Sport

Florinel Coman, decizie-surpriză după accidentarea din meciul Dunajska Streda – FCSB. A plecat din România! Exclusiv

Florinel Coman, 24 de ani, a suferit o ruptură musculară în meciul celor de la FCSB din turul 3 preliminar al Conference League. La câteva ore după confirmarea diagnosticului, căpitanul FCSB a plecat din țară!
05.08.2022 | 20:10
Florinel Coman deciziesurpriza dupa accidentarea din meciul Dunajska Streda  FCSB A plecat din Romania Exclusiv
Florinel Teodor Coman si Risto Radunovic in meciul de fotbal dintre FCSB si Saburtalo Tbilisi, contand pentru turul 2 preliminar al Conference League, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, joi 28 iulie 2022. © FOTO:Vasile Mihai-Antonio/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Imediat după terminarea meciului dintre Dunajska Streda și FCSB, 1-0 pentru echipa lui Nicolae Dică, informațiile despre accidentarea lui Florinel Coman indicau o suspiciune de ruptură musculară.

Florinel Coman a plecat de urgență la Belgrad, la Marijana Kovacevic, pentru a se trata după ruptura musculară suferită în Dunajska Streda – FCSB 0-1

La revenirea din Slovacia a echipei, Florinel Coman a fost supus un examen amănunțit, un RMN care a pus punct incertitudinii în privința accidentării.

ADVERTISEMENT

FANATIK a dezvăluit rezultatul primit: căpitanul are ruptură musculară! Perioada de absență a fost estimată de medici undeva la 6-8 săptămâni. La conferința de presă dinaintea partidei CS Mioveni – FCSB, Nicolae Dică a confirmat informațiile site-ului nostru.

Florinel Coman are ruptură, cred că va sta între 5 şi 6 săptămâni. A făcut RMN, din păcate l-am pierdut pentru o perioadă mai lungă. Mă gândeam că nu va fi ruptură după discuţia pe care am avut-o cu el la pauză. Din păcate are acest lucru. Dar el a mai trecut prin astfel de momente, trebuie să devină mai puternic, să intre mai repede în echipă”, a spus Nicolae Dică, proaspăt revenit la FCSB.

ADVERTISEMENT

Dar cei de la FCSB speră ca Florinel Coman să revină mult mai devreme decât săptămânile estimate. FANATIK a aflat că, la câteva ore după aflarea verdictului, căpitanul roș-albaștrilor a plecat de urgență la Belgrad, pentru a se trata la controversata Marijana Kovacevic!

Florinel Coman a jucat două meciuri și jumătate în 6 zile! Este la a patra accidentare grea în mai puțin de 2 ani

Una dintre posibilele cauze ale accidentării lui Florinel Coman, care a simțit o înțepătură la coapsa stângă, ar fi suprasolicitarea. Căpitanul FCSB a jucat aproape 3 meciuri în ultimele 6 zile!

ADVERTISEMENT

La returul cu georgienii de la Saburtalo Tbilisi, joi, 28 iulie, Coman a fost schimbat în minutul 88. Peste 3 zile a fost integralist în FCSB – FCU Craiova 1-1, iar miercuri, 3 august, a cerut schimbare la pauza meciului Dunajska Streda – FCSB 0-1. Un efort foarte intens pentru un jucător care a avut mult de suferit în ultimii doi ani din cauza accidentărilor.

Problemele pentru Coman au început la returul din septembrie 2020 cu Backa Topola, în Europa League. În primăvara următoare a ieșit accidentat în startul meciului România – Macedonia de Nord. A urmat a treia accidentare gravă, la meciul de debut al lui Edi Iordănescu la FCSB, 1-1 pe Arenă cu Sepsi. Astea sunt cele trei meciuri de care Coman vrea să uite cât mai repede:

ADVERTISEMENT
  • 17 septembrie 2020: Backa Topola – FCSB (a lipsit 3 luni)
  • 25 martie 2021: România – Macedonia de Nord (a lipsit 4 luni)
  • 23 august 2021: FCSB – Sepsi (a lipsit 4 luni)

Din cauza acestor accidentări, Coman a stat pe bară aproape 12 luni, „filmul” rupându-se atunci, în Serbia. Coman era într-o formă excelentă, făcuse cel mai bun meci al său în tricoul naționalei, victoria din Austria, 3-2! După accidentarea din Slovacia, căpitanul FCSB s-a întors la angoasele ultimelor luni! Coșmarul a început pentru el în Serbia, tot în Serbia speră să se refacă rapid și miraculos.

Nicolae Dică are probleme importante de lot pentru CS Mioveni – FCSB, meciul care va avea loc în această seară

Nu doar Florinel Coman a plecat cu probleme după meciul din Slovacia. Și Risto Radunovici i-a speriat pe cei din staff-ul medical al roș-albaștrilor, dar analizele de la București au fost ok.

Chiar și așa, e foarte posibil ca muntenegreanul să fie menajat în această seară la partida CS Mioveni – FCSB. În locul lui Risto ar putea intra nou-venitul Boboc, în timp ce în banda dreaptă se ia în calcul chiar titularizarea lui Achim.

Cum ar putea arăta FCSB la Mioveni:

Târnovanu – Achim, Dawa, Bouhenna, Boboc – Radaslavescu, Șut – Cordea, Miculescu, Oct. Popescu – I. Stoica.

Accidentarea lui Coman se adaugă altor probleme medicale la FCSB. Este vorba despre Iulian Cristea, care va reveni abia la începutul anului viitor, sau de Ionuț Panțîru, a cărui reîntoarcere pe teren este încă în ceață.

  • 3.000.000 de euro este cota actuală a lui Florinel Coman, exact suma pe care Gigi Becali i-o achita lui Gică Hagi în 21 august 2017
  • 35 de goluri în 157 de partide a dat Coman pentru FCSB, ultimul în returul cu Saburtalo. În SuperLiga, Florinel nu a mai înscris din 5 decembrie 2020, la 3-0 cu UTA!

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „2” solist la CS Mioveni – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT