Sport

Antrenorul lui Novak Djokovic continuă războiul după expulzarea sârbului: ”Australia plăteşte preţul unei politici guvernamentale proaste”

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia chiar înainte de primul Grand Slam al anului, iar decizia a fost aspru criticată de antrenorul liderului ATP.
22.01.2022 | 16:39
Antrenorul lui Novak Djokovic continua razboiul dupa expulzarea sarbului Australia plateste pretul unei politici guvernamentale proaste
ADVERTISEMENT

Sârbul nu a putut să-și apere titlul la Melbourne, după ce autoritățile australiene au decis să-i anuleze viza pe motiv că jucătorul este nevaccinat și ar putea fi un exemplu negativ pentru populație.

Tot scandalul creat în jurul lui Nole ar putea să-i aducă pierderi financiare, mulți dintre sponsorii săi fiind tentați să se retragă.

ADVERTISEMENT

Expulzarea lui Novak Djokovic, criticată vehement de antrenorul liderului ATP

A trecut o săptămână de la expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, dar reacțiile continuă să curgă pe acest subiect. Antrenorul sârbului, Marjan Vajda, a lansat un atac virulent la adresa autorităților australiene.

”Novak a fost extrem de afectat din punct de vedere psihic. Dar, din fericire, Novak este puternic mental şi îşi va reveni. Lumea tenisului va auzi din nou despre el”, a declarat Vajda pentru ziarul Sport din Bratislava, citat de lesoir.be.

ADVERTISEMENT

”Australia plăteşte astăzi preţul unei politici guvernamentale proaste în această pandemie. În ciuda izolării prelungite, numărul de infecţii este foarte mare. Oamenii nu ştiu ce să facă. Mass-media a jucat şi ea un rol în acest proces. Acest lucru l-a pus pe Novak într-o lumină proastă în faţa publicului larg”, a mai spus antrenorul sârbului.

Sârbii au oprit un proiect minier al unei firme australiene

Novak Djokovic a luat decizia să dea în judecată Guvernul Australiei și să ceară daune de două ori mai mari decât premiul pe care l-ar fi încasat dacă și-ar fi apărat titlul la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Însă, scandalul a ajuns la un nivel mult mai înalt. Autorităţile sârbe au abandonat planurile de construire a unei controversate mine de jadarit, care conţine litiu. Respectiva mină urma să fie construită de Rio Tinto, un concern australiano-britanic.

Djokovic este considerat un reprezentant important al curentului antivaccinist, iar CEO-ul unei companii daneze a dezvăluit că tenismenul a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni al unei clinici de cercetare care are ca scop găsirea unui tratament pentru Covid-19.

ADVERTISEMENT

Halep a evitat cu eleganță subiectul Djokovic

Darren Cahill a catalogat întreaga situație drept ”o mizerie” și l-a apostrofat fără ezitare pe liderul mondial al ierarhiei ATP pentru încercarea de a evolua la Australian Open nevaccinat, în baza unei scutiri medicale. Nici organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului nu au scăpat mai puțin ”șifonați”.

Chestionată la rândul ei pe marginea subiectului, Simona Halep a evitat să comenteze decizia autorităților de la Antipozi, însă a ținut să sublinieze că, în ceea ce o privește, a urmat și va continua să urmeze cu sfințenie sfaturile specialiștilor.

În schimb, Naomi Osaka nu a părut deloc interesată de scandalul care a ținut cu sufletul la gură întreaga lume a tenisului și nu numai. Ba chiar i-a sugerat reporterului să se adreseze jucătorilor din circuitul ATP.

ADVERTISEMENT