Sport

Simona Halep va juca tenis în 2022, deși a fost suspendată provizoriu pentru dopaj. Turneul la care a confirmat prezența

Simona Halep a fost testată pozitiv cu roxadustat la US Open și este suspendată provizoriu din tenis. Totuși, sportiva din România va fi prezentă la un turneu în decembrie.
29.10.2022 | 17:41
Simona Halep va juca tenis in 2022 desi a fost suspendata provizoriu pentru dopaj Turneul la care a confirmat prezenta
Simona Halep va juca în luna decembrie la un turneu caritabil în Africa de Sud. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost prinsă dopată în timpul turneului de la US Open. Anunțul a fost făcut chiar de fostul lider WTA, care va lupta pentru a-și demonstra nevinovăția. Deși este suspendată provizoriu pentru dopaj, Simona Halep va evolua la finalul anului într-un turneu demonstrativ.

Simona Halep va juca tenis în 2022. Va juca la turneul caritabil de la Johannesburg

Simona Halep riscă o suspendare de până la patru ani, în cazul în care nu va reuși să demonstreze că nu a luat cu bună știință substanțe interzise. Campioana de la Roland Garros și Wimbledon dezvăluia că nu va mai juca tenis în 2022.

ADVERTISEMENT

Ulterior, programul sportivei născute la Constanța s-a schimbat și a anunțat că va evolua la turneul caritabil de la Johannesburg, Africa de Sud, care se va desfășura în perioada 3-4 decembrie.

Turneul demonstrativ Africa Cares Tennis Challenge a făcut public afișul oficial pentru turneul demonstrativ, în care se regăsește și Simona Halep alături de tenismeni, precum Dustin Brown, Martina Hingis, Ons Jabeur, Sloane Stephens sau Khololwam Montsi.

ADVERTISEMENT

Simona a fost invitată de organizatorii turneului caritabil din Africa de Sud să lupte împotriva violenței bazate pe gen. Și în 2021, Halep era pe lista jucătorilor care vor fi prezenți la competiție, însă din cauza virusului Omicron, sportiva din România a renunțat.

Simona Halep va fi prezentă și la „Liga Mondială de Tenis”, super eveniment ce va avea loc în Dubai

Simona Halep a anunțat că va participa și la o competiție care va avea loc în Dubai, înainte de Crăciun, mai exact în perioada 19-24 decembrie.

ADVERTISEMENT

„Liga Mondială de Tenis” este un turneu demonstrativ care se va desfășura în Dubai, pe Coca-Cola Arena și îi va avea la start printre alții pe Simona Halep, Iga Swiatek, Novak Djokovic, Bianca Andreescu sau Nick Kyrgios.

Jucătorii din top se vor angrena în meciuri de simplu și dublu-mixt. ”Începe o nouă eră a tenisului. Aduce un nou format, unic și captivant pentru jocul de tenis, oferind un amestec spectaculos de sport și divertisment împreună. Abia așteptăm să întâmpinăm fanii din întreaga lume pentru acest eveniment important”, a transmis Rajesh Banga, președintele Ligii Mondiale de Tenis.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, dopată și suspendată provizoriu din tenis: „Mă simt trădată”

Cea mai titrată tenismenă din istoria României a anunțat pe 21 octombrie că a fost testată pozitiv cu roxadustat în timpul ultimului turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din România este convinsă că nu a luat cu bună știință substanțe interzise și va încerca să-și dovedească nevinovăția.

„“Azi începe cel mai dificil meci din viaţa mea: lupta pentru dreptate. Am fost notificată că am ieşit pozitiv la o substanţă numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de redusă, ceea ce este cel mai mare şoc din viaţa mea.

Pe parcursul carierei mele, ideea de a trişa nu mi-a venit niciodată în minte, este împotriva valorilor cu care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt confuz şi sunt trădată.

O să lupt până la capăt să demonstrez că nu am luat niciodată cu intenţie substanţe interzise şi am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieşi la iveală. 

Nu este vorba despre titluri sau despre bani, este vorba despre onoare şi povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep”, a fost anunțul Simonei Halep.

  • 2 trofee de Grand Slam are Simona Halep în carieră
  • 4 ani de suspendare riscă Simona Halep
ADVERTISEMENT