ADVERTISEMENT
Fotbal international

Italienii, măsură dură după eșecul înființării Superligii Europei! Ce riscă Juventus, Milan sau Inter

Autor: Traian Terzian | 26.04.2021 | 19:13
Italienii, măsură dură după eșecul înființării Superligii Europei! Ce riscă Juventus, Milan sau Inter
Italienii au luat o măsură dură după eșecul înființării Superligii Europei și a aprobat ca orice echipă care se va înscrie într-o competiție ce nu e recunoscută de UEFA și FIFA va fi retrasă din campionat. Sursă foto: Hepta

Italienii au luat o măsură dură după eșecul înființării Superligii Europei și a aprobat ca orice echipă care se va înscrie într-o competiție ce nu e recunoscută de UEFA și FIFA va fi retrasă din campionat.

ADVERTISEMENT

Șase cluburi din Premier League, trei din Serie A și alte trei din La Liga au anunțat înființarea Superligii Europene, o competiție cu circuit închis, dar au renunțat la proiect după doar 48 de ore.

Tentativa acestor grupări a sârnit multă vâlvă și mai multe cluburi din Serie A au cerut ca cele trei formații disidente din Italia să fie excluse din campionat.

Măsură luată de italieni împotriva Superligii Europei

În ciuda faptului că Juventus, AC Milan și Inter au scăpat de orice fel de sancțiuni pe plan intern după ce inițial au aderat la Superliga Europei, italienii și-au luat măsuri pentru ca în viitor să nu mai existe astfel de încercări.

ADVERTISEMENT

Conform cotidianului Gazzetta dello Sport, Federaţia Italiană de Fotbal a adoptat o regulă care va interzice echipelor ce se angajează într-o competiţie privată să participe la campionatul naţional.

”Un club care va adera la competiţii nerecunoscute de federaţie, UEFA şi FIFA îşi va pierde din oficiu afilierea la campionat”, a anunţat preşedintele federaţiei, Gabriele Gravina, la încheierea unui consiliu federal.

UEFA, amenințări pentru Juventus

Majoritatea oamenilor de fotbal au criticat decizia celor 12 mari cluburi de a înființa Superliga Europeană, iar o reacție acidă a avut și selecționerul echipei naționale a Norvegiei, Stale Solbakken, care le-a luat în vizor pe Juventus, Tottenham și Arsenal.

ADVERTISEMENT

Președintele UEFA, Alexander Ceferin, a lăsat la o parte orice urmă de tact și diplomație și a pornit un atac devastator la adresa lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, și l-a numit șarpe, deși i-a botezat fiica.

Prin vocea președintelui său, slovenul Aleksander Ceferin, UEFA a avertizat cluburile Juventus Torino, Barcelona și Real Madrid, care continuă să susțină Super Liga Europei, competiție ce ar fi trebuit să ia startul în vara acestui an, că vor fi nevoite să suporte din plin consecințele faptelor lor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
Top 3 cele mai citite
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!