Sport

Un deget pentru o victorie! Momente de panică pentru Thomas Tuchel, antrenorul lui Bayern Munchen, la discursul dinaintea meciului cu Lazio: ”Simt că l-am rupt”

Extrem de agitat înaintea returului Bayern Munchen - Lazio, Thomas Tuchel și-a rupt un deget de la picior în timpul unui discurs ținut jucătorilor.
06.03.2024 | 12:39
Un deget pentru o victorie Momente de panica pentru Thomas Tuchel antrenorul lui Bayern Munchen la discursul dinaintea meciului cu Lazio Simt ca lam rupt
Extrem de agitat înaintea returului Bayern Munchen - Lazio, Thomas Tuchel și-a rupt un deget de la picior în timpul unui discurs ținut jucătorilor. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

După ce au pierdut prima manșă, la Roma, scor 0-1, bavarezii au reușit să întoarcă rezultatul pe teren propriu, unde s-au impus cu 3-0. Colosul german a acces astfel în sferturile de finale ale Champions League.

Thomas Tuchel și-a rupt un deget de la picior înainte de Bayern Munchen – Lazio

Bayern Munchen nu are cel mai bun sezon în Bundesliga, astfel că soarta lui Thomas Tuchel la cârma echipei se juca la returul cu Lazio. Tehnicianul german era în mare pericol să fie demis dacă bavarezii nu se calificau.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel a simțit această presiune uriașă și a făcut totul pentru a le transmite jucătorilor săi un mesaj de luptă. Într-un discurs motivațional ținut în vestiar înainte de startul întâlnirii, el și-a rupt degetul de la picior.

”Doare! Este dureros. După ultimul meu discurs înainte de meci, am dat cu piciorul în ușă. A fost o tehnică greșită… Se simte de parcă l-am rupt!”, a declarat antrenorul german, la finalul partidei cu Lazio.

ADVERTISEMENT

De altfel, înaintea jocului retur din optimile Champions League, Thomas Tuchel a fost surprins de camerele de luat vederi șchiopătând în momentul în care cobora scările care duc de la vestiare spre gazon.

Xabi Alonso, dorit de Bayern în locul lui Tuchel

Bayern Munchen a anunțat oficial că odată cu încheierea sezonului se va termina și colaborarea cu Thomas Tuchel. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani venise în martie 2023, după demiterea lui Julian Nagelsmann.

ADVERTISEMENT

Așa cum era de așteptat, anunțul despărțirii a creat un adevărat vârtej al posibililor antrenori care ar urma să-i ia locul. Nume uriașe au fost aruncate pe piață, însă se pare că bavarezii îl țintesc pe Xabi Alonso.

Ibericul a făcut minuni în actuala stagiune cu Bayer Leverkusen și mai are contract cu ”farmaciștii” până în 2026. În vârstă de 42 de ani, el se află și pe lista scurtă a lui Liverpool, care din vară va rămâne fără managerul german Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Bayern trebuie să ajungă mai întâi la un acord cu Levekusen înainte de a spera să-l semneze pe Xabi Alonso. Conducerea lui Bayer cere o sumă cuprinsă între 15 și 25 de milioane de euro pentru a-și lăsa antrenorul să plece în vară.

ADVERTISEMENT