Sport

Suporterii români au pornit fiesta pe Metropolitano, la Columbia – România! Cum arată tribunele colorate în roșu, galben și albastru! Foto

Tribunele de pe Civitas Metropolitano sunt pline cu suporteri ai ”tricolorilor” care au venit să-și încurajeze favoriții la meciul amical Columbia - România.
26.03.2024 | 21:39
Suporterii romani au pornit fiesta pe Metropolitano la Columbia  Romania Cum arata tribunele colorate in rosu galben si albastru Foto
Tribunele de pe Civitas Metropolitano sunt pline cu suporteri ai ”tricolorilor” care au venit să-și încurajeze favoriții la meciul amical România - Columbia. Sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Federația Română de Fotbal a anunțat în cursul zilei că pentru această partidă s-au vândut nu mai puțin de 35.000 de bilete, iar numărul românilor care și-au achiziționat tichete ar depăși pragul de 15.000.

Atmosferă de meci mare făcută de suporteri la Columbia – România

În acest condiții, atmosfera pe celebrul stadion al lui Atletico Madrid la întâlnirea amicală Columbia – Columbia este una de vis. Suporterii români au pornit deja fiesta și se ridică la nivelul sud-americanilor, veniți în număr ceva mare în capitala Spaniei, asta și pentru că sunt organizatorii întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Înaintea startului de joc prezentarea celor două echipe a fost făcută pe fondul unui joc de lumini spectaculos, dar și cu muzică foarte puternică. Dacă prezentarea Columbiei a fost animată, fanii au ridicat nivelul de decibeli când au fost anunțate numele starurilor Luis Diaz și James Rodriguez, prezentarea naționalei noastre a fost făcută pe repede înainte.

”Tricolorii” au însă parte de o susținere masivă din partea fanilor. Unii sunt veniți din țară pentru a fi alături de elevii lui Edi Iordănescu, dar cei mai mulți sunt rezidenți în Spania și nu au ratat momentul de a-și vedea favoriții la lucru. Aceștia au cântat cu mult patos imnul alături de fotbaliști. Una peste alta, stadionul este colorat în roșu, galben și albastru, acestea fiind culorile drapelelor celor două țări care se întâlnesc în această seară.

ADVERTISEMENT

Casele de bilete din jurul stadionului Civitas Metropolitano au fost deschise și marți, în ziua meciului, începând cu ora 10:00 și până la ora de start a partidei. Astfel că numărul suporterilor români ar putea fi chiar mai mare față de ultimul anunț oficial.

Horațiu Moldovan debutează pe Civitas Metropolitano în Columbia – România

Testul împotriva Columbiei va fi unul de bun augur pentru naționala României, deoarece „tricolorii” înfruntă un adversar de valoare chiar înainte de turneul final din Germania. Totodată, cu ocazia amicalului, Horațiu Moldovan va debuta pe Civitas Metropolitano.

ADVERTISEMENT

Transferat în iarnă trecută de Atletico Madrid de la Rapid, Horațiu Moldovan nu a apucat să bifeze prima apariție în noua sa casă. În cele 14 meciuri în care a fost pe foaia de joc, portarul naționalei României a fost rezerva lui Jan Oblak.

De altfel, suporterii Rapidului din Spania sunt nerăbdători să-l vadă la treabă pe Horațiu Moldovan. Edi Iordănescu a luat decizia de a-l titulariza pe Moldovan împotriva Columbiei pe Civitas Metropolitano pentru a-i oferi încredere titularului din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

România va juca în echipament roșu contra Columbiei

România va îmbrăca în premieră echipamentul de culoare roșie, pentru deplasare, împotriva sud-americanilor. Delegația „tricoloră” a luat această decizie, deoarece Columbia, considerată gazdă, evoluează în echipament galben.

România și Columbia s-au duelat de 3 ori de-a lungul timpului, ultima oară în 2006. Amicalul de la Chicago s-a terminat la egalitate, scor 0-0. ”Tricolorii” au câștigat primele două dueluri directe împotriva Columbiei la Campionatul Mondial 1994 (3-1 în grupe) și la Campionatul Mondial din 1998 (1-0 în grupe).

ADVERTISEMENT