Sport

Editorial Cornel Dinu. „Finul” Mutu l-a ținut Rapid pe „Bursucul” Petrescu în favoarea „nașului” Hagi și Farul s-a dus la două puncte peste CFR Cluj

Cornel Dinu comentează meciurile din play-off, în care Adi Mutu a făcut egal cu Dan Petrescu și Gică Hagi a profitat, Farul fiind singura învingătoare din Top 6.
19.03.2023 | 23:25
Editorial Cornel Dinu Finul Mutu la tinut Rapid pe Bursucul Petrescu in favoarea nasului Hagi si Farul sa dus la doua puncte peste CFR Cluj
Editorial Cornel Dinu. „Finul” Mutu l-a ținut Rapid pe „Bursucul” Petrescu în vizuină în favoarea „nașului” Hagi și Farul s-a dus la două puncte peste CFR Cluj
ADVERTISEMENT

A „ars” prima etapă din play-off. FCSB și Universitatea Craiova au gâfâit pe rând pentru un egal. Farul a muncit serios s-o bată pe Sepsi. CFR Cluj s-a „ciocnit” de la egal la egal cu Rapid.

Editorial Cornel Dinu. „Finul” Mutu l-a ținut Rapid pe „Bursucul” Petrescu în vizuină în favoarea „nașului” Hagi și Farul s-a dus la două puncte peste CFR Cluj

Acasă încă la Ovidiu, e greu pentru un mic port pescăresc precum Constanța să refacă un stadion pentru norocul născut și crescut pe acolo numit Gică Hagi, deci încă la Ovidiu, pe stadionul construit cu banii lui de amintitul noroc, Farul pornea mare favorită cu un Sepsi presupus secătuit după ce joia trecută s-a consumat să trimită în play-out cu un neașteptat 4-0 pe neașteptat de absenta Craiovă a Mititeilor.

ADVERTISEMENT

A fost o primă repriză și începutul celei de-a doua în care Farul a controlat lejer disputa și a ajuns firesc la 2-0 prin golurile superbe ale promisiunilor certe de fotbaliști Dina Grameni (20 de ani) și Adrian Mazilu (17 ani).

Apoi, parcă vrăjiți de cântecul sirenelor care anunțau o victorie facilă, „marinarii” s-au închis într-un 5-4-1 bazat la „prora” doar pe prea nervosul Alibec, supărat pe toată lumea că nu i-a ieșit lui nimic.

ADVERTISEMENT

„Sepepiștii”… pardon, ăia sunt alții… „Sepiștii” n-au așteptat de două ori invitația „la cârmă” și s-au apropiat pe tabela de scor prin golul lui Tudorie. Ba au mai avut ocazii și să egaleze o dispută ce părea pierdută clar după 50 de minute de joc.

În ultimul minut al meciului „regular”, Alibec și-a adus aminte de… Alibec și a aprins Farul cu o acțiune în care le-a furat busola apărătorilor adverși, dar a tras puțin pe lângă poartă. Ceea ce nu-i dorește nimeni să repete în apropiatul meci cu Andorra, în care pare singura variantă viabilă în vârful atacului național.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Diferența dintre tații și fii Hagi și Iordănescu

Apropos de națională și de polemica provocată de Hagi cel Mare în jurul lui Hagi cel, încă, mic… Gică s-a „aprins” ca tată și îl înțeleg sută la sută, sunt și eu tată. Chiar dacă sunt de părere că astfel de atitudine îi face mai mul rău lui Ianis, strivit de-o viață de uriașa personalitate a tatălui celebru. Și tare mi-e teamă că așa va fi mereu…

De cealaltă parte, selecționerul „Iedi” ar fi putut să-l convoace ca un gest de suflet pentru sufletul lui Ianis, chiar dacă nu l-ar fi băgat să joace… Dar pragmatic-materialista familie Iordănescu este total diferită de altruista și pe drept acum nervoasa familie Hagi.

ADVERTISEMENT

Editorial Cornel Dinu. Spectacol, adrenalină, goluri, ratări monumentale, Chivulete, pește oceanic, bursucul mut în Gruia

Cred că și datorită finalului, în care, la 2-2, în cele câteva minute de prelungire, ambele echipe puteau înscrie golul de 3 puncte, am asistat la una dintre cele mai palpitante partide ale acestui campionat.

…Cu arbitrul Chivulete, care e ca peștele oceanic: nu poate lipsi la nicio masă… fotbalistică… festin fotbalistic cu bune și cu rele. Acum a arbitrat bine… Miracol! Rămâne considerat de „claca”, cu „l”, a arbitrilor cel mai fidel executant ale comenzilor „fluierate” de superiori.

CFR venea după 4 victorii și un egal, în care marcase 16 goluri. Rar pentru obiceiurile de a-și comanda echipa ale lui Dan Petrescu. Rapid „gara” după două „linii moarte”. Părea pradă facilă pentru „Bursuc” și „frânarii” săi. N-a fost. N-a fost deloc așa.

„Ciocnirea feroviară” din Gruia a fost echilibrată, ba chiar cu un mic plus pentru Rapidul de Giulești. Care a marcat și a egalat la 1 în minutul… 11! Două goluri în 11 minute, minune mare! Deschiseseră „balul” gazdele în minutul 3 (!) din penalty corect fluierat. După care s-au retras! Puterea obișnuinței la bursuci.

Au trecut iar „pe locomotivă”, la conducere, ai Petrescului, mai mult din întâmplare, imediat după ce Scuffet le-a refuzat giuleștenilor golul de două ori în câteva secunde. La o fază de biliard cu Boateng vârf… de tac! De lângă patru „filatori” din apărarea Rapidului.

„Giuleștina” a băgat cărbuni și a egalat repede după pauză. S-a măcinat în gol, fără gol până în final. Putea câștiga CFR, în minutul 90+2, dar golul lui Maglica a fost anulat pentru o umbră de ofsaid acoperită cu VAR, vizibilă doar „ilectronic”. Putea câștiga și Rapid, în minutul 90+6, când Ioniță a luftat ca orbetele din 6 metri central și imediat Dugandzic a fost blocat al ultimo secundo de Braun.

Și așa „finul” Mutu l-a distanțat pe „nașul” Hagi la două puncte peste „Bursucul” Petrescu. Farul e singura care a câștigat și a profitat astfel de egalurile celorlalte patru. Play-off-ul va fi greu, extrem de solicitant pentru toate echipele, punctele risipite în remize vor atârna decisiv în socoteala finală, orice victorie va fi de șase puncte, nu trei.

ADVERTISEMENT