Sport

Deian Sorescu răspunde criticilor cu cifrele sale! E de departe cel mai bun sezon la Dinamo

Mijlocașul dreapta al lui Dinamo, Deian Sorescu se află la cel mai bun sezon din Casa Pariurilor Liga 1 iar cifrele sale vorbesc de la sine, în ciuda criticilor venite din toate părțile.
25.11.2021 | 10:45
Deian Sorescu raspunde criticilor cu cifrele sale E de departe cel mai bun sezon la Dinamo
ADVERTISEMENT

Deian Sorescu a înscris din nou un super gol pentru Dinamo și a ajuns la nu mai puțin de șapte goluri în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1.

Cifrele bune ale lui Sorescu sunt confirmate și de explozia cotei sale pe transfermarkt, unde mijlocașul „câinilor” a ajuns la 1,8 milioane de euro, după evoluțiile bune de la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, de departe la cel mai bun sezon din carieră

FANATIK a analizat cei opt ani de carieră ai lui Deian Sorescu iar statisticile vorbesc de la sine. Acest sezon este fără doar și poate cel mai bun de la Dinamo și chiar din cariera sa de fotbalist.

Deian Sorescu a jucat în acest sezon 15 meciuri în Liga 1 și a reușit să marcheze șapte goluri, oferind și o pasă decisivă.

ADVERTISEMENT

La un calcul simplu, vom vedea că Deian Sorescu marchează un gol la fiecare 2,14 goluri meciuri. Ba mai mult, Deian Sorescu a marcat șapte din cele 13 goluri reușite de Dinamo în acest sezon din Liga 1. A ratat un singur meci, împotriva lui FC Botoșani.

Asta înseamnă că Deian Sorescu are un procentaj de 57% din totalul golurilor marcate de Dinamo, ceea ce spune multe despre aportul pe care l-a adus la Dinamo în acest sezon, în ciuda criticilor suporterilor și a oamenilor din fotbal.

ADVERTISEMENT

Deian Sorescu, la cel mai bun sezon pentru Dinamo

Dacă va continua în acest mod, Deian Sorescu ar putea depăși cifrele din toate sezoanele la Dinamo la un loc! După doar 15 meciuri, dinamovistul aproape și-a egalat numărul de goluri din sezonul trecut. Și asta în condițiile în care multe meciuri le-a jucat pe postul de fundaș dreapta, nu de mijlocaș.

  • Sezonul 2021-2022 pentru Sorescu: 15 meciuri, 7 goluri, 1 assist
  • Sezonul 2020-2021 pentru Sorescu: 42 de meciuri, 8 goluri, 10 assisturi
  • Sezonul 2019-2020 pentru Sorescu: 37 de meciuri, 11 goluri, 10 assisturi
  • Sezonul 2018-2019 pentru Sorescu: 35 de meciuri, 2 goluri, 5 assisturi
ADVERTISEMENT

Dacă ne ducem și mai departe în timp, cifrele lui Deian Sorescu din acest sezon nu se pot compara cât de puțin cu ceea ce a reușit la Poli Timișoara.

  • Sezonul 2017-2018 pentru Sorescu: 35 de meciuri, 14 goluri, 13 pase de gol
  • Sezonul 2016-2017 pentru Sorescu: 10 meciuri, 0 goluri, 0 pase decisive
  • Sezonul 2015-2016 pentru Sorescu: 3 meciuri, 0 goluri, 1 pasă decisivă
  • Sezonul 2014-2015 pentru Sorescu: 1 meci, 0 goluri, 0 pase decisive

Deian Sorescu a avut evoluții bune și la echipa națională unde a debutat împotriva Georgiei, când a dat și o pasă de gol și a ajuns la cinci meciuri sub tricolor: „Mirel Rădoi mi-a dat foarte mare încredere. M-am simțit de parcă aș fi la națională de o viață! Eu chiar m-aș bucura ca Dinamo să primească o ofertă bună pentru mine și dacă transferul meu ar fi o scăpare și o salvare pentru club! M-am atașat foarte mult și pentru mine Dinamo înseamnă foarte mult”, spunea dinamovistul într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK.

Deian Sorescu ar putea rămâne la Dinamo și din iarnă: „Dacă nu primim o ofertă bună, nu pleacă!”

Iuliu Mureșan a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că Deian Sorescu nu se va transfera nici în iarnă în cazul în care clubul nu va primi o ofertă pe măsură:

„Deian Sorescu va pleca în cazul în care va exista o ofertă bună. Deocamdată nu există și dacă nu vom avea o ofertă bună, nu va pleca de la Dinamo în iarnă”. – Iuliu Mureșan, pentru FANATIK

FANATIK a aflat în exclusivitate detaliile ofertei venite de la Legia Varșovia, care cu bonusuri ar fi putut să aducă în conturile clubului 1,4 milioane de euro: „Oferta Legiei a fost clară: 700.000 de euro cerți pentru transfer, plătibili în două tranșe și încă 700.000 de euro din bonusuri de performanță. Și nu era deloc greu de ajuns la aceste bonusuri”.

Deian Sorescu a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK că își dorește să joace pe postul de fundaș dreapta, așa cum a fost folosit și la echipa națională, însă Mircea Rednic este nemulțumit de modul în care se află și e convins că dă un randament mult mai bun pe fostul de mijlocaș.

„Cum ți-am spus și în precendentul interviu, am discutat cu Dusan Uhrin, iar postul meu principal de acum încolo va fi cel de fundaș dreapta. Vin dintr-un post ofensiv, de mijlocaș de bandă stângă sau dreapta și e normal să mai am chestii de completat pe postul de fundaș. Cu siguranță că o să îmbunătățesc cu timpul această calitate”. – Deian Sorescu

„Oriunde voi juca voi da 100%. Asta o să fac și asta îmi doresc”, a declarat Deian Sorescu după mesajul lui Rednic, la finalul meciului cu FC Voluntari.

Deian Sorescu, mărul discordiei dintre Iuliu Mureșan și Mircea Rednic

Deian Sorescu este noul caz Cadu, jucătorul fiind exclus din lot de Mircea Rednic așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, iar falia dintre Iuliu Mureșan și antrenorul lui Dinamo se mărește cu fiecare eșec.

Mircea Rednic a mai lucrat cu Iuliu Mureșan pentru scurtă vreme la CFR Cluj. Rednic a avut un început slab de sezon în 2013 și a pierdut în primele trei etape. A reușit să câștige în etapa a patra împotriva celor de la Viitorul, însă Iuliu Mureșan a decis să îl demită.

FANATIK a povestit culisele demiterii lui Mircea Rednic, pentru care a fost responsabil o „legendă” din vestiarul lui CFR Cluj, Ricardo Cado, cu care „Puriul” a intrat în conflict. Căpitanul și liderul vestiarului s-a plâns din cauza antrenamentelor lui Rednic, iar acesta a fost mazilit.

Rednic a intrat în conflict și cu Deian Sorescu la pauza meciului cu Gaz Metan Mediaș, iar jucătorul a fost exclus din lot pentru două zile și s-a antrenat separat și a pierdut și banderola de căpitan. Iuliu Mureșan a fost cel care a mediat conflictul, iar Mircea Rednic a lăsat de la el și l-a reprimit în lot pe jucător, iar Sorescu a început din nou să dea randament pe teren.

  • 7 goluri a marcat Deian Sorescu în 15 meciuri pentru Dinamo în acest sezon din Liga 1
  • 13 goluri a reușit Dinamo în 16 meciuri, Sorescu marcând 57% din totalul golurilor reușite de „câini”
  • 8 goluri a marcat dinamovistul în sezonul trecut în 42 de meciuri
  • 11 goluri a marcat Sorescu în cel mai bun sezon în Liga (2019-2020)
  • 1.800.000 de euro e cota lui Deian Sorescu pe transfermarkt
ADVERTISEMENT