Sport

Surpriză la Ministerul Sportului! Alexandru Dedu e mare favorit să îi ia locul lui Eduard Novak în Guvernul Ciucă. Exclusiv

Remanieri în Guvernul Ciucă! Premierul se pregătește să-l dea afară pe Eduard Novak de la Ministerul Sportului, iar favorit să-i ia locul este Alexandru Dedu, fost președinte FRH.
08.08.2022 | 17:25
Surpriza la Ministerul Sportului Alexandru Dedu e mare favorit sa ii ia locul lui Eduard Novak in Guvernul Ciuca Exclusiv
Fost președinte FRH, Alexandru Dedu e mare favorit să îi ia locul lui Eduard Novak în Guvernul Ciucă. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Eduard Novak (46 de ani) nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în Guvernul Ciucă. Ba, mai mult, ministrul Sportului a fost implicat și în diverse scandaluri. Motive suficiente pentru ca Nicolae Ciucă să își dorească o schimbare.

Alexandru Dedu, favorit să fie noul ministru al Sportului

FANATIK a aflat în exclusivitate că principalul favorit la funcția de ministru al Sportului este nimeni altul decât Alexandru Dedu (50 de ani), fostul președinte al Federației Române de Handbal.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, fostul jucător de la Steaua, FC Porto sau Barcelona este extrem de bine ancorat politic, având susținere atât din partea PSD, cât și din partea PNL.

Dedu, care în luna aprilie a pierdut fără drept de apel în fața lui Constantin Din la alegerile pentru președinția FRH, și a creat „spatele” în cei opt ani petrecuți în fruntea sportului pe semicerc românesc și în perioada în care a fost vicepreședintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

ADVERTISEMENT

„Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Nimănui nu îi place să piardă, dar în momentul ăsta simt multă ușurare. FRH e o federație grea și te consumă. Mă bucur dacă am deranjat.

Deciziile pe care le-am luat conform programului meu au fost la limita suportabilității sistemului. Sper ca Din să vadă drumul pe care eu am dus handbalul. Uitați câte camere sunt aici. Alegerile de la handbal a fost subiectul lunii. Ăsta e un mare compliment pe care mi-l fac singur.

ADVERTISEMENT

Sper să meargă pe același drum și să vadă, să dea o traiectorie, ca handbalul să rămână al doilea sport ca interes în România. Din punctul meu de vedere relațiile cu fostele glorii sunt arhicunoscute și rămân la fel”, a declarat Alexandru Dedu, după ce a pierdut alegerile pentru președinția FRH.

De ce e Eduard Novak pe făraș

Eduard Novak este cu bagajele făcute deoarece nu a ieșit deloc bine procesului de evaluare. Acestuia i se reproșează mai multe scandaluri în care a fost implicat în cele peste șapte luni de mandat.

ADVERTISEMENT

Cel mai controversat moment al mandatului lui Eduard Novak a fost la o partidă de hochei România – Ungaria. La acest eveniment, ministrul Sportului a fredonat alături de tribuna imnul Ținutului Secuiesc.

Recent, oficialului UDMR i se impută că a semnat un ordin controversat prin care obligă echipele și sporturile de echipă ca 40% dintre sportivi să fie jucători români. Actul normativ a stârnit un val de nemulțumiri în lumea sportului românesc. Numeroase personalități și conducători de cluburi au luat poziție și l-au criticat dur pe Novak.

  • 8 ani a fost Alexandru Dedu președinte la Federația Română de Handbal
ADVERTISEMENT