Fotbal international

Sărbătoare națională în Arabia Saudită după victoria în fața Argentinei. Cum a fost ironizat Leo Messi de fanii saudiți. Video

Victoria neașteptată în fața Argentinei la Cupa Mondială a declanșat nebunia în Arabia Saudită, iar regele Salman a declarat sărbătoare națională pentru ziua de miercuri.
22.11.2022 | 19:20
Sarbatoare nationala in Arabia Saudita dupa victoria in fata Argentinei Cum a fost ironizat Leo Messi de fanii sauditi Video
Victoria neașteptată în fața Argentinei la Cupa Mondială a declanșat nebunia în Arabia Saudită, iar regele Salman a declarat sărbătoare națională pentru ziua de miercuri. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Saudiții au oferit una dintre cele mai mari surprize din istoria turneelor finale, alăturându-se succesului obținut de Coreea de Nord în fața Italiei, în 1966, sau cel al Camerunului în întâlnirea cu Argentina lui Maradona, în 1990.

Victoria cu Argentina a adus sărbătoare națională în Arabia Saudită

Arabia Saudită a învins Argentina, scor 2-1, în primul din Grupa C de la Cupa Mondială din Qatar, iar regele Salman bin Abdulaziz Al Saud a hotărât ca ziua de miercuri, 23 noiembrie, să fie sărbătoare națională pentru ca lumea să se poată bucura de acest succes istoric.

ADVERTISEMENT

Conform Daily Mail, toți angajații din sectorul public și privat și studenții din Arabia Saudită vor avea zi liberă și astfel pot petrece cum se cuvine această victorie în fața uneia dintre marile favorite la câștigarea trofeului.

Fanii saudiți prezenți în Qatar au făcut spectacol pe străzi după ultimul fluier al arbitrului sloven Slavko Vincic. La ieșirea din stadion, o parte dintre ei au ținut să-l ironizeze pe Lionel Messi. Aceștia au fost filmați sărind și exclamând ”Siuuu!”, imitând bucuria de după gol a lui Cristiano Ronaldo, marele rival al argentinianului.

ADVERTISEMENT

Bucurie de nedescris pe străzile din Riyadh

Meciul a fost trăit cu sufletul la gură și în Arabia Saudită, acolo unde golul fantastic reușit de Salem Al-Dawsari, care s-a dovedit a fi decisiv în cele din urmă, a declanșat isteria în rândul suporterilor.

Imediat după încheierea partidei, străzile marilor orașe saudite au fost invadate de oameni cu steaguri naționale care sărbătoreau cea mai mare victorie din istoria naționalei. Un post de televiziune local a prezentat imagini cu un șir lung de mașini cu femei acoperite cu voal, stând pe trapele deschise și fluturând steagul saudit.

ADVERTISEMENT

În schimb, în Argentina a fost înmormântare. Milioane de suporteri s-au trezit cu noaptea în cap pentru meciul cu Arabia Saudită, dar au avut o dimineaţă amară după marea surpriză de la Cupa Mondială din 2022 și i-au criticat vehement pe jucători.

Messi, umilit pe rețelele de socializare

Internauții au acționat după înfrângerea surpriză a ”pumelor” și au lansat o serie de meme-uri haioase cu Lionel Messi în prim-plan. Arabia Saudită a pus capăt unei serii de 36 de meciuri consecutive fără înfrângere a sud-americanilor.

ADVERTISEMENT

Saudiții n-au ținut cont de calculele hârtiei și, condusă la pauză cu 1-0, a izbutit să se impună, 2-1. Spre bucuria fanilor care nu-l ”înghit” pe Leo Messi, care n-au ratat ocazia de a comenta, acid, pe rețelele sociale, prestația căpitanului sud-americanilor.

ADVERTISEMENT