Sport

David Miculescu, jucătorul de milioane al lui Gigi Becali, dat „dispărut” după pauză în Dunajska Streda – FCSB 0-1. Analiză Fanatik

David Miculescu, noul pariu de milioane de euro al lui Gigi Becali, a debutat la FCSB la două zile de la transfer. După o primă repriză bună, Miculescu a fost dat dispărut în Dunajska Streda - FCSB 0-1!
04.08.2022 | 00:37
David Miculescu jucatorul de milioane al lui Gigi Becali dat disparut dupa pauza in Dunajska Streda  FCSB 01 Analiza Fanatik
David Miculescu, jucătorul de milioane al lui Gigi Becali, dat „dispărut” după pauză în Dunajska Streda - FCSB 0-1. Foto: gsp
ADVERTISEMENT

Luni, 1 august 2022, David Miculescu a fost prezentat de Gigi Becali la Palat ca noul jucător al celor de la FCSB. Patronul s-a înțeles cu arădenii și i-a oferit tânărului de 21 de ani debutul la FCSB în meciul din Slovacia, cu Dunajska Streda.

David Miculescu, jucătorul de milioane al lui Gigi Becali, a început cu tupeu în primele 45 de minute din Dunajska Streda – FCSB, din Conference League

David Miculescu a început titular în meciul din Slovacia, profitând de suspendarea lui Andrei Cordea. A jucat în partea dreaptă a liniei de trei din spatele lui Bogdan Rusu, și el alt debutant pentru Dică în prima manșă a turului trei din Conference League.

ADVERTISEMENT

David Miculescu a început extrem de montat aventura în roșu și albastru, făcând o primă repriză consistentă pe „Mol Arena”.

A făcut pereche în bandă cu Ovidiu Popescu, a venit mult la primire, a căutat centrări pentru colegi, dar și șutul în anumite momente. Miculescu a realizat 45 de minute consistente la debutul la FCSB, fiind la originea fazelor periculoase ale echipei sale.

ADVERTISEMENT
  • Minutul 3: centrarea-covrig a lui Miculescu a fost readusă pe 6 metri de Coman, dar Rusu a fost blocat în ultimul moment
  • Minutul 8: Miculescu obține primul corner al celor de la FCSB
  • Minutul 19: șut din afara careului pe deasupra porții
  • Minutul 24: încearcă o reluare acrobatică din mijlocului careului, mingea îl ocolește pe Bogdan Rusu, ajunge la Olaru, dar golul acestuia e nevalidat pe motiv de ofsaid
  • Minutul 30: pe un contraatac al FCSB, Miculescu a încercat o execuție cum a reușit în UTA – Petrolul 2-0, dar a fost blocat. Avea colegi mai bine plasați!

După o primă repriză în care a jucat cu tupeu, numărul 11 al FCSB s-a sufocat efectiv după pauza din Slovacia. De ce?

ADVERTISEMENT

Nu mă așteptam astăzi la nimic din partea lui Miculescu, m-aș fi mirat să marcheze. Poate să crească în spatele lui Cordea! Cordea mi se pare că e numărul unu acolo. Totuși, dacă l-ai ține pe bancă, nu cred că te ajută. Miculescu pare genul care are nevoie de meciuri în picioare pentru a crește” – Basarab Panduru, analist Orange

David Miculescu, dat dispărut după înlocuirea-surpriză a lui Florinel Coman la pauză! Arădeanul a ieșit și el cu probleme musculare în minutul 77!

Jocul celor de la FCSB a fost dat peste cap de înlocuirea surprinzătoare a căpitanului Florinel Coman după prima repriză, albă, din Dunajska Streda – FCSB. Angrenajul tactic s-a schimbat cu introducerea lui Oaidă în locul noului purtător de banderolă al echipei.

Prin această mișcare, Olaru a urcat în spatele vârfului Bogdan Rusu, Tavi Popescu s-a tras în stânga, în locul lui Coman, iar Oaidă a devenit perechea lui Edjouma. Miculescu și-a păstrat poziția în banda dreaptă, dar pur și simplu a dispărut după minutul 55.

ADVERTISEMENT

A „ars” poate prea repede în prima repriză, parcă s-a sufocat după pauză, dar și din pricina pasul înapoi făcut (conștient? forțat?) de FCSB!

  • Minutul 50: centrarea lui Oaidă a fost reluată cu capul peste poarta slovacilor de Miculescu
  • Minutul 74: la un sprint în banda stângă a celor de la Dunajska Streda, Miculescu a rămas întins pe gazon în careul slovacilor. Acuza probleme musculare!
  • Minutul 77: Dică îl înlocuiește pe Miculescu cu Lixandru, ultima schimbare a celor de la FCSB în acest meci.

Miculescu încă e corp străin acolo! Nu ai cum să joci foarte bine de la început. Miculescu vine cu finețea, cu pasele, face și faza defensivă” – Daniel Pancu, analist Digi Sport

Una peste alta, David Miculescu, omul pentru care Gigi Becali a băgat mâna adânc în buzunar pentru a-l transfera, a avut un debut cu lumini și umbre la FCSB. Are notă de trecere după Dunajska Streda – FCSB 0-1, nu a rupt gura târgului, dar nici nu a dezamăgit. Interesant unde va fi jucat când Cordea își va relua locul meritat de titular.

  • 1,2 milioane de euro este cota actuală a lui David Miculescu
  • 21 de ani a împlinit David Miculescu pe 2 mai, el având deja 106 meciuri și 16 goluri pentru UTA
ADVERTISEMENT