Sport

Simona Halep, apărată la nivel înalt după noul scandal de dopaj: ”E hărțuită. I s-a făcut o nedreptate”

Simona Halep este susținută în totalitate de George Cosac după apariția noului scandal de dopaj, acesta considerând că sportiva este hărțuită.
20.05.2023 | 15:42
Simona Halep aparata la nivel inalt dupa noul scandal de dopaj E hartuita I sa facut o nedreptate
Simona Halep este susținută în totalitate de George Cosac după apariția noului scandal de dopaj, acesta considerând că sportiva este hărțuită. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dubla campioană de Grand Slam a primit o nouă lovitură în procesul de dopaj. Agenția Internațională de Integritate în Tenis a anunțat că au apărut nereguli în pașaportul biologic al româncei, deși aceasta nu a apucat să fie audiată după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Implicată în încă un scandal de dopaj, Simona Halep este sprijinită de George Cosac

Simona Halep a primit o mulțime de mesaje de susținere și după apariția acestui nou scandal de dopaj, iar unul dintre cei care se află de partea fostului lider mondial este președintele Federației Române de Tenis, George Cosac.

ADVERTISEMENT

”Am rămas surprins de ceea ce am văzut, de ceea ce am citit și eu în presă. Faptul că ei nu detaliază și nu spun ce au mai găsit… poate să fie și hărțuită! Puteau să vină mai repede cu treaba asta.

Eu cred că problema asta ar trebui să o ajute. E ca în fotbal: dacă iau galben, am grijă să nu îl iau și pe al doilea și să fiu eliminat. Eu cred că va reveni și va demonstra că mai poate și că i s-a făcut o nedreptate”, a declarat Cosac, pentru prosport.ro.

ADVERTISEMENT

Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, fotbalist la Rangers, a sărit în apărarea Simonei Halep și a descris printr-un singur cuvânt ”coșmarul” prin care trece campioana de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019. Fără meci oficial de aproape nouă luni, cariera Simonei Halep este pusă în pericol.

Printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, Ianis Hagi și-a exprimat nemulțumirea vis-a-vis de noile acuzații care se îndreaptă către Simona Halep. ”Inacceptabil”, a fost singurul cuvânt postat de Ianis Hagi la InstaStory alături de declarația sportivei din România.

ADVERTISEMENT

Cum a reacționat Halep la aflarea veștii

Noua acuzație adusă Simonei Halep, cu privire la nereguli în pașaportul biologic, este a doua lovitură primită în procesul cu ITIA. În luna octombrie 2022, Simona Halep a precizat că a fost suspendată provizoriu după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022.

Simonei Halep urmează să fie audiată pe 28 mai, după ce a fost testată pozitiv cu roxadustat și suspendată provizoriu din tenis. Românca a dezvăluit într-un interviu pentru Tennis Majors că ITIA a amânat în mai multe rânduri audierea.

ADVERTISEMENT

Într-un mesaj postat la scurt timp după ce s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic, Simona Halep a precizat că se simte ”hărțuită” de ITIA, mai ales că a reușit să demonstreze că a fost victima unei contaminări în cazul de dopaj cu roxadustat.

ADVERTISEMENT