Sport

FANATIK a aflat jucătorul dorit de Gigi Becali de la FC Botoșani. Valeriu Iftime confirmă discuțiile. Update exclusiv

Ulrich Meleke, ivorianul de 21 de ani al celor de la FC Botoșani, este noua țintă a patronului de la FCSB.
19.05.2021 | 12:15
FANATIK a aflat jucatorul dorit de Gigi Becali de la FC Botosani Valeriu Iftime confirma discutiile Update exclusiv
ADVERTISEMENT
19-05-2021
13:46

Valeriu Iftime confirmă discuțiile cu FCSB pentru transferul lui Ulrich Meleke

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a confirmat interesul FCSB-ului pentru transferul lui Ulrick Meleke, informație prezentată în exclusivitate de FANATIK.

„Am vorbit cu domnul Becali despre Meleke, da, e o sumă care nu poate fi spusă. Dar nu poate să-l ia decât în cazul unei oferte de nerefuzat. Am nevoie de jucător, el nu poate să plece acum, din primul an la noi. Doar în cazul unei oferte de nerefuzat ar pleca, nu pot să-l dau, el este căpitanul echipei Coastei de Fildeș, ar însemna enorm să joace la Jocurile Olimpice”, a declarat Valeriu Iftime la Digisport.

Gigi Becali, patronul celor de la FCSB, a început deja campania de achiziții pentru sezonul următor. La câteva minute după ce CFR Cluj a câștigat matematic al patrulea titlu consecutiv, Becali a anunțat ce ținte are pentru campionatul 2021/2022.

Ulrich Meleke la FCSB! Fundașul de 21 de ani al celor de la FC Botoșani, dorit de Gigi Becali

Cu câteva etape înainte de terminarea campionatului, Gigi Becali, care visa încă la titlu, și-a făcut alături de apropiați o listă de trei jucători pe care vrea să-i aducă la FCSB.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că primul nume pe listă este Alexandru Crețu, internaționalul liber de contract după despărțirea de Maribor. Lângă Crețu, Becali trecuse numele lui Florin Ștefan, și el fără angajament după ce a reziliat cu Sepsi, cu o lună înainte de dead-line.

Gigi Becali a recunoscut informațiile prezentate recent de site-ul nostru. El a plusat cu al treilea nume pe care intenționează să-l aducă la FCSB. A venit doar cu noutatea formației de care aparține jucătorul.

ADVERTISEMENT

Cred că o să vină Ștefan, ăsta de la Sepsi, o să vină și Crețu. Am dat OK-ul pentru amândoi. Plus unul de la Botoșani care îmi place. Cred că o să aducem vreo 4-5 jucători pentru că nu putem lua campionatul cu copii”, a declarat patronul roș-albaștrilor după FC Botoșani – CFR Cluj 0-1.

FANATIK a aflat că jucătorul pe care intenționează Gigi Becali să-l aducă la echipa sa este ivorianul Ulrich Meleke, 21 de ani. Botoșaniul abia l-a adus la începutul acestui an. Meleke a jucat excelent în FC Botoșani – CFR Cluj, fiind folosit închizător când a intrat în minutul 4, apoi stoper după ieșirea lui Șeroni din minutul 62.

ADVERTISEMENT
Ulrich Meleke FCSB
Ulrich Sidoine Meleke in meciul de fotbal dintre FC Botosani si FCSB, contand pentru Play-off-ul Ligii 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Municipal din Botosani, joi 6 mai 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Ulrich Meleke a venit acum trei luni la FC Botoșani, din ligile inferioare finlandeze. Are deja 11 meciuri pentru moldoveni

Ulrich Meleke este un internațional ivorian de tineret, născut pe 24 mai 1999, care a semnat cu FC Botoșani pe 8 februarie 2021. A venit liber de contract din ligile inferioare finlandeze, el jucând pentru Kokkolan PV și Ekenas.

A jucat 10 meciuri pentru naționala de tineret a Cote d’Ivoire și a încheiat un contract pe trei ani și jumătate cu FC Botoșani. A debutat la moldoveni pe finalul sezonului regulat, în deplasarea de la Astra, fiind integralist. A devenit rapid titular pentru formația lui Marius Croitoru.

ADVERTISEMENT

Pe lângă cele trei meciuri din sezonul regulat, Meleke a fost om de bază și în play-off, bifând 8 din cele 9 meciuri jucate până acum de FC Botoșani. A lipsit doar în prima rundă, la 1-2 cu FCSB la Giurgiu.

Ulrich Meleke a fost propus la FCSB de către Valeriu Iftime, la meciul direct de la Botoșani: „Am făcut mișto mai mult…”

Interesant este că la returul cu echipa lui Gigi Becali, de la Botoșani, 3-1 pentru FCSB, Valeriu Iftime a avut o discuție cu Meme Stoica, despre care a dat amănunte ulterior.

„I-am propus lui Mihai Stoica un fotbalist, l-am mai întrebat nişte lucruri de-astea de-ale noastre… la multe dintre transferurile de la FC Botoşani el s-a opus. Şi uite că joacă cu toţi! Am făcut mişto mai mult… Nu am avut o discuţie serioasă. Să-l ia pe Meleke dacă vor. I l-am propus în glumă…” – Valeriu Iftime, pe 6 mai 2021, data ultimei întâlniri Botoșani – FCSB

Gigi Becali l-a urmărit de atunci pe Ulrich Meleke, i-a plăcut și e gata să facă o nouă afacere cu Botoșaniul. Relația sa cu Iftime creează premisele unei noi mutări pe această axă bătătorită în ultimii ani.

  • 50.000 de euro este cota actuală a lui Ulrich Meleke, care a jucat 701 minute pentru FC Botoșani în 11 meciuri, majoritatea ca fundaș central
  • 80.000 de euro este singura sumă plătită pe vreun transfer a lui Meleke. A fost achitată de israelienii de la Hapoel Tel Aviv, care l-au împrumutat în august 2018 de la Ekenas

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Universitatea Craiova: 1,93 este cota pentru „ambele marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT