Sport

Români la Tokyo 2020 luni, 2 august. România – Hong Kong 1-3! “Tricolorele” sunt eliminate în sferturile de finală şi ratează şansa unei medalii

FANATIK vă prezintă programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 pentru ziua de luni, 2 august.
02.08.2021 | 09:00
Romani la Tokyo 2020 luni 2 august Romania  Hong Kong 13 Tricolorele sunt eliminate in sferturile de finala si rateaza sansa unei medalii
ADVERTISEMENT
02-08-2021
05:25

Echipa de tenis de masă ratează şansa unei medalii la Tokyo

România – Hong Kong 1-3

  • “Tricolorele” sunt eliminate în sferturile de finală de Hong Kong, scor 1-3, şi ratează şansa unei medalii la Jocurile Olimpice. Hong Kong va înfrunta învingătoarea dintre Taiwan şi Japonia pentru calificarea în finală.

Meciul 4: Doo – Dodean 3-0 (11-2, 11-3, 14-12)

  • Doo – Dodean 14-12. A fost un set echilibrat de această dată, în care Dodean a avut patru şanse de a se impune. Dar a cedat în cele din urmă.
  • Doo – Dodean 11-2. Un nou set dominat clar de jucătoarea din Hong Kong.
  • Doo – Dodean 11-3. Dodean nu i-a putut face adversarei, cea mai bine cotată jucătoare din Hong Kong.

Meciul 3: Lee – Samara 3-0 (11-9, 11-8, 12-10)

  • 12-10 pentru Lee. Samara reuşise să revină în set, dar a cedat din nou pe final.
  • 11-9 pentru Lee. Un nou set echilibreat pe care asiatica îl tranşează pe final. 
  • 11-9 pentru Lee. Samara are ghinion, la minge de set fileul a fost în favoarea sportivei din Hong Kong. 

Meciul 2: Doo – Szocs 3-0 (11-5, 11-5, 11-6)

  • 5-11 pentru Doo la finalul primului set. Szocs a ratat destul de mult în această manșă
  • 5-11 Doo! Sportiva din Hong Kong conduce cu 2-0 și este la o manșă de a câștiga meciul
  • 6-11 Doo! Hong Kong egalează după o victorie clară a lui Doo în fața lui Bernadette Szocs

Meciul 1: Soo / Lee – Dodean / Samara 2-3 (5-11, 11-5, 7-11, 11-6, 11-13)

  • 11-5 în primul set pentru Dodean și Samara. Început foarte bun de meci pentru dublul român care a dominat prima manșă.
  • 5-11 în al doilea set. Soo și Lee revin foarte bine și egalează situația.
  • 11-7 în setul trei. Dodean și Samara au început perfect, cu 6-0, setul. Deși adversarele au revenit la 7-5, româncele au închis manșa cu 11-7.
  • 6-11 în setul patru. S-a mers cap la cap până la 6-6, apoi sportivele din Hong Kong s-au desprins. Urmează setul decisiv
  • 13-11 ROMÂNIA! Dodean și Samara au salvat trei mingi de meci ale adversarelor, apoi au reușit să o convertească pe prima pe care au avut-o. Meci foarte dificil.

 


Programul meciurilor: 

Programul meciurilor
Programul meciurilor

Echipa feminină de tenis de masă a României luptă pentru o medalie la Tokyo. După victoria cu 3-0 în fața Egiptului, Bernadette Szocs, Eliza Samara și Daniela Dodean joacă împotriva echipei din Hong Kong, favorita patru, în sferturile de finală. Dacă va trece mai departe, România va evolua împotriva învingătoarei dintre Taipeiul Chinezesc și Japonia.

Tabloul: 

 

02-08-2021
03:31

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, calificare în semifinalele probei de canoe dublu 1000 de metri!

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au calificat în semifinalele probei de canoe dublu 1000 de metri. Echipajul român a încheiat sfertul de finală pe locul trei în urma Braziliei și Ucrainei. Cei doi români au făcut o cursă mai bună decât în serii și la un moment dat au urcat pe locul doi. Însă, Chirilă și Mihalachi nu au putut face față finișului puternic al ucrainienilor și au încheiat pe locul trei. Cei doi au făcut pasul spre semifinale, care vor avea loc marți. 

 

Clasament canoe
Clasament canoe
02-08-2021
02:11

Final de parcurs pentru Alin Alexuc!

Luptătorul român, Alin Alexuc, și-a încheiat parcursul la Jocurile Olimpice după ce a pierdut în recalificări lupta cu iranianul Amin Mirzazadeh (favorit 4) cu scorul de 1-5. Astfel, românul nu mai are nicio șansă de a urca pe podium la Tokyo. 

02-08-2021
01:23

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, cursă slabă la canoe sprint! Au venit la 17 secunde de învingători

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au avut o cursă slabă în seriile de la canoe sprint 1000 de metri. După un început bun în care au ținut piept cu echipajele Germaniei și Spaniei, ai noștri nu au putut ține ritmul impus de cele două echipaje și au rămas în urmă. Primele două echipaje se califică direct în semifinale, iar aceste locuri au fost ocupate de Germania și Spania. Echipajul României a încheiat pe locul 4 și merg în sferturi, unde cursa va avea loc peste câteva ore. 

Clasament: 

02-08-2021
01:11

Claudia Bobocea a ratat calificarea la 1500 metri! Andrea Miklos nu a primit acceptul medicilor de a participa

Claudia Bobocea a ratat calificarea în semifinalele probei de 1500 de metri plat. Atleta din România a condus jumătate de cursă, însă în final a încheiat pe locul 11, în afara locurilor calificante. Sifan Hassan din Olanda a căzut în prima parte a cursei, însă a reușit să revină și să încheie seria pe primul loc. În proba de 400 de metri liber, Andrea Miklos nu a primit acceptul medicilor de a participa în proba de 400 de metri plat.

În ziua a 11-a de la Jocurilor Olimpice de la Tokyo România speră la o medalie la lupte greco-romane, dar emoții vor fi și la atletism, kaiac-canoe și tenis de masă.

Programul sportivilor români la JO Tokyo 2020 luni, 2 august

ATLETISM

  • 3:47 – Claudia Bobocea (1.500 metri feminin) – CALIFICĂRI

KAiAC-CANOE

  • 4:13 – Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (canoe dublu, 1.000 metri) – CALIFICĂRI
  • 6:21 sau 6:29 – Cătălin Chirilă, Victor Mihalachi (canoe dublu, 1.000 metri) – SFERTURI (dacă se califică)
ADVERTISEMENT

LUPTE GRECO-ROMANE

  • 5:00 – Alin Alexuc-Ciurariu – Amin Mirzazadeh (lupte greco-romane categoria 130 kilograme) – RECALIFICĂRI
  • după 13:30 – Alin Alexuc-Ciurariu (lupte greco-romane categoria 130 kilograme) – FINALA MICĂ PENTRU MEDALIA DE BRONZ (dacă se califică)

TENIS DE MASĂ

  • 8:30ROMÂNIA – Hong Kong (tenis de masă, echipe feminin) – SFERTURI

Visăm la a doua finală românească la atletism

Emoții mari în delegația de atletism a României de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, deoarece în concurs intră Claudia Bobocea. Sportiva noastră va concura în calificările probei de 1.500 metri și caută să-i calce pe urme Biancăi Ghelber.

ADVERTISEMENT

Sportiva de 31 de ani, din Roman, a avut cea mai bună performanță de 71,72 metri în proba de aruncarea ciocanului și a fost pe locul 7 în seria ei și 11 la general reușind să acceadă în finala olimpică.

Bianca Perie-Ghelber s-a arătat mai motivată ca niciodată pentru marea finală, care va avea loc marți, 3 august, de la ora 14:35. Ea își dorește să-și îmbunătățească performanța și să ajungă pe podium, dar ar fi mulțumită și cu un loc între primele 8.

ADVERTISEMENT

Încep emoțiile la kaiac-canoe

Primii care vor intra în concurs vor fi Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi, în proba de canoe dublu pe distanța de 1.000 metri. Este proba în care România a luat ultimul aur olimpic la Sydney, prin celebrii Mitică Pricop și Florin Popescu.

Chirilă și Mihalachi vor încerca să dea totul pentru a călca pe urmele predecesorilor săi, chiar dacă întrecerea este una extrem de dificilă. Sportivii noștri vor avea două curse în această zi, cea din serii și apoi cea din sferturi.

ADVERTISEMENT

Alin Alexuc-Ciurariu a mai primit o șansă

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu a fost probabil unul dintre cei mai ghinioniști sportivi români de la Tokyo, el primindu-l ca adversar în optimi pe triplul campion olimpic, cubanezul Mijain Lopez, care s-a impus lejer prin superioritate tehnică, la scorul de 9-0 în favoarea sa.

Șansa românului a fost faptul că Lopez a ajuns fără probleme în finala olimpică și astfel va intra în recalificări și poate prinde medalia de bronz. Pentru acest lucru, Alexuc-Ciurariu va trebui să-i învingă pe iranianul Amin Mirzazadeh și pe turcul Riza Kayaalp.

Avem nevoie de o minune la tenis de masă

Tenisul de masă la nivel mondial este dominat de când lumea și pământul de China, dar fetele noastre au plecat la Tokyo cu gândul să răstoarne orice fel de calcule și să revină acasă cu o medalie, deși obiectivul este unul mai mult decât îndrăzneț.

După prestații mai puțin reușite în proba de simplu, Elizabeta Samara și Bernadette Szocs speră să-și regăsească forma în proba pe echipe, acolo unde o vor avea alături și pe Daniela Dodean Monteiro.

Fetele noastre au început cu dreptul competiția și au trecut cu un sec 3-0 de Egipt, dar greul abia acum începe. În sferturile de finală adversar va fi puternica formație din Hong Kong, cotată cu a patra șansă la aur.

Cu o victorie cu Hong Kong, România şi-ar asigura prezenţa în semifinale, dar şi că va putea lupta măcar pentru medalia de bronz. Taiwan, SUA, Japonia şi Ungaria sunt posibilele adversare din semifinale.

ADVERTISEMENT