Sport

Leo Messi, ajutor important pentru victimele cutremurelor din Turcia și Siria. Câți bani a donat campionul mondial

Leo Messi a sărit în ajutorul persoanelor care au avut de suferit de pe urma cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia și Siria la începutul săptămânii.
09.02.2023 | 09:45
Leo Messi ajutor important pentru victimele cutremurelor din Turcia si Siria Cati bani a donat campionul mondial
Leo Messi a sărit în ajutorul persoanelor care au avut de suferit de pe urma cutremurelor devastatoare care au lovit Turcia și Siria la începutul săptămânii. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Seria de seisme a făcut aproape 16.000 de victime, iar peste 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de acest dezastru.

Cutremurele din Turcia și Siria l-au sensibilizat pe Leo Messi

Leo Messi nu a rămas insensibil la drama trăită de oamenii din Turcia și Siria după cutremurele devastatoare și a decis să doneze o sumă importantă care să-i ajute pe cei aflați la nevoie în aceste momente.

ADVERTISEMENT

Conform presei internaționale, starul argentinian de la PSG a cerut celor care conduc fundația ce îi poartă numele să trimită ajutoare umanitare în valoare de 3,5 milioane de euro victimelor seismului.

”Fundația Leo Messi” este o organizație de familie care are grijă de sănătatea și educația copiilor din lume, în parteneriat cu UNICEF. Fundația este condusă de Matias, fratele mai mare al campionului mondial.

ADVERTISEMENT

Cum au trăit jucătorii străini cutremurele din Turcia

Fostul jucător al lui Juventus, Merih Demiral, a început o campanie de strângere de fonduri pentru persoanele afectate de seria de cutremure și a scos la licitație tricouri donate de Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala și Lonardo Bonucci.

”Tocmai ce am vorbit cu Cristiano Ronaldo. Mi-a spus că l-a întristat foarte tare ce s-a întâmplat în Turcia. Scoatem la licitaţie tricoul cu autograf al lui Ronaldo, din colecţia mea. Banii obţinuţi în urma licitaţiei vor fi donaţi Asociaţiei Ahbab, pentru a fi folosiţi în zona afectată de cutremur”, a scris Demiral, pe contul de Twitter.

ADVERTISEMENT

Doi jucători străini care evoluează în Turcia, chilianul Angelo Sagal de la Gaziantep și camerunezul Stephane Bahoken de la Kasimpașa, au rămas marcați de cutremurele care au lovit cu o forță incredibilă și au vorbit despre ce au simțit în acele momente.

Marius Șumudică, care a antrenat o perioadă bună în Turcia, chiar în zona cea mai afectată de cutremur, a făcut un anunț terifiant după cutremurele devastatoare, estimând că numărul victimelor va fi de peste 25.000.

ADVERTISEMENT

Printre victime se află şi Ahmet Eyup Turkaslan, portar al echipei Malatyaspor. Jucătorul în vârstă de 28 de ani, care a fost antrenat de Șumudică în sezonul trecut, a fost găsit fără suflare după ce blocul în care locuia s-a prăbuşit în timpul cutremurului.


  • Cota NETBET pentru PSG: 1,87 este cota pentru „12 și peste 2,5 goluri” la meciul AS Monaco – PSG.

ADVERTISEMENT