crinei Pintea: la finalul meciului cu Polonia, Crina Pintea a acordat un interviu cu ochii în lacrimi. Pivotul naţionalei a ratat din nou Jocurile Olimpice şi a declarat că s-ar putea să fi fost ultima ei şansă la o participare olimpică.

Căpitan al naţionalei în lipsa Cristinei Neagu, Crina Pintea a spus la final că înfcore curând o să tânjim după jocul şi aruncările interului stânga la naţionala României.

Crina Pintea, în lacrimi după victoria cu Polonia. Sursa: Sportul Ilustrat / Sorin Pană
Crina Pintea, în lacrimi după victoria cu Polonia. Sursa: Sportul Ilustrat / Sorin Pană

După înfrângeri, au apărut şi tensiunile!

Atmosfera schimbată între startul şi finalul turneului: Handbalistele au venit la Mondiale cu un moral bun, cu o stare de spirit foarte bună, în ciuda faptului că principala jucătoare nu putea să se antreneze normal.

Dar, după înfrângerile cu Danemarca şi, mai ales, Germania, atmosfera s-a schimbat. Antrenamentele păreau mai tensionate, apăsătoare având în vedere obiectivul pierdut. Florentin Pera a reuşit să le capaciteze pe handbaliste să joace la intensitate maximă şi ultimele două meciuri, chiar dacă au fost doar pentru moral.

Nu am fructificat culoarul excelent pe care l-am avut! Şansă uriaşă ratată pentru preolimpice

Rămânem cu obiectivul ratat: România a obţinut patru victorii la Campionatul Mondial, dar încheie doar pe locul 12. Înfrângerea severă cu Danemarca (16 goluri diferenţă) a atârnat mai mult decât ne aşteptam şi ne-a compromis şi puţinele şanse de a merge la preolimpic de pe locul 9.

Până la urma, turneul este încheiat pe locul 12, exact ca în ultimii ani. România nu va fi nici de această dată la turneele preolimpice şi pentru multe jucătoare a fost ultima şansă de a ajunge la o ediţie a Jocurilor Olimpice.

Se putea mai mult? Cu siguranţă. România a ratat o şansă uriaşă de calificare în fazele superioare ale competiţiei. Meciul cu Germania a fost dominat de naţionala noastră mai mult de jumătate din timp. A fost pierdut din cauza ratărilor unu la unu nepermis de multe pentru acest nivel şi pentru că am căzut fizic.

Olivier Krumbholz: “Jucătoarele străine sunt bune pentru campionat, nu şi pentru naţionala României!”

Dar, această competiţie a arătat încă o dată că România nu mai este între echipele de prim rang din handbal. Sunt multe handbaliste care joacă puţin la cluburile lor, iar faptul că Liga Florilor este un campionat care atrage multe străine de valoare este o armă cu două tăişuri.

În această notă, selecţionerul Franţei, Olivier Krumbholz, care tocmai a învins Norvegia, principala favorită, a declarat într-un interviu FANATIK acordat în luna septembrie:

“Văd că vin foarte multe jucătoare bune din alte ţări. Asta este bine pentru ligă, probabil nu şi pentru naţionala României.

Pentru că este foarte important ca cele mai bune jucătoare din România şi, în special jucătoarele tinere, să joace la cel mai înalt nivel. Iar între ligile puternice ale Europei avem liga din Franţa, Ungaria şi România”.

FANATIK a fost în ultimele săptămâni la Campionatul Mondial de handbal feminin din Danemarca. Pe site-ul nostru puteţi citi cele mai noi ştiri, informaţii şi clasamente de la turneul final, care îşi va stabili câştigătoarea duminică.

ADVERTISEMENT