Sport

Cornel Dinu taie în carne vie după ultimele eșecuri ale naționalei: ”Nu au nicio legătură cu fotbalul”

Echipa națională a României a pierdut amicalele cu Georgia și Anglia, iar aceste eșecuri l-au scos din pepeni pe Cornel Dinu.
09.06.2021 | 17:49
Cornel Dinu taie in carne vie dupa ultimele esecuri ale nationalei Nu au nicio legatura cu fotbalul
ADVERTISEMENT

La fel ca și Sorin Cârțu, fosta legendă a lui Dinamo i-a criticat pe jucători pentru faptul că nu au atitudine atunci când vin la prima reprezentativă.

Însă, cele mai multe critici se abat asupra selecționerului Mirel Rădoi și în special datorită faptului că mizează în continuare pe o ofensivă oarbă.

ADVERTISEMENT

Eșecurile echipei naționale l-au înfuriat pe Cornel Dinu

Supărat după eșecurile întregiatrate de echipa națională, Cornel Dinu a măturat pe jos cu toată lumea. A început cu jucătorii, a continuat cu oamenii din conducerea federației și a încheiat cu Mirel Rădoi.

”Mai avem niște jucători care să cânte imnul și au senzația că reprezintă, prin joc, țara, cu niște conducători care nu au nicio legătură cu fotbalul.

ADVERTISEMENT

Vișan, cel puțin, e corect. ’Domne, mie nu îmi place fotbalul, nu am nicio legătură..’. Da, dar ești secretarul Federației. Cine i-a pus, i-a semănat, praful s-a ales”, a declarat Dinu la emisiunea Liga Digisport.

Comparație între Rădoi și Mancini

Selecționerul a ajuns în gura ”Procurorului” pentru faptul că nu și-a luat diploma de Bacalaureat, iar Școala de Antrenori a încheiat-o abia de curând.

ADVERTISEMENT

”În privința lui Rădoi, ce să mai spun. Mă uitam și eu așa prin lume, mai știu ce se întâmplă. S-au scos cinci discipline de la școala de antrenori, printre care și obligativitatea să ai bacalaureatul. Unii au o logoree teribilă. Nu se poate face fotbal fără un dram de cultură.

Era prezentată, la Coverciano, echipa națională a Italiei care începe turneul final. Cu președintele, care arată a președinte, cu directorii, și ăia oameni cu experiență, și, bineînțeles, conducerea tehnică care era Mancini, Vialli. Toți sunt cu școală la Coverciano și cu bacalaureatul luat”.

ADVERTISEMENT

Rădoi, ironii cu ziariștii

Rădoi a fost din nou pus la zid pentru modul în care a abordat întâlnirea cu Anglia și în special pentru faptul că l-a debutat pe fundașul dreapta Tiberiu Căpușă, cel care a comis penalty-ul la numai un minut după ce a intrat pe teren.

Situația selecționerului la echipa națională a României este din ce în ce mai complicată, iar fostul internațional Gabi Balint crede că acesta va fi demis în septembrie dacă rezultatele vor fi în continuare nesatisfăcătoare.

Imediat după eșecul în fața Angliei, Mirel Rădoi s-a luat de jurnaliștii care îl critică pentru lipsa de rezultate. Supărat că a fost chestionat de ce l-a schimbat de Deian Sorescu, selecționerul i-a întrebat pe ziariști dacă puneam asemenea întrebări și pre vremea lui Victor Pițurcă sau a lui Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT