Sport

WTA i-a dat vestea cea mare Simonei Halep, după procesul de la TAS! Comunicatul așteptat de o lume întreagă: ”Salutăm revenirea imediată în joc”

După ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj, WTA a anunțat oficial că sportiva se poate întoarce în circuit.
06.03.2024 | 12:20
WTA ia dat vestea cea mare Simonei Halep dupa procesul de la TAS Comunicatul asteptat de o lume intreaga Salutam revenirea imediata in joc
După ce TAS a redus suspendarea Simonei Halep în cazul de dopaj, WTA a anunțat oficial că sportiva se poate întoarce în circuit. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După audierile din luna februarie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să îi reducă supendarea fostului lider mondial, de la 4 ani la 9 luni. Decizia este una definitivă.

Simona Halep revine oficial în circuitul WTA după decizia TAS

După ce TAS a anunțat verdictul, WTA a precizat oficial că Simona Halep se poate întoarce pe teren în orcie moment. ”Halep, eligibilă să îşi reia cariera cu efect imediat”, este titlul comunicatului postat de forul suprem al tenisului feminin.

ADVERTISEMENT

”Fost numărul 1 mondial, Simona Halep a fost autorizată să revină în tenis cu efect imediat, după ce interdicția ei de 4 ani a fost redusă la 9 luni, marți, ca urmare a recentului ei recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

WTA respectă procesele care au loc pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv corect. Astfel, WTA susţine total decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv şi salută revenirea imediată a Simonei în joc”, se arată pe site-ul oficial al WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep ar putea participa la turneul WTA de la Miami Open, care va avea loc în Florida, în perioada 19-31 martie. Fosta campioană a ieșit însă din clasamentul WTA și va fi nevoită să solicite un wildcard pentru a participa.

Cosac o sfătuiește să nu forțeze întoarcerea

Simona Halep și-a exprimat dorința de a reveni cât mai repede pe teren și chiar s-a antrenat pentru câteva săptămâni la Dubai, în așteptarea deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv. ”Abia aștept să mă întorc în circuit”, a fost prima reacție a sportivei după ridicarea suspendării.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, fostul lider WTA a jucat ultimul meci oficial pe 29 august 2022 în primul tur la turneul de Grand Slam de la US Open. De atunci au trecut nu mai puțin de 17 luni, iar revenirea nu se anunță deloc ușoară.

Contactat de FANATIK, George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, consideră că Simona Halep nu trebuie să forțeze revenirea pe teren cu orice preț și ar fi bine să se întoarcă atunci când va fi pregătită.

ADVERTISEMENT

După aflarea veștii, Gigi Becali a declarat că nu are încredere că Halep va mai putea atinge nivelul la care era în urmă cu câțiva ani. Românca a ocupat locul 1 WTA și are două trofee de Grand Slam câștigate, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: