Sport

Președintele Borussiei Dortmund, mesaj despre viitorul lui Erling Haaland:” Interesul lui Real Madrid este confirmat”

Erling Haaland este unul dintre cei mai curtați fotbaliști ai momentului, iar președintele Borussiei Dortmund vorbește despre interesul arătat de Real Madrid.
19.12.2021 | 12:36
Presedintele Borussiei Dortmund mesaj despre viitorul lui Erling Haaland Interesul lui Real Madrid este confirmat
ADVERTISEMENT

În urmă cu câteva zile, agentul Mino Raiola dezvăluia că doar patru echipe și-l pot permite pe atacantul norvegian, iar pe listă se aflau Real Madrid, Barcelona, Bayern Munchen și Manchester City.

Controversatul agent vrea un comision de 55.000.000 de euro la transferul fotbalistului de 21 de ani, ceea ce ar însemna că echipa care va vrea să pună mâna pe jucător va trebui să plătească un total de 155.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Real Madrid, cea mai probabil destinație de viitor pentru Erling Haaland

Presa internațională a scris că în pole-position pentru achiziționarea lui Erling Haaland este Real Madrid, care își dorește să aibă un atac stelar în care norvegianul să joace alături de Kylian Mbappe, dar nici alte formații nu au renunțat să-l aducă în viitor pe tânărul fotbalist.

Președintele clubului Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, a acord un interviu pentru Bild în care confirmă interesul ”galacticilor” pentru marele atacant, dar îl sfătuiește pe acesta ca pentru moment să nu plece din Bundesliga.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea vorbește despre Erling Haaland. Nu conteză unde merg, toată îmi vorbește de el. Tot ce știu este că Real Madrid este foarte interesată de el, dar aș putea numi alte 25 de echipe care l-ar vrea”, a declarat Watzke, conform Marca.

Watzke îl vede pe norvegian în La Liga

”Poate pleca, dar poate să și rămână. În urmă cu câteva zile am avut o conversație telefonică foarte bună cu Mino Raiola. Întotdeauna am avut discuții prietenoase. Cu siguranță vom avea o altă întâlnire în următoarele câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Accentul se pune pe dezvoltarea generală a lui Haaland. Ca și în cazul lui Lewandowski, aș vrea să fiu mândru de Erling la un moment dat dacă va câștiga Liga Campionilor. Personal, cred că este bine pentru el dacă mai rămâne puțin în Bundesliga. Raiola este un băiat deștept care știe deja ce face.

Nu văd jucători mai buni decât Lewandowski și Haaland pentru La Liga. Trebuie să muncim din greu pentru a ne păstra vedetele în Bundesliga, dar nu este o misiune ușoară”, a încheiat Hans-Joachim Watzke.

ADVERTISEMENT

Barcelona și Manchester United stau la pândă

În ultimele zile s-a scris insistent de posibilitatea ca FC Barcelona să-l deturneze pe Erling Haaland din drumul spre Santiago Bernabeu. Președintele Joan Laporta a avut chiar o întâlnire cu Mino Raiola în care au discutat posibilitatea ca atacantul să semneze cu gruparea catalană.

Sosit de puțin timp pe banca tehnică a Barcelonei, Xavi, a lăsat să se înțeleagă că ar fi cerut conducerii să facă tot posibilul pentru a-l semna pe golgheterul Borussiei Dortmund, pe care îl vede perfect pentru jocul actual al formației.

Sosirea lui Ralf Rangnick la Manchester United poate fi un  atu serios pentru englezi în lupta pentru obținerea semnăturii starului norvegian. Haaland a fost convins de sfaturile lui Rangnick să semneze pentru RB Salzburg în 2019, echipa austriacă fiind parte a aceluiași concern comercial ca și RB Leipzig, pentru care lucra neamțul atunci.

ADVERTISEMENT