Sport

FRF confirmă Fanatik! Tudor Băluță, surpriza din lotul Farului la națională. Nu a mai jucat sub ”tricolor” de aproape 3 ani. Lista completă a convocaților. Update exclusiv

Farul este liderul SuperLigii și practică un fotbal de calitate, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a decis să-l readucă la echipa națională pe Tudor Băluță.
17.09.2022 | 00:14
FRF confirma Fanatik Tudor Baluta surpriza din lotul Farului la nationala Nu a mai jucat sub tricolor de aproape 3 ani Lista completa a convocatilor Update exclusiv
Farul este liderul SuperLigii și practică un fotbal de calitate, iar FANATIK a aflat că Edi Iordănescu a decis să-l readucă la echipa națională pe Tudor Băluță. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-09-2022
07:16

FRF confirmă FANATIK. Tudor Băluță, convocat de Edi Iordănescu la echipa națională

FRF a anunțat sâmbătă lista de 27 de jucători convocați pentru partidele cu Finlanda, 23 septembrie, în deplasare, și Bosnia și Herțegovina, 26 septembrie, pe propriul teren. Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, Tudor Băluță este surpriza lui Edward Iordănescu din lotul Farului. Au fost chemați la lot patru fotbaliști de la FCSB, așa cum a anunțat de asemenea de FANATIK: Ștefan Târnovanu, Andrei Cordea, Darius Olaru și Florinel Coman. Iată lista completă a convocaților.

PORTARI: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);

FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Vlad Chiricheș (Cremonese | Italia, 75/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);

MIJLOCAȘI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).

Selecționerul a fost la meciul cu Petrolul și l-a urmărit pe mijlocașul lui Gică Hagi, însă îl are în vederile sale încă de când a decis să se întoarcă în campionatul intern.

Tudor Băluță, convocat de Edi Iordănescu la echipa națională

„Avem 19 sau 21 sau 23 de jucători la toate naționalele, asta e gândirea noastră. Nu mă bag cine e selecționat, noi doar ne bucurăm pentru cei care merg la lot. Știu câți sunt la celelalte naționale, nu știu câți sunt la lotul mare”, a declarat enigmatic, dar și vizibil satisfăcut, Gică Hagi la finalul meciului câștigat de Farul la Ploiești cu Petrolul.

ADVERTISEMENT

Deși „Regele” nu a vrut să spună despre ce jucători este vorba, surse apropiate grupării constănțene au dezvăluit pentru FANATIK faptul că Denis Alibec și Tudor Băluță au primit deja telegramele de convocare și se vor prezenta duminică la reunirea lotului.

Dacă prezența lui Denis Alibec pe lista celor chemați la națională pentru această acțiune nu este un lucru ieșit din comun, marea surpriză pregătită de Edi Iordănescu este convocarea mijlocașului Tudor Băluță.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul de 23 de ani s-a întors în această vară sub comanda lui Gică Hagi, după ce nu a reușit să se impună la Brighton și nici la celelalte formații pe unde a fost împrumutat, și a avut evoluții apreciate în tricoul Farului.

Prestațiile în creștere arătate de Băluță l-au impresionat pe Iordănescu jr. și, din informațiile FANATIK, acesta a hotărât să-l readucă sub ”tricolor”. Mijlocașul central a fost convocat prima dată la națională în 2018, pentru ”dubla” cu Muntenegru și Serbia din Liga Națiunilor, dar nu a apucat să joace vreun minut.

ADVERTISEMENT

Debutul oficial s-a înregistrat o lună mai târziu, la returul cu Serbia de pe Arena Națională, scor 0-0, în care a fost integralist. Ultimul joc sub ”tricolor” a avut loc la 18 noiembrie 2019, atunci când România pierdea la Madrid în fața Spaniei, scor 0-5, în preliminariile Euro 2020, iar Băluță evolua toate minutele.

Louis Munteanu i-a fost cedat lui Emil Săndoi la Naționala U21

Din informațiile FANATIK, Iordănescu jr. a mers la meciul de la Ploiești dintre Petrolul și Farul pentru a urmări trei jucători din echipa oaspete. Este vorba de Alibec, Băluță și atacantul Louis Munteanu. Acesta din urmă nu a avut cea mai bună evoluție în acest joc și selecționerul a hotărât să-l lase la reprezentativa U21.

ADVERTISEMENT

A luat decizia și pentru că selecționata pregătită acum de Emil Săndoi are acum două meciuri amicale foarte importante, cu Olanda și Spania, iar prezența lui Louis Munteanu nu poate fi decât de ajutor. Mai ales că se încearcă acum cristalizarea unei echipe-tip, cât mai apropiată de cea care va fi utilizată la Campionatul European de anul viitor.

Cu evoluții tot mai apreciate în ultima vreme, Denis Alibec a jucat ultima oară pentru România pe 7 iunie, în meciul cu Bosnia din deplasare, când a intrat în ultimele 16 minute. Destul pentru a se accidenta, motiv peentru care nu a mai făcut parte din lot la ultimele două partide cu Finlanda și Muntenegru.

Edi Iordănescu va anunța lotul definitiv sâmbătă după-amiază, dar FANATIK a dezvăluit deja ce jucători de la FCSB și Universitatea Craiova vor fi prezenți pentru partidele cu Finlanda (deplasare) şi cu Bosina-Herţegovina (acasă).

ADVERTISEMENT