Sport

Presa italiană jubilează după succesul la Euro 2020: ”It’s coming Rome”

Italia a câștigat Euro 2020 după o finală încheiată la loviturile de departajare, iar presa italiană exultă după succesul istoric.
12.07.2021 | 01:27
Presa italiana jubileaza dupa succesul la Euro 2020 Its coming Rome
ADVERTISEMENT

”Squadra azzurra” a învins Anglia după un thriller cu cinci penalty-uri ratate și a cucerit trofeul după 53 de ani.

Dacă Gianluigi Donnarumma a fost eroul lui Roberto Mancini la loviturile de departajare, Leonardo Bonucci a fost omul care a ținut Italia în viață și a stabilit un record.

ADVERTISEMENT

Presa italiană râde de englezi după finala Euro 2020

Succesul reprezentativei peninsulare la Euro 2020 a fost tratat cum se cuvine și de presa italiană. Jurnaliștii au exultat după ce băieții lui Roberto Mancini au cucerit al doilea trofeu continental după cel din 1968.

Site-ul calciomercato.com a ținut să-i ”înțepe” pe englezi și a titrat ”It’s coming Rome”, o ironie la cântecul britanicilor ”It’s coming home”. Sursa citată a notat ”ITALIA ESTE CAMPIONA EUROPEANĂ: Anglia este bătută la penalty-uri datorită lui super-Donnarumma!”

ADVERTISEMENT

Pe aceeași idee a mers și site-ul tuttomercatoweb.com, care a dat titlul: ”Anglia! NU se întoarce acasă! Italia câștigă Euro 2020 la penalty-uri împotriva Angliei!”

Donnarumma, eroul Italiei

Cotidianul Gazzetta dello Sport a titrat sec: ”Italia-Anglia 4-3 după penalty-uri, suntem campioni!”, în timp ce Corriere dello Sport a dat un titlu concludent: ”CAMPIOANA EUROPEI E ITALIA!”

ADVERTISEMENT

Publicația Tuttosport care apare la Torino s-a închinat în fața lui Gianluigi Donnarumma care a parat două lovituri de departajare: ”ITALIA E CAMPIOANĂ EUROPEANĂ! Donnarumma, decisiv la penalty-uri”

Pentru performanţa ei, squadra azzurra va încasa 34 de milioane de euro, ca premiu din partea UEFA. Anglia, nefericita finalistă care a pierdut pe teren propriu trofeul, va primi 30,25 milioane de euro din partea forului european.

ADVERTISEMENT

Italia l-a pierdut pe Chiesa

Italia și-a pierdut unul dintre cei mai buni jucători la acest turneu final, Federico Chiesa acidentându-se în minutul 82. La o încercare de pătrundere, el a fost prins între Kyle Walker şi Saka, suferind o accidentare la piciorul drept. Arbitrul Kuipers nu a dictat fault, iar Mancini a fost nevoit să îl introducă pe Bernardeschi în locul lui Chiesa.

Tribuna oficială de pe Wembley a fost înțesată de personalități, iar printre acestea s-a aflat și președintele FRF, Răzvan Burleanu, care a văzut finala Euro 2020 chiar din apropierea Familiei Regale.

Prințul William, soția sa, Kate Middleton și fiul lor George au venit să susțină naționala Angliei în încercarea de a câștiga în premieră titlul continental. De asemenea, în apropierea șefului de la Casa Fotbalului s-a aflat și premierul britanic Boris Johnson.

ADVERTISEMENT