Sport

Simona Halep, oficial în afara Top 10 WTA! Pe ce loc a ajuns după actualizarea clasamentului. Irina Begu va fi cap de serie la Australian Open

Simona Halep a ieșit din Top 10 după ultima actualizare a clasamentului WTA. Irina Begu a urcat șase poziții și va fi cap de serie la Australian Open.
09.01.2023 | 13:53
Simona Halep oficial in afara Top 10 WTA Pe ce loc a ajuns dupa actualizarea clasamentului Irina Begu va fi cap de serie la Australian Open
Simona Halep a părăsit oficial Top 10 WTA. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a ieșit oficial din Top 10 WTA după ce a pierdut cele 280 de puncte cucerite anul trecut la Melbourne Summer Set 1. Irina Begu, după o săptămână reușită la primul turneu din 2023, va fi cap de serie la Australian Open.

Simona Halep a ieșit din Top 10 WTA

Simona Halep a coborât până pe locul 12 în clasamentul WTA după ultima actualizare. Sportiva din România, care nu a mai jucat tenis de la US Open 2022, a pierdut punctele pe care le-a obținut anul trecut la turneul de la Melbourne Summer Set 1.

ADVERTISEMENT

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon, suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj, va coborî mai mult în ierarhie la finalul Australian Open, unde avea de apărat cele 240 de puncte obținute anul trecut, când pierdea în optimile de finală cu Alize Cornet.

Turneul de la Australian Open, primul Mare Șlem al anului, se va desfășura în perioada 16-29 ianuarie, iar cinci tenismene din România vor lua startul competiției pe tabloul principal. Totodată, Gabriela Ruse, Alexandra Ignatik și Gabriela Lee luptă în calificări. Irina Bara a fost prima româncă eliminată la ediția din 2023, de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Irina Begu a urcat șase locuri în clasament și va fi cap de serie la Australian Open 2023

Irina Begu a participat săptămâna trecută la turneul WTA de la Adelaide și a reușit să se califice până în semifinalele competiției. Sportiva din România a fost învinsă de Aryna Sabalenka, scor 3-6, 2-6, cea care avea să câștige competiția.

Totuși, de luni, 9 ianuarie, Irina Begu va fi locul 28 WTA, poziție ce îi rezervă statutul de cap de serie la Australian Open. Implicit, jucătoarea din România ar putea beneficia de adversari mai accesibili în primele tururi.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, care s-a oprit în turul 2 la Adelaide, a urcat două poziții până pe locul 43. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a pierdut la începutul acestei săptămâni în primul tur al competiției de la Adelaide 2 în fața braziliencei Beatriz Haddad Maia, locul 15 WTA. Ana Bogdan, care s-a oprit în turul 2 al calificărilor la Adelaide 2, a coborât cinci poziții până pe locul 61 în clasamentul WTA.

Gabriela Ruse și Alexandra Igantik s-au calificat în turul 2 al calificărilor de la Australian Open. Irina Bara, eliminată dramatic

România va fi reprezentată de cinci jucătoare pe tabloul principal de la Australian Open. Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Patricia Țig vor evolua direct în primul tur al marelui turneu din Australia.

ADVERTISEMENT

Numărul sportivelor din România de pe tabloul principal poate crește. În calificări au evoluat deja Gabriela Ruse, Alexandra Ignatik și Irina Bara. Primele două și-au asigurat prezența în turul 2, în timp ce Irina Bara a pierdut dramatic cu Leolia Jeanjean din Franța.

În această noapte, de la ora 01:00, Gabriela Lee este ultima tenismenă din România care va intra în meciurile de calificare. Pe tabloul masculin, Nicholas David Ionel a pierdut în primul tur al calificărilor în două seturi cu Jurij Rodionov din Austria.

ADVERTISEMENT