Sport

Cum s-a trăit revenirea FCSB în Ghencea: Lăsați-ne să ne bucurăm de fotbal!

FCSB a jucat pentru prima oară pe noul stadion din Ghencea. Premiera a fost realizată la derby-ul cu CFR Cluj. Roș-albaștrii, mici și mari, au trăit emoții de povestit peste timp.
06.08.2023 | 23:32
Cum sa trait revenirea FCSB in Ghencea Lasatine sa ne bucuram de fotbal
Cum s-a trăit revenirea FCSB în Ghencea: Lăsați-ne să ne bucurăm de fotbal!
ADVERTISEMENT

FCSB – CFR Cluj era un derby care probabil aducea, acum pe început de august, peste 30.000 de fani pe Arena Națională. Nu s-a putut pentru că vara acolo e altceva. Așa s-a ajuns ca probabil cei mai fanatici suporteri ai roș-albaștrilor de la FCSB, inclusiv din Diaspora, să trăiască pe viu premiera. Primul meci al echipei lor pe noul stadion Steaua, revenirea FCSB aici după o pauză mai mare de 8 ani, de la acel 4-1 cu Viitorul din martie 2015.

FCSB – CFR Cluj, cu Peluza Nord protejată de o Jandarmerie atât de exigentă că putea legitima și muștele!

Lumea a început să vină spre stadion cam după ora 18. Cu trei ore și jumătate înainte de primul fluier al lui Bârsan. Familii cu copii, cu fulare, cu însemnuri roș-albastre, dar și cu tricouri speciale. Cele mai apreciate tricouri cu siguranță printre fanii gazdelor din această seară.

ADVERTISEMENT

Ultrașii din Peluza Nord sunt așteptați după reunirea de la Prosper, acolo unde Jandarmeria s-a pregătit ca pentru o finală de Mondial. Teama unor acte de violență persistă în aerul de pe Calea 13 Septembrie, dar autoritățile legitimează chiar și muștele! Totul este sub control. Pentru că și elicopterele supraveghează la milimetru și dau siguranță chiar și acelora ce le mai tremură puțin bărbia.

Intrarea Peluzei Nord în stadion este un spectacol în sine. Și aici situația este urmărită la sânge de cei din Poliție și Jandarmerie. Doar grupuri de câteva zeci de fani intră în peluză, ceilalți așteaptă cuminți. Oameni de ordine filmează de sus orice gest, orice mișcare nelalocul ei.

ADVERTISEMENT

Câteva „bezele” pentru Talpan și „Suntem noi, Steaua suntem noi!” Coregrafie specială cu mesajul „Alături de o singură echipă”

Dar ceea ce surprinde plăcut este că lumea se bucură. Se fac selfie-uri, filmulețe, se scandează, memoriile telefoanelor se încarcă de amintiri. Despre asta este fotbalul. Despre culori, despre rivalitate, despre copii care vin, cântă, se hârjonesc unii cu alții, iar părinții ascultă amuzați discuțiile și se distrează și ei.

Fotbalul e despre un personaj fabulos ca Adrian Ilie, legenda Stelei pentru eternitate, care a dat lovitura de începere a acestui derby. Când „Cobra” e acolo la centru, uiți că Peluza Nord i-a trimis câteva bezele lui Florin Talpan, dar nu s-a insistat. Pentru că fotbalul este despre fotbaliști și suporteri. „Suntem noi, Steaua suntem noi” a fost scandarea favorită.

ADVERTISEMENT

Impresionantă și coregrafia pe care Peluza Nord a pregătit-o pentru primul meci pe noul stadion „Steaua” inaugurat în toridul iulie 2021. „Alături de o singură echipă” este mesajul special al „bobocului” înființat în 1995. Peluza Nord e resetată și ea în ultimii ani de Mustață și ai lui din Berceni.

FCSB – CFR Cluj, meciul la care Templul s-a cutremurat ca-n vremurile de glorie ale „roș-albaștrilor”. Stadionul-jucător s-a „aprins” la pauză!

Și aici nu e vorba doar despre Peluza Nord. Este vorba despre un stadion-jucător, pentru că toți cei prezenți pe Ghencea la acest derby cu CFR Cluj și-au trăit intens revenirea. Fani de la ambele tribune, de la peluza din dreapta oficialei, acolo unde stă Peluza Sud la meciurile CSA Steaua, s-au ridicat în nenumărate rânduri în picioare și au cântat la unison.

ADVERTISEMENT

S-a cutremurat „Templul” ca în vremurile de glorie ale „roș-albaștrilor”! Iar pauza a fost dedicată unui show de lumini, stadionul aprinzându-se câteva minute de la telefoanele fanilor. Lumea e calmă și încrezătoare, chiar dacă CFR a părut în primele 45 de minute o echipă ceva mai solidă și mai bine așezată în teren.

Gigi Becali își face damblaua schimbărilor, dar fanii nu bagă în seamă „telecomanda”. „Cine sare / Roș-albaștrii!”

Vin celebrele schimbări de la pauză ale lui Gigi Becali. Surprinzător sau nu, FCSB este mai vivace acum și acoperă mai bine terenul. Asta și pentru că antrenorul de la Palat a greșit primul 11, netitularizându-l pe Compagno. Poporul roș-albastru care a umplut arena se face că nu bagă în seamă imixtiunea arhicunoscută a patronului. Oamenii vor să vadă fotbal, să se bucure de el, așteaptă golul sau golurile.

Și a venit și desertul derby-ului. La câteva minute după ce CFR Cluj a cerut penalty la intervenția lui Dawa, Compagno (imperial în acest derby!) scoate 11 metri de atacant. Nu doar că-l scoate, dar îl și transformă, iar FCSB are 1-0 din minutul 67. Este momentul în care tot stadionul devine iarăși o imensă peluză. „București, Steaua București” și „Cine sare / roș-albaștrii” devin lait-motivele serii.

Se joacă aspru și finalul de meci. Dar fanii gustă spectacolul din teren. Le place ce văd. Le place atmosfera, le place stadionul, le place fotbalul. Despre asta este vorba. Istoria continuă și continuă frumos. Noi, iubitorii acestui fenomen, așa ceva dorim și așteptăm: Lăsați-ne să ne bucurăm de fotbal!

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
UNGARIA umilește România: E ungurească toată
Adio birocrație! Ce este portofelul digital, introdus în toată UE
Adio birocrație! Ce este portofelul digital, introdus în toată UE
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română