Sport

Aplicaţia WhatsApp, interzisă pentru Hansi Flick şi jucătorii Germaniei! Motivul deciziei

Înaintea meciului România, jucătorii naționalei Germaniei și Hansi Flick au fost informați că nu mai au voie să folosească aplicația WhatsApp.
07.10.2021 | 09:31
Aplicatia WhatsApp interzisa pentru Hansi Flick si jucatorii Germaniei Motivul deciziei
ADVERTISEMENT

Selecționerul ”Mannschaft”-ului pare că a pregătit deja tactica pentru jocul împotriva ”tricolorilor” și crea să-l atace pe Mirel Rădoi cu tânărul Katim Adeyemi.

Puștiul de 19 ani are o poveste de viață senzațională, iar mama sa de origine română a dezvăluit cum a reușit fiul său să ajungă un fotbalist de top și ce pedepse primea când era copil.

ADVERTISEMENT

Hansi Flick și jucătorii naționalei Germaniei nu au voie să folosească WhatsApp

Aplicația WhatsApp este una dintre cele mai utilizate în lume, însă Federația Germană de Fotbal a decis să interzică folosirea ei de către jucătorii naționalei și de selecționerul Hansi Flick, din cauza problemelor pe care le are acest serviciu.

Utilizarea serviciului de mesaje pe telefoanele mobile a fost parțial interzisă de o instanță din Germania în 2019, deoarece WhatsApp, filială a Facebook, a încălcat în mai multe rânduri legea protecției datelor.

ADVERTISEMENT

În luna mai, autoritatea de protecție a datelor din Hamburg a interzis transferul de date cu caracter personal de pe WhatsApp. Dacă utilizatorii nu sunt de acord cu noile condiții de utilizare, aplicația poate fi utilizată doar parțial.

Oficialii germani explică decizia

Purtătorul de cuvânt al Federației Germane de Fotbal, Jens Grittner, a confirmat faptul că aplicația nu va fi folosită la echipa națională. ”Este corect ca DFB să treacă treptat la servicii de mesagerie alternative din motive de protecție a datelor”, a declarat acesta pentru Bild.

ADVERTISEMENT

Decizia DFB nu are nicio legătură cu faptul că rețelele Facebook, Instagram și WhatsApp au avut probleme tehnice în urmă cu câteva zile. După o întrerupere de circa şase ore, cele trei aplicații au redevenit funcționale.

Oliver Bierhoff, directorul Federației Germane, s-a declarat mulțumit cu decizia luată: ”Există multe preocupări legale și de protecție a datelor, deoarece toate datele de contact sunt trimise în America. Noi, ca și companie, nu mai putem răspunde pentru asta. De aceea am salutat această măsură”.

ADVERTISEMENT

Stanciu vrea să ajungă în Bundesliga

Partida Germania – România, din preliminariile CM 2022, se va disputa vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45, la Hamburg. Marius Niculae, directorul sportiv al FRF, este de părere că ”tricolorii” nu trebuie să fie timorați în fața renumelui adversarului.

Fost jucător în Bundesliga, Vasile Miriuță este sigur că Germania a preluat stilul agresiv de joc al lui Bayern Munchen și îi avertizează pe „tricolori” că trebuie să treacă bine peste primul sfert de oră.

Provocat de Dorinel Munteanu, care consideră că stilul de joc din Bundesliga i s-ar potrivi, Nicușor Stanciu nu a ezitat să admită că visează ca într-o bună zi să-i calce pe urme și să evolueze pentru o echipă din acest campionat.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,47 este cota pentru „nu marchează ambele și peste 2,5 goluri” la meciul Germania – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT