Sport

Leo Messi, mesaj tulburător la un an de la moartea lui Maradona. Cum a fost omagiat ”Zeul” Diego la Napoli. Video

A trecut un de la moartea legendarului Diego Maradona, iar Leo Messi a avut un mesaj emoționant pentru cel care a adus singurul titlu mondial pentru Argentina.
25.11.2021 | 19:08
Leo Messi mesaj tulburator la un an de la moartea lui Maradona Cum a fost omagiat Zeul Diego la Napoli Video
ADVERTISEMENT

La 25 noiembrie 2020, lumea fotbalului era lovită ca de un trăsnet de vestea că cel mai mare fotbalist al tuturolr timpurilor a pierdut bătălia cu viața la doar 60 de ani.

El Pibe d’Oro a lăsat în urma sa amintiri cu totul speciale, așa cum sunt și cele evocate de jurnalistul francez Didier Roustan. El l-a cunoscut îndeaproape pe Diego în anii ’80-’90, când au pus împreună bazele sindicatului fotbaliștilor.

ADVERTISEMENT

Mesajul lui Leo Messi la un an de la moartea lui Diego Maradona

Durerea pierderii marelui Diego este încă prezentă, mai ales că sunt foarte multe întrebări legate de moartea sa, care încă nu și-au găsit răspunsul. Cine este vinovat pentru dispariția tragică a fostului campion mondial, câți bani vor reveni moștenitorilor săi și ce se întâmplă cu marca Maradona?

Lumea fotbalului l-a comemorat astăzi pe cel mai iubit fotbalist al planetei, iar noul star al Argentinei, Leo Messi, a avut un mesaj tulburător la un an după ce Diego Maradona a trecut în lumea celor drepți.

ADVERTISEMENT

”Mi se pare incredibil că a trecut un an de când nu mai este, iar acum, Argentina, după atât de mulți ani, este din nou campioană. E un sentiment ciudat. Mereu mă gândesc că, la un moment dat, îl voi vedea la TV oferind un interviu sau dându-și cu părerea despre ceva.

A trecut mult timp, dar pare că ieri s-a întâmplat. Voi păstra întotdeauna cele mai frumoase amintiri despre el”, a declarat Messi într-un interviu acordat pentru cotidianul spaniol Marca.

ADVERTISEMENT

Omagiat în fața stadionului din Napoli

O adevărată legendă la Napoli, Diego Maradona a fost omagiat de fanii italieni în fața stadionului care îi poartă acum numele și unde i-a fost ridicată o statuie care îl înfățișează în plină acțiune în tricoul naționalei Argentinei.

Președintele lui Napoli, Aurelio De Laurentiis, a fost prezent la ceremonia care a marcat un an de la dispariția lui Maradona. ”Nu putem pune la îndoială legendele, la fel cum se întâmpla și cu Zeii Olimpului. Niciun actor nu va putea vreodată să-l imite pe Maradona, el va fi mereu unic.

ADVERTISEMENT

Sute de oameni au venit astăzi să-l aplaude, este incredibil acest devotament. Vrem să aducem stadionul nostru la nivelul la care merită să fie, dar avem nevoie de timp”, a spus De Laurentiis, conform site-ului football-italia.net.

Maradona avea inima mărită în momentul decesului

Nelson Castro, jurnalist, prezentator TV și neurolog argentinian, a scris o carte, ”La Salud de Diego – La Verdarera Historia”, în traducere ”Sănătatea lui Diego, povestea adevărată”, care va apărea în viitorul foarte apropiat și în care explică de ce Maradona a fost îngropat fără inimă.

Autorul scrie în cartea sa că ”este necesar, de asemenea, să se stabilească în mod clar cauza morții lui Maradona”. El a discutat, în documentarea lucrării, cu toate sursele medicale care au avut legătură cu fostul fotbalist și a prezentat și documente, în acest sens, în carte.

Castro a indicat că greutatea inimii lui Diego Maradona a fost dezvăluită în urma autopsiei, iar aceasta cântărea aproximativ jumătate de kilogram, în timp ce inima cântărește de obicei 300 de grame.

Documentarul despre viața lui Maradona, succes internațional

După dispariția legendarului Maradona, Amazon Prime a pus la cale un proiect special. Un serial care să scoată la iveală viața lui Diego. Copilăria la Buenos Aires, drumul său în fotbal, de la primii pași, la titlul cu Napoli sau triumful cu Argentina, la Mondialul din Mexic.

Dar și, în egală măsură, ”Maradona: Blessed Dream”, este o incursiune în tumultoasa viață din afara terenului a lui El Pibe de Oro. Condimentată cu sex, alcool și droguri, și plină de controverse. Unele deja ultra-mediatizate, altele, devoalate recent. Precum episoadele de la Havana, din 2001, povestite în fața judecătorilor, de o fostă amantă, Mavys Alvarez.

Serialul cu 10 episoade a fost filmat timp de 154 de zile, de-a lungul a zece luni, folosindu-se 100 de locații din cinci țări. A debutat mai întâi în Argentina, pe Canal 9, bucurându-se de un succes imens. Iar de când s-a mutat la Prime, a ajuns la publicul din 240 de țări din întreaga lume. Cu rezultate asemănătoare. Un exemplu este faptul că trailerul oficial a fost vizionat de aproximativ 14 milioane de oameni.

ADVERTISEMENT