Sport

Mihai Stoichiță are încredere în selecția făcută de Edi Iordănescu: „Viziunea lui tactică și strategică trebuie respectată”

Mihai Stoichiță are încredere în selecția făcută de Edi Iordănescu pentru ultimele două meciuri din grupele UEFA Nations League.
21.09.2022 | 19:22
Mihai Stoichita are incredere in selectia facuta de Edi Iordanescu Viziunea lui tactica si strategica trebuie respectata
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, sprijină deciziile luate de Edi Iordănescu la naționala României. Sursă foto: Sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, mărturisește că Edi Iordănescu a luat decizii bune în ceea ce privește fotbaliștii convocați la națională pentru meciurile decisive cu Finlanda și Bosnia & Herțegovina.

Mihai Stoichiță îi dă credit selecționerului: „Logic e să respectăm hotărârile lui Edi”

Edi Iordănescu a anunțat sâmbăta trecută lotul cu care se va deplasa la Helsinki pentru partida cu Finlanda. Selecționerul României a adus câteva nume surprinzătoare în lot, iar Mihai Stoichiță, directorul tehnic al Federației, crede că deciziile luate sunt cele potrivite.

ADVERTISEMENT

”S-au speculat multe lucruri. Logic e să respectăm hotărârile lui Edi. El este principalul responsabil de rezultatele echipei naționale. Viziunea lui tactică și strategică trebuie respectată în funcție de ce a gândit el pentru aceste două jocuri”, a declarat Mihai Stoichiță, la Liga Digi Sport.

Stoichiță a amintit și de Florin Niță. Portarul care l-a înlocuit pe Tătărușanu între buturile României a fost lăsat în afara lotului. Fără minute pe teren, fostul goalkeeper al Stelei a fost înlocuit cu Ionuț Radu, informație publicată în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

„Din ce am înțeles, Niță nu prea a mai făcut antrenamente cu echipa. Îmi pare rău pentru el, pentru că este un portar excepțional și un caracter extraordinar, dar și acești tineri sunt portari foarte buni. Sper ca și Niță să revină în joc și să candideze din nou pentru postul de portar titular al echipei naționale”, a mai spus Mihai Stoichiță.

Mihai Stoichiță a mărturisit despre condiția de joc a lui Stanciu

Nicolae Stanciu, care va deveni noul „decar” al României, a resimțit mai multe dureri în timpul antrenamentelor de la Mogoșoaia și intrarea lui pe teren în meciul cu Finlanda este pusă sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

„Stanciu a făcut antrenament normal ieri. Nu simțea nimic. Acum, depinde ce va hotărî împreună cu doctorul pentru primul meci. Ieri a cerut să facă mai mult antrenament, dar a fost oprit pentru că excesul poate duce la accidente.

Din câte știu, se simte foarte bine, dar urmează să hotărască împreună cu Edi și cu doctorul. De multă vreme nu am mai văzut ca aproape toți jucătorii, cu mici excepții, să fie apți de joc”, a mai declarat Mihai Stoichiță.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, urmărit de ghinion la naționala României

Edi Iordănescu a venit în ianuarie pe banca României, informație publicată în exclusivitate de FANATIK. Și-a început mandatul cu ghinion, pentru că s-a lovit încă de la început cu indisponibilitățile cauzate de accidentările dese suferite de „tricolori”.

După Valentin Mihăilă, Dennis Man și Iulian Cristea, a urmat accidentarea lui Vlad Chiricheș. Liderul naționalei României s-a prăbușit pe gazon în timpul meciului dintre Cremonese și Lazio și a fost înlocuit cu Bogdan Mitrea.

Mihai Stoichiță este de părere că fundașul Universității Craiova trebuie să profite de șansele avute. „Sunt foarte mulți jucători tineri. Mitrea pare cel mai experimentat, la fel și Camora. Mitrea a mai fost la națională, nu are tracul debutului.

E un stimul extraordinar pentru el pentru că s-a dus la o echipă nouă, la Universitatea Craiova, și vrea să arate că poate fi om de bază pentru ambele angrenaje. Mitrea este un fundaș de picior stâng, cu un joc de cap foarte bun și face cuplu cu Bancu. Sunt multe lucruri de pus în balanță”, a mai spus Stoichiță.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,62 este cota pentru „X2” la meciul Finlanda – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească
Gregorian Bivolaru, arestat la Paris. Îşi obliga victimele să plătească "în natură": videochat sau munci manuale. Ţinea 26 de femei în casă
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1...
Cum a numit-o Dumitru Dragomir pe Clotilde Armand, după ce primarul Sectorului 1 i-a trimis un buldozer la hotel
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?”...
Fostul căpitan din Liga 1, dezlănțuit în stradă pentru AUR: „CINE SUNTEM NOI?” » S-a întors în politică și îi face jocurile lui George Simion: imagini incredibile surprinse în week-end
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce...
Milionarul celebru din România care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran! Ce a făcut după ce a rămas fără Bentley şi Ferrari
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are...
Lacul din România care crește continuu, interzis. De ce nimeni nu mai are voie să se apropie de ape VIDEO
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
CHERECHEȘ A FOST LOVIT?! Este anunțul momentului despre fostul primar
CHERECHEȘ A FOST LOVIT?! Este anunțul momentului despre fostul primar
Exclusiv: Victima lui Guru Bivolaru, detalii despre coșmarul prin care a trecut
Exclusiv: Victima lui Guru Bivolaru, detalii despre coșmarul prin care a trecut
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport!...
CUTREMURĂTOR! Trupul Ronei Hartner a ajuns în țară. Ce s-a întâmplat la aeroport! Ți se face pielea de găină!
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat...
Cum arată Bianca Drăgușanu după ce și-a făcut 'cat eyes' chirurgical. S-a filmat când medicul i-a cusut pleoapele
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Mărturii oribile ale victimelor lui Bivolaru au ieșit la iveală: „Îndoctrinare, sechestrare, șantaj”
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a...
Val de critici pentru Irinel Columbeanu. A fost aspru taxat după ce a părăsit azilul: „Tu te postezi ca un șmecher cu bani”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!