Sport

Evenimentele zilei din sport, duminică 7 noiembrie. Sorin Cîrțu, acuze spre FCSB după U Craiova – Farul 1-0. Cu cine joacă Simona Halep în turul 2 la Linz

Fanatik vă prezintă într-un rezumat principalele evenimentele din sport ale zilei de duminică 7 noiembrie.
08.11.2021 | 00:28
Evenimentele zilei din sport duminica 7 noiembrie Sorin Cirtu acuze spre FCSB dupa U Craiova  Farul 10 Cu cine joaca Simona Halep in turul 2 la Linz
ADVERTISEMENT

Farul Constanța a întrerupt șirul victoriilor Universității Craiova, dar oficialii olteni digeră greu eșecul de la malul mării. Simona Halep știe cu cine va juca în primul meci din ultimul turneu al anului. Iată, în continuare, cele mai importante evenimente ale zilei, prezentate de FANATIK.

Acuzații grave după eșecul Universității Craiova la Farul. ”Joacă mai bine duminica”

Universitatea Craiova a legat 7 victorii consecutive, cinci în campionat și două în Cupa României, până la meciul cu Farul Constanța. Trupa lui Gică Hagi a oprit seria de succes a oltenilor și a declanșat furia oficialilor din Bănie.

ADVERTISEMENT

Într-o intervenție în exclusivitate pentru FANATIK Sorin Cîrțu i-a acuzat pe ”marinari” de non-combat în meciul de la jumătatea săptămânii, 0-1 cu FCSB, în restanța din etapa a 13-a.

”Farul e echipă grea. Astăzi, au fost așa… probabil că și-au recuperat toți jucătorii. Dar au jucat cu toată lumea matură, n-au mai încercat tineri. Joacă mai bine duminica decât joia. Au jucat diferit. Au fost într-o altă formă sportivă, pe un alt fus”, a declarat Sorin Cîrțu, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

U Craiova a fost învinsă la Constanța cu 1-0, singurul gol al meciului fiind înscris de Adrian Petre, introdus inspirat de Hagi în repriza a doua, la scorul de 0-0.

Simona Halep și-a aflat adversarul din turul 2 de la Linz. Românca are de luat o revanșă

Simona Halep a decis să participe la Upper Ladies Austria Linz Open 2021, ultimul turneu pentru sportiva română din acest an, iar în primul tur o va înfrunta pe Aliaksandra Sasnovich.

ADVERTISEMENT

Ultima oară când cele două sportive s-au înfruntat s-a întâmplat în turul 3 de la Indian Wells, când jucătoarea din Belarus s-a impus, scor 7-5, 6-4.

Simona Halep a solicitat, și a primit un wild card din partea organizatorilor turneului din Austria și va evolua direct în turul 2, fiind a doua favorită a competiției. Astfel, meciul cu Sasnovich se va disputa miercuri, 10 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp, atac frontal la arbitrii după primul eșec în Premier League

FC Liverpool a suferit primul eșec stagional în Premier League, 1-3 la West Ham United, iar managerul german al ”cormoranilor” a lansat acuzații de viciere de rezultat la adresa brigăzii de arbitrii.

”Ciocănarii” au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din ultimii ani și au fost mai periculoși în fața mult mai titratei adversare, iar acest lucru s-a concretizat și pe tabela de marcaj.

La finalul întâlnirii Jurgen Klopp a fost extrem de nemulțumit de prestația brigăzii de arbitrii. Managerul neamț al ”cormoranilor” susține că la faza golului de 1-0 pentru West Ham, portarul său a fost faultat.

”Am revăzut faza. Alisson vrea să meargă după minge, iar Ogbonna îl loveşte în braţ. Sunt ţări unde toţi ar fi spus că e fault.

Ogbonna a atins braţul lui Alisson, o pare importantă din corpul unui portar. Cum poate să nu fie fault, chiar nu mai înţeleg, dar trebuie să accept astfel de lucruri”, a spus Jurgen Klopp pentru BBC Sport.

Cirprian Tătărușanu a parat un penalty în derby-ul cu Inter

Cirpian Tărătușanu își trăiește a doua tinerețe la AC Milan. Portarul român a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei lui în derby-ul cu Inter Milano.

În minutul 27 al întâlnirii, Tătărușanu a avut o evoluție sigură și, la scorul de 1-1, a avut o paradă prin care și-a salvat echipa, în fața lui Lautaro Martinez. Argentinianul nu a reușit să-l învingă pe fostul portar al echipei naționale de la punctul cu var.

Inter a deschis scorul în minutul 11 prin Calhanoglu, tot din lovitură de la 11 metri, după care de Vrij a înscris în proprie poartă și a stabilit rezultatul primei  reprize.

Derby-ul AC Milan – Inter s-a terminat 1-1 și cele două rivale s-au poziționat în ceafa liderului Napoli. Milan este la egalitatea cu trupa napoletană (32 de puncte), în vreme ce Inter este a treia în clasament cu 25 de puncte.

Neymar și Mbappe au îngropat securea războiului și au făcut spectacol în Bordeaux – PSG 2-3

Kylian Mbappe și Neymar Jr au depășit momentul tensionat din urmă cu mai bine de o lună și au făcut spectacol în ultima partidă de campionat câștigată de PSG la Girondins de Bordeaux, 3-2 pentru vicecampioana Franței.

Atacantul naționalei din Hexagon i-a pasat perfect brazilianului pentru golul de 1-0, al 400-lea din cariera starului sud-american. Cei doi au colaborat perfect și la golul de 2-0 pentru PSG, marcat de același Neymar.

La rândul său, Mbappe a marcat golul de 3-0 în minutul 63, după care gazdele au revenit pe final, însă insuficient măcar pentru o remiză.

Mircea Rednic a ajuns la capătul răbdării după un nou eșec al lui Dinamo

Dinamo nu a mai câștigat de mai bine de trei luni în Liga 1 și antrenorul Mircea Rednic a răbufnit după înfrângerea 0-3 cu CFR Cluj. Tehnicianul roș-albilor a avut un discurs dur la adresa jucătorilor.

”Jucătorii fac eforturi. Sunt limite, dar ei fac eforturi. Îi văd la antrenamente. N-am ce să-i reproșez lui Ivanovski, pentru că băiatul ăsta chiar face eforturi foarte mari.

Dar data viitoare o să dea pasă, că, altfel, am soluții pe bancă. Ei trebuie să înțeleagă faptul că clubul este mai important decât interesele lor”, a răbufnit Rednic după eșecul la scor de neprezentare în fața CFR-ului.

FC Voluntari întrerupe seria victoriilor lui Edi Iordănescu pe banca FCSB

FC Voluntari a ținut-o în șah pe FCSB și vicecampioana țării a pierdut încă două puncte importante în disputa cu CFR Cluj pentru întâietatea în Liga 1.

După 7 succese consecutive în campionat roș-albaștrii nu au mai avut idei, nici forță, de a răpune revelația actualei stagiuni în fotbalul intern, FC Voluntari.

Oportunitățile de a înscrie au părut mai degrabă întâmplătoare pentru fotbaliștii lui Edi Iordănescu, în timp ce gazdele ar fi putut să dea lovitura încă din prima repriza, la ratarea lui Adam Nemec din minutul 9.

FC Voluntari a prestat un joc plăcut ochiului, în care și-au creat oportunități mult mai clare decât oponenta FCSB. Ilfovenii au avut și un gol anulat, pe bună dreptate. De partea cealaltă, Edi Iordănescu a reclamat neacordarea unui penalty pentru FCSB.

”Eu n-am niciun dubiu, a fost penalty clar. Din punctul meu de vedere, astăzi, cu acel penalty, ar fi fost alt joc. Ne așteptam să suferim un pic. Prima repriză a fost una în care am încercat, dar, din păcate, nu am găsit soluțile corecte. Repriza a doua a fost mai echilibrată.

Mi-aș fi dorit să fie un pic mai multe ocazii. Dar nu este ușor, venim după o perioadă grea. N-am reușit să avem prospețimea necesară care să ne ajute să ducem jocul până la final”, a declarat Edi Iordănescu.

S-a terminat nedecis, dar FC Voluntari încheie cel mai bun tur de campionat și continuă să viseze la o prezență în faza play-off a campionatului.

ADVERTISEMENT